Σελήνιο, Το Μοναδικό Μεταλλικό Στοιχείο Που Κρατά Τον Άνθρωπο Νέο, Υγιή, Δυνατό!









Σελήνιο, το Μοναδικό μεταλλικό στοιχείο που κρατά τον άνθρωπο νέο, υγιή, δυνατό. Γιατί χρειαζόμαστε Σελήνιο για να σταματήσουμε τη γήρανση και την κατάρρευση του ανοσοποιητικού συστήματος: Αν δεν παίρνουμε αρκετό Σελήνιο, τα κύτταρα μας είναι ευάλωτα στους ιούς, στον καρκίνο, στις καρδιοπάθειες και άλλα συμπτώματα επιταχυμένης γήρανσης.


Για να διατηρήσουμε τη νεότητα μας πρέπει να παίρνουμε χαμηλής συγκέντρωσης συμπληρώματα Σεληνίου, όπως κάνουν πολλοί ερευνητές, γνώστες και έξυπνοι άνθρωποι, που ξέρουν να αναλαμβάνουν ΕΥΘΥΝΗ.



Φανταστείτε μια ουσία η οποία θα μπορεί να συγκρατεί τους επικίνδυνους ιούς, μεταξύ των οποίων και τον ιό του AIDS, έτσι ώστε να μην μπορούν να εκδηλωθούν, να ξεφύγουν από τα κύτταρα και να εξαπλωθούν, σκορπώντας την καταστροφή και το θάνατο. Αυτή η ουσία είναι το Σελήνιο –ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό και ουσιαστικό μεταλλικό ιχνοστοιχείο με ποικίλες αντιγηραντικες ιδιότητες. Όταν τα κύτταρα σας έχουν χαμηλά επίπεδα σεληνίου, όπως συμβαίνει καθώς αυξάνεται η ηλικία – η λειτουργιά του ανοσοποιητικού συστήματος εξασθενεί και έχετε περισσότερες πιθανότητες να προσβληθείτε από διάφορες λοιμώξεις, καρκίνο και καρδιοπάθειες.
Το Σελήνιο δεν είναι μόνο ένα αυτοδύναμο αντιοξειδωτικό,
αλλά επιπλέον συμμετέχει ενεργά, ως δομικό στοιχείο, στο σχηματισμό της Γλουταθειόνης Περοξειδάσης, ενός από τα σημαντικότερα ενζυμα του σώματος μας, που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και ιδιαίτερα αυτές που επιτίθενται στα λιπαρά μόρια και τα οξειδώνουν. Ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι ένα μεγάλο μέρος της αντιγηραντικης δύναμης του σεληνίου οφείλεται στην ικανότητα του να αυξάνει την παραγωγή αυτού του ενζύμου, που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, της Γλουταθειόνης Περοξειδάσης.
ΤΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Καθώς αυξάνεται η ηλικία μας τα επίπεδα του Σεληνίου μειώνονται. Σύμφωνα με μια ιταλική έρευνα, η συγκέντρωση του Σεληνίου στο αίμα μειώνεται κατά 7% μετά την ηλικία των εξήντα και κατά 24% μετά την ηλικία των εβδομήντα πέντε.
Τα χαμηλότερα επίπεδα Σεληνίου υποδηλώνουν χαμηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικής δράσης στο αίμα και στα κύτταρα μας. Οι άνθρωποι που έχουν χαμηλά επίπεδα Σεληνίου έχουν μεγαλύτερα ποσοστά καρδιακών νοσημάτων, καρκίνου και αρθρίτιδας.


ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΕΛΗΝΙΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ
* Έχει αντικαρκινική δράση: Όπως υπογραμμίζει ο Δρ Ντόναλντ Τζ. Λισκ, ειδικός στο Σελήνιο και στις ιδιότητες του, στο Πανεπιστήμιο Κορνελ των ΗΠΑ, «το Σελήνιο αποτελεί ισχυρό χημειοπροστατευτικο παράγοντα». Έχει αποδειχτεί ότι σε πειραματόζωα το Σελήνιο εμποδίζει την ανάπτυξη διαφόρων μορφών καρκίνου , ακόμα και σε ποσοστό 100%. Σε όλο τον κόσμο, τα άτομα που έχουν χαμηλά επίπεδα Σεληνίου στο αίμα τους και ακλουθούν διατροφή φτωχή σε σελήνιο έχουν υψηλότερα ποσοστά καρκίνου του μαστού, του εντέρου, του ήπατος, του δέρματος, των πνευμόνων και της τραχείας.
Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα και στην οποία συμμετείχαν χίλιοι επτακόσιοι ηλικιωμένοι Αμερικανοί έδειξε ότι τα άτομα που είχαν χαμηλότερα επίπεδα Σεληνίου στο αίμα είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν πολύποδες, μικρούς όγκους που μπορεί να εξελιχτούν σε καρκίνο του εντέρου. Στην πραγματικότητα, το ένα τρίτο αυτών που εμφάνισαν πολύποδες είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα Σεληνίου στο αίμα.
Αντίθετα μόλις το 9% αυτών που ανέπτυξαν πολύποδες είχαν τα υψηλότερα επίπεδα σεληνίου στο αίμα. Το Σελήνιο έχει τόσο αξιόλογες αντικαρκινικές ιδιότητες, ώστε σήμερα δοκιμάζεται η χρήση του, σε δόσεις των 200mg ημερησίως, στα πλαίσια κλινικών μελετών που πραγματοποιούνται σε ανθρώπους προκειμένου να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του εντέρου και του δέρματος.
Πράγματι, σε μελέτες που πραγματοποίησε το Εθνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο στο Λινξιάν της Κίνας, το Σελήνιο ήταν ένα από τα αντιοξειδωτικά συμπληρώματα που περιόρισε σημαντικά το ποσοστό θανάτου από καρκίνο. Το Σελήνιο μπορεί επίσης να είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην αποτροπή του καρκίνου των πνευμόνων.
Μια πρόσφατη μεγάλης κλίμακας
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια