WEF: «Η Δημοκρατία βρίσκεται σε παρακμή – Πρέπει να αντικατασταθεί – Έρχονται παγκόσμια γεγονότα σοκ» - «Η διαρκής παγκόσμια ηγεσία τα δημοκρατικά ιδανικά η παγκοσμιοποίηση και οι φιλελεύθερες αξίες αμφισβητούνται»




Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και ο Κλάους Σβαμπ δημοσίευσαν μία άκρως απαισιόδοξη έκθεση με πολύ πονηρά κίνητρα με την οποία προβλέπουν ότι έρχεται «μια εποχή γεγονότων σοκ».



Στην έκθεση αυτή, οι υποστηρικτές της λεγόμενης «Μεγάλης Επανεκκίνησης» με έντεχνο τρόπο παρουσιάζουν την Δημοκρατία ως σύστημα υπό παρακμή για να στρωθεί το έδαφος για μία απολυταρχική παγκόσμια διακυβέρνηση.

Λέει άλλωστε ότι η έλλειψη μίας σταθερής παγκόσμιας ηγεσίας έχει δημιουργήσει ένα κενό και αυτό μπορεί να «γεμίσει» από παγκόσμιες εξτρεμιστικές ομάδες!

Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι οι πολίτες θα συνεχίσουν να αμφισβητούν τις κυβερνήσεις τους ακόμα και μετά τις εκλογές τότε είναι πιθανό μία παγκόσμια εξτρεμιστική ομάδα να επιχειρήσει να αναλάβει την εξουσία.


Είναι σαφές ότι επιχειρούν να προκαταβάλουν την άνοδο της Δεξιάς σε πολλές χώρες της Δύσης και μία πιθανή επικείμενη νίκη του Ν.Τραμπ.

Προσπαθούν να εμφανίσουν όποιον αντιδρά στον διεθνισμό και την «Woke» ατζέντα ως εξτρεμιστή και τρομοκράτη για να δημιουργηθούν αφορμές να αντικατασταθούν στα επόμενα χρόνια οι εκλογές και οι δημοκρατικές διαδικασίες, ως ακατάλληλες για τις «νέες εποχές».

Μια παγκόσμια κυβέρνηση είναι η προτεινόμενη λύση τους η οποία φυσικά δεν θα εκλέγεται από τους λαούς, οι οποίοι εμφανίζονται ως «μη γνωρίζοντες το καλό τους».

Μάλιστα επιχειρούν να αποδομήσουν μία πιθανή νίκη Τραμπ λέγοντας ότι η «παραπληροφόρηση» απειλεί «τη μεγαλύτερη εκλογική χρονιά στην ιστορία», εξ ου και η ανάγκη για παγκόσμια λογοκρισία τόσο στους δρόμους όσο και στο διαδίκτυο.

Με λίγα λόγια τους ενοχλεί που το Twitter επιτρέπει στον Τραμπ να εκθέτει τις πολιτικές του απόψεις ελεύθερα, ενώ είναι θεάρεστο τα mainstream ΜΜΕ να υποστηρίζουν απροκάλυπτα τους Δημοκρατικούς και την «Woke» ατζέντα.

Το WEF ανερυθρίαστα λέει ότι η Δημοκρατία παρακμάζει, σε μεγάλο βαθμό λόγω των πολιτικών που εφάρμοσε.

Με λίγα λόγια ζητάει την αντικατάσταση της με κάτι άλλο…

«Οι άνθρωποι έχουν αντεπιτεθεί σε όλα τα πολιτικά συστήματα, οδηγούμενοι από την πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρχει καλύτερος, πιο αποτελεσματικός τρόπος διακυβέρνησης.

Στις περισσότερες χώρες, ακόμη και μετά την ψήφο τους, οι πολίτες θα συνεχίσουν να αμφισβητούν τους ηγέτες τους και για το αν έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν τους πολλούς μας κινδύνους μετά την πανδημία», σημειώνει το άρθρο.

Θεωρούν δηλαδή τους λαούς απείθαρχους και ότι δεν ψηφίζουν όπως θα έπρεπε…

Επίσης, το 50% του εργατικού δυναμικού θα αντικατασταθεί με τεχνητή νοημοσύνη, αφήνοντας τον άνθρωπο εντελώς άχρηστο και «μίας χρήσης».

Και η έκθεση καταλήγει τρομολαγνικά αναφερόμενη στην έλευση μίας «εποχής γεγονότων σοκ».

«Η διαρκής παγκόσμια ηγεσία, τα δημοκρατικά ιδανικά, η παγκοσμιοποίηση και οι φιλελεύθερες αξίες έχουν όλα σημαντικά αμφισβητηθεί και οι υπερδυνάμεις είναι υπερτεταμένες», ανέφερε προσθέτοντας περαιτέρω:

«Αυτή η περίοδος σύγχυσης σημαίνει ότι όλα μπορούν να συμβούν στην εποχή μας μετά την πανδημία.
Δείτε τους παγκόσμιους κινδύνους που θα επιδεινωθούν περαιτέρω από απροσδόκητα, αποσταθεροποιητικά γεγονότα σοκ».

Αυτά είναι τα τρία σημαντικά γεγονότα που βλέπει το WEF:

1. Μια νέα παγκόσμια εξτρεμιστική ομάδα θα εμφανιστεί.

2. Μία μεγάλη κατάρρευση στον κυβερνοχώρο η οποία θα προκληθεί σκόπιμα.

Μάλιστα το WEF θεωρεί ότι η εξτρεμιστική ομάδα θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη στη «νέα φάση της τρομοκρατίας».

Η μαζική παγκόσμια διακοπή της πληροφορικής τον Ιούλιο του 2024 οδήγησε σε ζημιές 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ήταν μια δοκιμή;

Το φόρουμ προειδοποιεί ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια «μεγαλύτερη κλίμακα» κυβερνοεπιθέσεων που θα επιτεθούν σε τράπεζες, νοσοκομεία και εμπόρους λιανικής και θα οδηγήσουν σε διακοπή των υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο.

Οι πτήσεις θα επηρεαστούν και οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να μείνουν εκεί που βρίσκονται

3. Η κλιματική αλλαγή (δεν θα μπορούσε να λείψει το συγκεκριμένο αφήγημα από έκθεση του συγκεκριμένου οργανισμού) διεκδικεί το πρώτο της νησιωτικό έθνος.

«Το σχέδιο COP28 για τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων μπορεί να διαρκέσει δεκαετίες και δεν είναι σαφές εάν οι παγκόσμιοι ηγέτες θα το ακολουθήσουν», σημειώνει.

https://www.oparlapipas.gr/2024/08/wef.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια