H θεωρία ότι έσπασαν φράγμα για να σώσουν την Καρδίτσα και έπνιξαν τον Παλαμά






Στη θεωρία ότι έσπασαν φράγμα για να σώσουν την Καρδίτσα και έπνιξαν τον Παλαμά εστιάζει σε σημείωμά του ο Γιώργος Τράντας.



Ειδικότερα αναφέρει:
Επειδή αναπαράγεται η θεωρία ότι έσπασαν φράγμα για να σώσουν την Καρδίτσα και έπνιξαν τον Παλαμά, θέλω να σας πω το εξής:

Στην περιοχή του Παλαμά εκβάλουν σχεδόν όλα τα ποτάμια της νότιας Θεσσαλίας λίγο πριν χυθούν μέσα στον Πηνειό (έντονο μπλε) και κατευθυνθούν προς Λάρισα.
Από Καρδίτσα έχουμε τον Γαβριά, τον Καράμπαλη και τον Καλέντζη που ενώνονται και περνάνε δυτικά του Παλαμά.



Από Σοφάδες τον Σοφαδίτη, από Σταυρό το Φαρσαλιώτη και από Φάρσαλα τον Ενιπέα. Αυτά περνάνε ανατολικά του Παλαμά και ενώνονται με τον Καλέντζη πριν χυθούν στον Πηνειό.

Ο υδάτινος όγκος ξεκινάει από τα ρέματα των παραποτάμων στα βουνά, φουσκώνει τους παραπόταμους ξεχωριστά, κατευθύνεται βορειοανατολικά της Καρδίτσας προς Παλαμά και στο τέλος φουσκώνει τον Πηνειό. Αυτή η δουλειά γίνεται κάθε φορά που βρέχει πολύ και το φαινόμενο ολοκληρώνεται μέσα σε δύο μέρες.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα ακολουθούν αυτό το χρονοδιάγραμμα, πρώτα πλημμυρίζουμε στα νότια του νομού και μετά στα βόρεια. Και για του λόγου το αληθές χθες βράδυ στάλθηκε 112 για τον Πηνειό στη Λάρισα.

Κανένας δεν έσπασε φράγματα με σκοπό να πνίξει κόσμο. Η βροχή που έπεσε στα νότια της Θεσσαλίας ήταν απλά υπερβολική για να την αντέξει ο Παλαμάς και τα αντιπλημμυρικά όχι ικανά να συγκρατήσουν πάνω από 600 τόνους ανά στρέμμα.

larissanet

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια