Πώς πραγματικά καταστράφηκαν τα ιστορικά Σόδομα και Γόμορα

 


Τι κι αν ο Θεός κατέστρεψε τις αρχαίες πόλεις Σόδομα και Γόμορα λόγω της ανηθικότητας των κατοίκων της, σύμφωνα με τη Βίβλο; Αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο Trinity Southwest, ένα χριστιανικό ανώτερο εκπαιδευτικό ινστιτούτο του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ, πιστεύουν ότι ο πολιτισμός στην περιοχή της Νεκράς Θάλασσας καταστράφηκε εξαιτίας της πτώσης ενός αστεροειδούς στην γήινη ατμόσφαιρα πριν από 3.700 χρόνια

Ο καθηγητής Φιλίπ Σίλβια παρουσίασε τα πρώτα ευρήματα από την ανασκαφή τους στην περιοχή σε ετήσια συνάντηση στο Ντένβερ, που ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν ότι εκεί βρίσκονταν οι βιβλικές πόλεις Σόδομα και Γόμορα, σύμφωνα με τη Sun.Από τα ευρήματα προκύπτει ότι οι πόλεις και οι οικισμοί στην περιοχή της Κοιλάδας της Ιορδανίας, όπου περίπου 65.000 άνθρωποι ζούσαν εκείνη την περίοδο, εξαφανίστηκαν εξαιτίας ενός πανίσχυρου θερμικού κύματος, ανέμου και μικρών σωματιδίων. Παράλληλα, το θαλασσινό νερό που έφτασε στη στεριά με κύματα, ευθύνεται για την καταστροφή του εδάφους.


Η έκρηξη, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, «όχι μόνο εξαφάνισε ολοκληρωτικά τις πόλεις, αλλά και απογύμνωσε το γεωργικό έδαφος από εύφορους χώρους», ανέφερε το Newsweek.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η έκρηξη ενός μετεωρίτη προκάλεσε την καταστροφή που ισοπέδωσε την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της αρχαίας πόλης Tall el-Hammam όπου οι ερευνητές εργάστηκαν για χρόνια. Ραδιοχρονολόγηση άνθρακα φέρεται να αποκάλυψε πως οι τοίχοι από τούβλα λάσπης ξαφνικά εξαφανίστηκαν ενώ αυτά που παρέμειναν ήταν μόνο τα λίθινα θεμέλια

Μια κεραμική επιφάνεια που βρέθηκε στην περιοχή, είχε μετατραπεί σε γυαλί, γεγονός που μπορεί να οφείλεται σε ακραίες θερμοκρασίες. Μετά την υποτιθέμενη έκρηξη, οι άνθρωποι δε θα επέστρεφαν στην περιοχή για 600-700 χρόνια.

https://hellas-now.com/pos-pragmatika-katastrafikan-ta-istorika-sodoma-gomora/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια