Η λύση στην οικονομική κρίση που δεν ομολογούν πολιτικοί και ΜΜ”Ε”






Δεν είναι απλό αυτό που συμβαίνει τώρα. Το χρηματιστήριο στην Ελλάδα στο -6,25%, στην Γαλλία στο -3,63%, στη Γερμανία στο -2,87%, στη Σουηδία στο -2.32%. Το αυτό συμβαίνει και στα Αμερικανικά χρηματιστήρια του Nasdaq (βιομηχανία) και Dow (υψηλή τεχνολογία).



Και αν σήμερα, τώρα, οι αμερικανικοί δείκτες κάνουν προσπάθεια να γυρίσουν σε θετικό έδαφος, σε εβδομαδιαία έχουν καταγράψει σημαντικές ζημίες.

Στο αντίποδα, ο χρυσός εμφανίζει μικρές αλλά σταθερές αυξήσεις, ενώ το ίδιο παρουσιάζει και το δολάριο σε σχέση με το euro.

Στο πετρέλαιο οι τιμές εξακολουθούν να είναι πτωτικές μεν, για τα μελλοντικά συμβόλαια, αλλά και αυτές ακολουθούν αυτή την τροχιά καθώς τα υπερατλαντικά οικονομικά κέντρα θέλουν να κτυπήσουν την παραγωγή και τις παραδόσεις της Ρωσίας.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, αυτό της διεθνούς δημοσιογραφίας που υπηρετεί και στηρίζει τα διεθνή οικονομικά και μη τεκταινόμενα, το κανάλι CNBC αναφέρει σήμερα (επικαλούμενο … αναλυτές) : “το δραματικό 48ωρο της Ελλάδας γεννά τη δεύτερη ευρωπαϊκή κρίση”.
Ας κρατήσουμε από την αναφορά αυτή του CNBC δύο έννοιες. “Δράμα στην Ελλάδα” και “Ευρωπαϊκή κρίση”.

Από τα ανωτέρω είναι σαφές πως η νέα επερχόμενη οικονομική κρίση, αυτό που θα προσπαθήσει το ευρωπαϊκό (ουσιαστικά, ναζιστικό) μέτωπο είναι, να μεταθέσει την παταγώδη του αποτυχία και την σκληρότερη (σε σχέση με ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα) χρεοκοπία του, στις πλάτες του μόνιμου εξιλαστήριου θύματος. Της Ελλάδας και κατ΄ επέκταση του Λαού μας.

Σε αυτό το παιχνίδι, θετική “εισφορά” και στήριξη, στην Χώρα μας, δίνουν τα τοπικά κέντρα εξουσίας που κινούνται εντός της κυβέρνησης τα οποία κάνουν ότι μπορούν (για άλλη μια φορά με πρώτη αυτή που είχε συμβεί επί του ΓΑΠ που ζητούσε αν και δεν το εννοούσε δημοψήφισμα και δεύτερη την παρούσα επί Σαμαρά όπου υπόσχεται έξοδο από τα μνημόνια, την ίδια ώρα που τον αδειάζει το σύνολο της τρόικα) για να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο οι ξένοι τοκογλύφοι. Οι τοκογλύφοι που τους ονομάζουν “αγορές” !

Η αντίσταση και η άρνηση πληρωμής των αντισυνταγματικών χρεώσεων είναι επιβεβλημένη οφειλή σε κάθε Πολίτη που αισθάνεται πως δεν θέλει η Πατρίδα να είναι προτεκτοράτο ξένων κατοχικών δυνάμεων. Και αυτό καθώς, πιθανότατα πολύ σύντομα, αν δεν απεμπλακούμε από το γαϊτανάκι των … οφειλών, θα ζήσουμε μια νέα, μεγαλύτερη τραγωδία από ότι ζούσαμε μέχρι σήμερα. Όπου πιθανότατα θα περιλαμβάνει και απώλεια της Επικράτειας …

Αφήστε τα πληρωμένα ΜΜΕ να λένε. Η αλήθεια βρίσκεται στην άρνηση πληρωμής της Αργεντινής, στην άρνηση αποπληρωμής της Ισλανδίας και στην φυλάκιση τραπεζιτών κ.λπ. και όχι στα λεγόμενα των εδώ νενέκων.

Γιώργος Θ. Κανελλάκης

Filed under: Uncategorized
www.olympia.gr

http://secretproduction.gr/%CE%B7-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BF%CE%BC/

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..
    Κάθε ψήφος στο Πάνο,
    είναι ένα καρφί στο φέρετρο της πατρίδας μας, ένα ακόμη θανάσιμο τραύμα στο μέλλον των παιδιών μας, θα είναι μία ακόμη απόδειξη, ότι δεν μας νοιάζει αν υποφέρουν οι άλλοι Έλληνες, αρκεί να μείνουμε εμείς βολεμένοι , στο γνωστό κλίμα της πελατειακής ατιμίας.
    Έξω ο ψεύτης( υπόθεση CDS) από τη βουλή και από την Ελλάδα. κανείς ποτέ στο παρελθόν δεν είπε τόσα ψέματα και τόσες συκοφαντίες όσες ο Πάνος ΚαΜΜένος.

    Αναμφισβήτητα σήμερα, ο πιο ΑΧΡΗΣΤΟΣ πολιτικός τυχοδιώκτης, είναι ο Πάνος φλατζοκαμένος . Ο πολιτικός που μπήκε στην πολιτική γιατί είχε λεφτά ο πατέρας του. Ο πιο αγράμματος αρχηγός κόμματος, που πέρασε από το Ελληνικό κοινοβούλιο. Ο μεγαλύτερος μανιακός πολιτικός…μυθοπλάστης της μεσογείου.
    Αναμφισβήτητα με όσα ‘’αδιάντροπα’’ ισχυρίζεται, ο μεγαλύτερος εχθρός κάθε πιθανής ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ!!!
    Αναμφισβήτητα , ο άνθρωπος που ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ τίποτε από την πολιτική εκτός από ‘’μυθολογία στη πράξη’’ !

    *Η μεγαλύτερη πολιτική βρωμιά και απάτη του, ήταν το χαρτί που έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και στη συνέχεια, χωρίς επίγνωση, ντροπή και φιλότιμο το αναίρεσε και άφησε σαφείς και βρώμικους υπαινιγμούς ότι η προεδρία της Δημοκρατίας αποπειράθηκε να βλάψει πολιτικά τον πιο βαμμένο πολιτικό !!!
    *Ήθελε να γίνει ..υπουργός Εθνικής Άμυνας ο πολιτικός παιδοβούβαλος.
    Για σκεφτείτε θράσος !!!!!
    *Μετά την ‘’επιτυχή’’ ταύτιση του Ανδρέα Παπανδρέου με την 17 Νοέμβρη, λογικά θα έπρεπε να αυτοκαθαιρείται πλέον της πολιτικής και να ασχοληθεί ειδικά με την κτηνοτροφία των βοοειδών.
    *Μετά την απιστία( βουλευτική ασυλία) για το κλείσιμο της εταιρείας Ελίντα Α.Ε ( ΙΖΟΛΑ-ΕΣΚΙΜΟ) συνετέλεσε ακούσια(;) για την εμφάνιση της ΖΗΜΕΝΣ
    *Μετά την καταδικαστική απόφαση για συκοφαντία, παραπληροφόρηση και ΑΝΑΝΤΡΙΑ κατά του Αντρίκου Παπανδρέου, θα έπρεπε λογικά, να έχει ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ! Αυτός όμως , όχι μόνο δεν ‘’εξαφανίστηκε’’, αλλά ανέβασε και στο διαδίκτυο δελτίου τύπου που γράφει ότι …αθωώθηκε και τιμωρήθηκε ο αντίδικος.

    Επί είκοσι χρόνια μας έχει τρελάνει με τις φαντασιώσεις του, τις επικίνδυνες εμμονές, τα ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ ψεύδη του και γενικώς κάθε έκφρασή του εμπεριέχει ανικανότητα, πολιτική ιδιοτέλεια, τυχοδιωκτισμό και τραυματικές παιδικές εμπειρίες, που φαίνονται αμέσως μόλις του δώσεις το λόγο και μόλις κάποιος από κάτω τον διακόψει. Έκτοτε προτιμά τη φυγή που είναι και το προσόν του και το καταφύγιο με τις κούκλες των νηπιακών του αναμνήσεων. Τελικά ΜΟΝΟ εκείνες τον «πιστεύουν»(????)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΟΜΒΑ: ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ , ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ, ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ.
    Αποκάλυψη – βόμβα !
    Πολυτελή ακίνητα απλησίαστα για τους κοινούς θνητούς, κρυμμένα πίσω από offshore εταιρίες, συμβόλαια μεταξύ ισχυρών, πακτωλός χρημάτων, αχυράνθρωποι και στο βάθος του τούνελ ένα προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο, ηγέτης αντιμνημονιακού κόμματος...
    Η νέα έρευνα του ΣΔΟΕ που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, εξελίσσεται σε «καυτή πατάτα» στα χέρια των ελεγκτών, καθώς έχει σκοντάψει σε ισχυρά πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας, ωστόσο οι επιτελείς στο κτίριο της οδού Πειραιώς, δηλώνουν αποφασισμένοι να την συνεχίσουν όποιον κι αν αγγίζει.
    Η έρευνα είχε ξεκινήσει με εισαγγελική παραγγελία και με άλλο αντικείμενο, ωστόσο στη συνέχεια και όσο προχωρούσε η διασταύρωση στοιχείων για το πόθεν έσχες, αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του briefingnews.gr, ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός αρχηγός νοικιάζει υπερπολυτελές ακίνητο από offshore εταιρία. Εκτός από το ζήτημα που τίθεται για το αν το νόμιμο είναι και ηθικό για έναν αρχηγό κόμματος που επέλεξε την οδό των υπεράκτιων εταιριών, οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, η συμφωνία ενοικίασης έκρυβε και ένα άλλο μυστικό.
    Το όνομα Γέωργιος-Αλέξανδρος Α. που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρίας. Αμέσως στους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς όλων των βαθμίδων, σήμανε συναγερμός καθώς πρόκειται για όνομα στο οποίο έχουν «σκοντάψει» δεκάδες φορές. Μέχρι τώρα έχει αποκαλυφθεί ότι ο ίδιος άνθρωπος εμφανίζεται να εκπροσωπεί 158 υπεράκτιες εταιρίες γνωστού εφοπλιστή. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προσπαθούν τώρα να ξετυλίξουν το κουβάρι ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως η σχέση του πολιτικού με τον εφοπλιστή πίσω από τον οποίο αναζητούν εδώ και καιρό ίχνη πολιτικού χρήματος, καθώς στο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΝΟΟΟΟΟΟΟ! ΣΕ ‘’ ΠΙΑΣΑΜΕ’’’’ ….!!!! ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ;
    ΤΑ ΨΗΦΙΣΕΣ ΟΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΟ@@@@ΛΕ???
    (για την κύρωση της Συνθήκης της Λισσαβώνος..) !!!
    ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΞΓ΄ 11ΙΟΥΝΙΟΥ 2008( ΑΠΟΓΕΥΜΑ)
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ( Δημήτριος Σιούφας): Κύριοι συνάδελφοι, ο συνάδελφος πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Μιλτιάδης Έβερτ με επιστολή του γνωρίζει στον Πρόεδρο του Σώματος, ΄τι λόγω εκτάκτου προσωπικού κωλύματος δεν μπορεί να παραστεί στην ψηφοφορίας για την κύρωση της Συνθήκης της Λισσαβώνος και ότι εάν ήτο παρών θα ψήφιζε υπέρ της κύρωσης της συνθήκης. Η ψήφος αυτή δεν προσμετρείται στο αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας.
    Ο συνάδελφος κ. Καμμένος
    μόλις μας ειδοποίησε, ότι λόγω ασθενείας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και ότι ένα ήταν εδώ θα ψήφιζε « ΝΑΙ».
    Η ψήφος αυτή δεν προσμετρείται στο αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας.

    Προσέξαμε,
    πως η ψήφο του κ. Καμμένου σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής δεν προσμετρείται, διότι «λόγω ασθενείας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί αλλά αν ήταν στην ψηφοφορία, θα ψήφιζε ΝΑΙ»...
    Δεν έχει σημασία, αν προσμετρείται ή όχι…
    Σημασία έχει πως, αν ήταν στην ψηφοφορία θα έλεγε… "ΝΑΙ" την Συνθήκη της Λισσαβόνας…
    Η Ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, "Ανεξάρτητοι Έλληνες", αναφέρει ότι αντιστέκεται στη Νέα Τάξη Πραγμάτων…
    Πως είναι δυνατόν ο ίδιος ο κ. Π. Καμμένος, να λέει "ΝΑΙ", στη Συνθήκη της Λισσαβόνας, ενώ γνωρίζει ότι η συνθήκη αυτή προωθεί την παγκόσμια σκλαβιά, στη χώρα μας και να δηλώνει ταυτόχρονα "αντιστασιακός"...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ, ΘΑ ‘’ΜΙΛΑΓΕ’’ ΣΗΜΕΡΑ???
    [[Φαντάζεται κάποιος , τον Πάνο σε κάποια υπουργική θέση…..???]]
    Καμμένος : ‘’Ένα υπουργείο και για μένα ρε γαμώτο". …
    Πάνος: ο Κακός ‘’υπηρέτης’’ του κόμματος ,που προσκύνησε όλους τους αρχηγούς του και τελικά…. ‘’αυτοπροσκυνάει ’’ κάθε μέρα στον καθρέφτη, το μόνο πράγμα που τον απασχολεί είναι ‘’κάποια’’ υπουργική θέση, ώστε να πάψει να αποκαλεί τον εαυτόν του ΑΧΡΗΣΤΟ και αγράμματο, όπως υποψιάζεται ότι όλοι έτσι σκέπτονται γι αυτόν.
    Δεν είχε και δεν έχει καμία αντίρρηση ούτε για τα μνημόνια ούτε για την δύσκολη οικονομική κατάσταση. Άλλωστε τόσο ξέρει , τόσο αισθάνεται, τόσο καταλαβαίνει. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει υπουργός και να ‘’περάσει και νόμο’’ να φορά ..στολή σαν Ιταλού καμαρότου.
    [[Σε αυτή την περίπτωση οι όροι που θέτει είναι να δοθούν σε «δικά» του στελέχη το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς και δύο θέσεις Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης]].
    Όλα τα θυμάται και όλα τα ανακαλύπτει (αφού τα γνώριζε σαν μέλος επιτροπών και της κυβέρνησης) τώρα που τον άδειασαν και δεν τον δέχτηκαν στη κυβέρνηση λόγω… ’’απλανούς βλέμματος’’. Αρνήθηκαν τις απαιτήσεις του και έβγαλε ‘’ψεύτη’’ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και συμπεριφέρεται σαν να μη συμβαίνει τίποτε.
    **Καταδικάστηκε που συκοφάντησε τον Αντρίκο Παπανδρέου και… αρνείται ότι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ!!!
    **Καταδικάστηκε διότι συκοφάντησε τόσους και τόσους και κάνει πως ‘’δεν καταλαβαίνει’’ τι συνέβη….
    **Γίνεται έρευνα για το παράνομο κότερο της οφσορ και ξέχασε που …το άραξε ενώ από το 1992 ταξιδεύει με ‘’ξένο’’ ..διαβατήριο του κότερου και καταδικάζει τη φοροδιαφυγή των άλλων.??
    **Τον ρωτάς τίνος είναι το αγροτοξενοδοχείο της πεθεράς του και δεν ντρέπεται και δεν ‘’βάζει το κεφάλι του στην άμμο’’.
    **Ζητάει τη… ΜΙΣΗ κυβέρνηση ‘’δική του’’ για να βοηθήσει να σωθεί η Ελλάδα και από τις δικές του αστοχίες μισαλλοδοξίες και ανοησίες.
    Ένα βήμα πίσω φαίνεται ότι κάνει ο Πάνος Καμμένος προς την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.
    **Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μαζί με το φάκελο των επτά προτάσεων του που παρέδωσε χθες τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, του έδωσε και μια ακόμη «εναλλακτική» η οποία αναφέρει ότι εάν υπάρξει προς την πλευρά του η διαβεβαίωση ότι η χώρα βρίσκεται «προ εθνικού κινδύνου», δηλαδή άμεση πτώχευση ή κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, τότε είναι διατεθειμένος να στηρίζει ή να παράσχει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
    **Σε αυτή την περίπτωση οι όροι που θέτει είναι να δοθούν σε «δικά» του στελέχη το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς και δύο θέσεις Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης.
    Το φανταζόσαστε τι θα συνέβαινε, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης?
    **Αυτά ζήτησε ο Καμμένος για να συμμετάσχει σε κυβέρνηση στη θέση του…Βενιζέλου ή, του Κουβέλη ή, οποιουδήποτε άλλου.
    Απλά δεν τούκαναν το κέφι, όχι ότι υπάρχει…μνημόνιο και λοιπές μπούρδες που ισχυρίζεται, δεδομένου ότι ΦΑΝΕΡΑ υπέγραψε και απεδέχθη τη σύμβαση της Λισσαβόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή