ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ (ΠΙΝΑΚΕΣ)



ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ… Το γνωστό έγκυρο portal οικονομικών αποκαλύψεων «Zero Hedge» παραθέτει δύο πίνακες που δείχνουν τη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει η Ελλάδα και να οδηγηθεί σε ένα ξαφνικό Grexit.

H UBS σχηματοποίησε τις πιθανές διαδρομές που ενδέχεται να ακολουθήσει η Ελλάδα και οι οποίες μπορούν να την οδηγήσουν σε μια έξοδο από το ευρώ. Στο επισυναπτόμενο σημείωμα της, η UBS αναφέρει πως το βασικό σενάριο δεν είναι το Grexit, αλλά σε περίπτωση που συμβεί, υπάρχουν δύο κύριες οδοί.



Οι εξής:

Γρήγορη διαδρομή: Μια ταχεία απόσυρση των καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημα, αν η ΕΚΤ αρνηθεί να δώσει επιπλέον ELA. Η κυβέρνηση θα πρέπει στη συνέχεια να αναχρηματοδοτήσει το τραπεζικό σύστημα δημιουργώντας ένα νέο νόμισμα. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να επιβραδυνθεί -πιθανότατα- με την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.

Αργή διαδρομή: Η κυβέρνηση ξεμένει από κεφάλαια και υποκαθιστά τα ευρώ με IOUs, σε ορισμένες από τις πληρωμές της. Αρχικά σε κάποιους προμηθευτές της και στη συνέχεια σε μισθούς και συντάξεις. Όσα περισσότερο IOUs εκδοθούν, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για το τραπεζικό σύστημα να καθορίσει τις πληρωμές μέσω αυτών. Η ανάγκη θα αυξηθεί, επίσης, για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες για να πληρώσουν τους φόρους. Έτσι συν τω χρόνω, η ελληνική οικονομία θα στηρίζεται περισσότερο σε αυτό το παράλληλο νόμισμα και λιγότερο στο ευρώ. Θεωρητικά, η Ελλάδα θα είναι μέσα στο ευρώ, αλλά θα είναι θέμα χρόνου, πρακτικά, να έχει ήδη φύγει.

Read more: http://www.oparlapipas.com/2015/04/blog-post_1699.html#ixzz3YntMRPgx

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια