ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Η ΚΙΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟΝ ΙΡΑΝ ΜΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ






Η Ρωσία δίνει το «πράσινο φως», το Πεκίνο στέλνει όπλα και το Ιράν ετοιμάζεται για την τελική αναμέτρηση – Η Νέα Τάξη τρέμει τον ανερχόμενο στρατιωτικό γίγαντα της Ανατολής!

Γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ρωσοκινεζικής στρατιωτικής εμπλοκής στο ιρανικό έδαφος υπό την προϋπόθεση της αμερικανικής αεροπορικής επέμβασης

Αμερικανικό ΜΜΕ, επικαλούμενο ειδικό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο του λόγου της κινεζικής εμπλοκής στον πόλεμο Ιράν-Ισραήλ.

Υπάρχει πιθανότητα το κανάλι το οποίο κάνει χρήση η Κίνα, να μεταφέρει τα υπερ-προηγμένα, άκρως απόρρητα στρατηγικά όπλα της στο Ιράν; αναφέρει ερώτημα ειδικού, διότι κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τι ακριβώς πράττει το Πεκίνο.

Η Τούβια Γκέρινγκ, ειδικός σε θέματα Κίνας και Μέσης Ανατολής στο Ινστιτούτο Μελετών Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, δήλωσε ότι «η πιθανότητα παραμένει χαμηλή» η Κίνα να στείλει απροκάλυπτα αμυντικό υλικό στην Τεχεράνη. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η πιθανότητα «δεν πρέπει να απορριφθεί και πρέπει να παρακολουθείται στενά».

Αρκετά κινεζικά Boeing 747 έχουν εντοπιστεί στα ραντάρ να φεύγουν από την Κίνα με προορισμό το Ιράν την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με αναφορές, προκαλώντας ανησυχίες ότι το Πεκίνο, εμπλέκεται στρατιωτικά στο Ιράν, μεταφέροντας φορτία όπλων ή παραλαμβάνοντας Αξιωματούχους για να τους μεταφέρει εκτός της χώρας, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Από τις 14 Ιουνίου, το FlightRadar24 δείχνει ότι τουλάχιστον πέντε πτήσεις ταξίδεψαν από την Κίνα στο Ιράν, ενώ δυτικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι τα «μυστηριώδη αεροπλάνα μεταφοράς» είχαν πετάξει δυτικά κατά μήκος της βόρειας Κίνας πριν διασχίσουν το Καζακστάν, νότια μέσω του Ουζμπεκιστάν και του Τουρκμενιστάν, και στη συνέχεια χάθηκαν από τα ραντάρ καθώς πλησίαζαν το Ιράν.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ποια είναι η σχέση, το σαράντα τρία τοις εκατό του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της Κίνας προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, ένα μεγάλο μέρος αυτού από το Ιράν», δήλωσε ο Ρόμπερτ Γκριγουέι, διευθυντής του Κέντρου Εθνικής Άμυνας του Ιδρύματος Heritage Foundation’s Center for National Defense.

«Της Κίνας της αρέσει να αγοράζει πετρέλαιο που υπόκειται σε κυρώσεις κάτω από την αγοραία αξία του, και αυτό τροφοδοτεί την κινεζική οικονομία και επίσης τις στρατιωτικές της φιλοδοξίες, και έτσι, αυτή είναι η κεντρική σχέση. Ήταν σχετικά ήσυχοι, στην πραγματικότητα, εξαιρετικά ήσυχοι, σχετικά με την τρέχουσα σύγκρουση και την παροχή βοήθειας στο Ιράν.

Γνωρίζουμε επίσης ότι μια μεγάλη πυρκαγιά στο λιμάνι Μπαντάρ-Αμπάς ήταν αποθήκη με κινεζικό στερεό προωθητικό για πυραύλους που εξερράγησαν και προκάλεσαν τεράστιες ζημιές μόλις πριν από ένα μήνα.

Νομίζω ότι είναι απίθανο να δούμε κινεζικές αποστολές όπλων υπό αυτές τις συνθήκες στο Ιράν. Είναι πιο πιθανό το Ιράν να μεταφέρει υλικό ή προσωπικό ή τιμαλφή του καθεστώτος σε ασφαλές καταφύγιο υπό το φως της σύγκρουσης. Νομίζω ότι αυτός είναι πιθανώς ο βαθμός στον οποίο η Κίνα είναι πρόθυμη να αποδεχτεί τον κίνδυνο που σχετίζεται με τις τρέχουσες συνθήκες», ανέφερε ο ίδιος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια