ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ Κύπρος, Λίβανος, Ισραήλ,Ταιβάν, ΗΠΑ, Γαλλία ενεργοποιούν σύστημα ηλεκτρονικό βραχιόλι, géolocalisation των κινητών μέσω δορυφόρων και GPS, ή ανάλυση δεδομένων μέσω Apple, Facebook και Google για τους φορείς του covid19 .




Τέλος ατομικών ελευθεριών, μεσαίωνας ηλεκτρονικός,ναζιστικός ρατσισμός στο έπακρον κατά του ασθενή…..Η μια μετά την άλλη οι χώρες αντιμετωπίζουν τους ασθενείς του covid19 ως ποινικούς κρατουμένους…


O Γενικός Εισαγγελέας παρά la cour de Cassation του Λιβάνου ο Ghassan Oueidate, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Γαλλίδα Υπ. Δικαιοσύνης Nicole Belloubet υποσχέθηκε ότι η χώρα της θα διοχετεύσει ηλεκτρονικά βραχιόλια στο Λίβανο για τους θετικού στον covid19.
Όπως ανακοίνωσε ο Κύπριος υπουργός υγείας Κ. Ιωάννου: Προς περιορισμό της διακίνησης των όσων έχουν διακριβωθεί ως θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, το Υπουργείο Υγείας μελετά τον τρόπο έτσι ώστε να επιβάλλεται ηλεκτρονική κατ’ οίκον επιτήρηση (βραχιολάκι όπως αυτό για τους φυλακισμένους).
Στην Ασία το ίδιο μοντέλο ή παρεμφερές, ανατρέχουν στα προσωπικά δεδομένα και στην géolocalisation των κινητών,ένα σύστημα που λειτουργεί σύστημα εντοπισμού από δορυφόρους κι έναν δέκτη GPS .
Στην Ταϊβάν οι άνθρωποι που είναι σε καραντίνα λαμβάνουν ένα τηλέφωνο για να χτυπούν ”κάρτα”. Με λίγα λόγια, μια μορφή ηλεκτρονικού βραχιολιού. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, διακινδυνεύουν με πρόστιμο 30.000 ευρώ. Στην Κίνα, ένα σύστημα QR Code χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση και την έγκριση ταξιδιών. Στη Νότια Κορέα,ένας ιστότοπος σάς επιτρέπει να δείτε πού εντοπίζονται οι περιπτώσεις.
Και στο Ισραήλ, λέει ο Guardian, έχει τεθεί σε εφαρμογή το “backtracking”, δηλαδή η παρακολούθηση μέσω κινητού τηλεφώνου. Ένα site σ΄ανοιχτή πηγή προτείνει στους Ισραηλινούς να προκαθορίσουν την διαδρομή των 100μ που τους εξουσιοδοτήθηκε για να κάνουν βόλτα σύμφωνα με τον κανονισμό της καραντίνας για όλους. JP(Στυγνός προαυλισμός κρατουμένων.)Αυτός ο εντοπισμός συμβάλλει στον περιορισμό της επαφής και συνεπώς στην εξάπλωση του ιού. Μπορούμε επίσης να αναφέρουμε τη Σιγκαπούρη.
Taïwan, έθεσε σε ηλεκτρονικό αποκλεισμό άτομα που παρουσιάζουν κίνδυνο για μόλυνση.« Σκοπός είναι να εμποδίσει άτομα να κυκλοφορούν και να μεταδίδουν τον ιό», δήλωσε ο Jyan Hong-wei, επικεφαλής του τμήματος της κυβερνο-ασφάλειας της Taïwan.
Με την βοήθεια των εταιριών τηλεπικοινωνιών τα τηλεφωνικά σήματα αναλύονται προς επαλήθευση των ατόμων σε καραντίνα για να μην εγκαταλείψουν την οικία τους.
Η διοίκηση Trump στράφηκε προς τους γίγαντες της tech κυρίως τις Apple, Facebook και Google για να εξερευνήσουν τα δεδομένα του εντοπισμού των χρηστών τους.
Στη Γαλλία η Μονάδα Orange συνεργάζεται με το Institut national de la santé et de la recherche médicale (Inserm) για « να δουν πως τα δεδομένα [των εταιρειών télécoms] μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαχειριστούν την εξάπλωση επιδημίας ».
Aναλυτές σχολιάζουν πως ο ιός δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο η ηλεκτρονική παγκόσμια τράπεζα δεδομένων που εισάγεται μέσω αυτού…
dimpenews.com
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/03/geolocalisation-gps-apple-facebook.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια