Γιάννης Βρούτσης: Μείωση μισθών κατά 50% για έξι μήνες




Τα ξημερώματα του Σαββάτου δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ενεργοποιεί τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη της οικονομίας εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού.



Πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε έκτακτα οικονομικά μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας.

Χωρίς χρονοτριβές, τα ξημερώματα του Σαββάτου δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα συγκεκριμένα μέτρα. Το άρθρο 9 αναφέρει το εξής:

Στο πλαίσιο των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες από την έναρξη ισχύος της παρούσας, o εργοδότης δύναται, με απόφασή του, να ορίζει προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας της επιχείρησης ως εξής:


α) Κάθε εργαζόμενος μπορεί να απασχολείται κατ’ ελάχιστο δύο (2) εβδομάδες με περίοδο αναφοράς τον μήνα, συνεχόμενα ή διακεκομμένα,

β) Ο ανωτέρω τρόπος οργάνωσης της εργασίας γίνεται ανά εβδομάδα και εντάσσεται σε αυτόν τουλάχιστον το 50% του προσωπικού της επιχείρησης,

γ) Εργοδότης που θα εφαρμόσει αυτόν τον τρόπο οργάνωσης της εργασίας υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που απασχολούνταν κατά την έναρξη εφαρμογής του.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για τους επόμενους έξι μήνες δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να απασχολούν τους εργαζομένους τους κατά το ήμιση με την αντίστοιχη μείωση των αποδοχών κατά 50%.

Με αυτό τον τρόπο κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να απασχολείται είτε δυο εβδομάδες συνεχόμενες είτε μια εβδομάδα εργασίας με μια εβδομάδα αργίας εναλλάξ.

Δείτε το βίντεο στο 9:40


Πηγή: flash.gr

https://www.f-news.gr/giannis-vroutsis-meiosi-misthon-kata-50-gia-eksi-mines/?fbclid=IwAR1fbqI8TIy6_CX0aLSee1pz737Ads2DMF1SX8tQQqK7YBIIYdiEP3yak9E

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια