Πέρασε 14 χρόνια καταγράφοντας καθημερινώς τα έξοδα του – Αυτή είναι η συμβουλή που δίνει






Είναι παθιασμένος με τα οικονομικά και μεγάλος πολέμιος της σπατάλης. Ο Jim Wang πέρασε 14 χρόνια από τη ζωή του καταγράφοντας καθημερινώς τα έξοδά του. Ήθελε να έχει τον απόλυτο έλεγχο εσόδων – εξόδων. Να γνωρίζει πού καταλήγει και το τελευταίο λεπτό που χαλάει.

Όλα αυτά τα χρόνια έλαβε πολλά μαθήματα για την εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και την αύξηση της περιουσίας. Όλα ξεκίνησαν όταν το 2003 έπιασε την πρώτη του δουλειά. Έκτοτε συγκέντρωσε όλα τα δεδομένα. Ανέλυσε επενδυτικές κινήσεις, τις χασούρες του αλλά και τα κέρδη. «Υπήρχαν πράγματα που συνήθιζα να κάνω και πλέον έχω σταματήσει», είπε και συμπλήρωσε: «Μετά από 14 χρόνια, πολλά από τη συμπεριφορά μου έχουν αλλάξει. Κάποιες ήταν εσκεμμένες αλλαγές, αν και οι περισσότερες κινήσεις δεν ήταν».



Το μεγαλύτερο μάθημα που πήρε ήταν πως για να τα καταφέρεις καλά με τα οικονομικά σου, πρέπει να σκέφτεσαι με το βλέμμα στο μέλλον και όχι κοντόφθαλμα για το εδώ και τώρα. Σαν να είναι μια παρτίδα σκάκι. Κατάλαβε πως δεν πρέπει να τσεκάρει τις τιμές των μετοχών καθημερινά, αλλά και πως οι επενδύσεις διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο στο ετήσιο εισόδημα, παρά στον μισθό. Ο σκοπός του πλούτου δεν είναι το να βγάλεις απλώς περισσότερα, αλλά αυτή η ελευθερία που σου δίνει το χρήμα.

Ένα, επίσης, σημαντικό μάθημα είναι το γεγονός πως «είσαι εσύ κόντρα σε εσένα, όχι εσύ εναντίον όλων των άλλων». Ο σκοπός, ισχυρίζεται πάντα ο Wang, είναι να συγκρίνουμε τον εαυτό μας και την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα σε σχέση με έναν χρόνο ή ακόμα και πέντε χρόνια πίσω. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποκομίσουμε σημαντικές πληροφορίες για τις κινήσεις μας – αλλά αυτό δεν θα γίνει μέσω της σύγκρισης συναδέλφους και γνωστούς.

«Σκοπός μου δεν είναι να κερδίσω όλους τους άλλους, είναι να παραμένω μπροστά από τον χθεσινό εαυτό μου». Αν το καταφέρουμε, σίγουρα θα είμαστε πολύ καλύτερα.

https://hellas-now.com/perase-14-chronia-katagrafontas-kathimerinos-ta-exoda-ayti/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια