Κριστίνα Κίρσνερ σε Ομπάμα: Οι συκοφαντίες σας σε βάρος μας θα έχουν συνέπειες






Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις σοβαρές συνέπειες που προκύπτουν από τη συκοφαντία αμερικανών αξιωματούχων σχετικά με το δημόσιο χρέος της χώρας της.

Σε μια σκληρή επιστολή πέντε σελίδων, την Παρασκευή, η πρόεδρος της Αργεντινής επέκρινε την επιλογή του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την πρόσληψη της Νανσί Σόντερμπεργκ σε συμβουλευτική θέση υψηλού επιπέδου στη διοίκηση του.

"Θα μπορούσε αυτό να είναι μια περίπτωση συνωνυμίας;" ρωτά η Φερνάντες τον ομόλογό της καθώςη Σόντερμπεργκ κατέχει επίσης τη θέση της συμπροέδρου της American Task Force Argentina (ΑΤFA), της πιο καλά χρηματοδοτούμενης ομάδας πίεσης σε αντίθεση ενάντια στη χρηματοδότηση της Αργεντινής.

Σύμφωνα με την επιστολή, η ΑΤFA, η οποία έχει ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια για άσκηση πίεσης ενάντια στην Αργεντινή, είναι «μια οντότητα που έχει δημιουργηθεί ειδικά για να επιτίθενται και να συκοφαντεί τη Δημοκρατία της Αργεντινής και την Προέδρό της»

Η πρόεδρος της Αργεντινής κάνει λόγο για σύγκρουση συμφερόντων ως προς το αν η Σόντερμπεργκ θα παρέξει καλές υπηρεσίες καθώς η ATFA έχει λάβει πολύ υψηλές αμοιβές από τα ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια για να πάει ενάντια στην Αργεντινή.

"Εάν επιβεβαιωθεί από εσάς [ότι είναι η ίδια], [αυτό] θα έχει σοβαρές συνέπειες για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας" έγραψε στην επιστολή της η Κίρχνερ.
Στρατής Μαζίδης
http://www.freepen.gr/2014/11/blog-post_2.html?m=1

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια