ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ: ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ! ΜΟΛΙΣ ΤΟ 16% ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ







Νέα δημοσκόπηση της Ipsos για το Euronews δείχνει ότι μόλις το 16% των Ευρωπαίων ψηφοφόρων πιστεύει ότι οι ηγέτες της ΕΕ κάνουν καλή δουλειά στο χειρισμό αυτού που η εφημερίδα περιγράφει κατ’ ευφημισμό ως “παράτυπη” -δηλαδή παράνομη- μετανάστευση.

Πιθανώς, πολλοί κορυφαίοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών θα θεωρούσαν ένα μεγάλο μέρος των σχεδόν 26.000 ερωτηθέντων ως “ακροδεξιούς”, δεδομένου ότι το 59% δήλωσε ότι η “καταπολέμηση” της παράνομης μετανάστευσης θα πρέπει να αποτελεί “προτεραιότητα”.

Αν και μπορεί να μην το λένε αυτό τώρα, δεδομένων των δικών τους προσπαθειών να φανούν σκληροί στο μεταναστευτικό προκειμένου να προσελκύσουν δεξιούς ψηφοφόρους ενόψει των ευρωεκλογών. Το ίδιο το Euronews, ωστόσο, δεν έχει πρόβλημα να κατηγορεί τα “ακροδεξιά κόμματα” ότι “τροφοδοτούν” τις ανησυχίες γύρω από τα ζητήματα της μετανάστευσης.



Αν μη τι άλλο, το ποσοστό του 59% μπορεί να φαίνεται χαμηλό. Όμως, μια πληρέστερη εικόνα των απόψεων του εκλογικού σώματος για τη μετανάστευση μπορεί να αποκτηθεί αν προσθέσουμε στο σύνολο εκείνους που λένε ότι η παράνομη μετανάστευση δεν αποτελεί προτεραιότητα, αλλά παρόλα αυτά είναι “σημαντική”.

Στη Δανία, για παράδειγμα, η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 59% των ψηφοφόρων θεωρεί την παράνομη μετανάστευση ως “προτεραιότητα” και το 33% ως “σημαντική αλλά όχι προτεραιότητα”. Αυτό είναι 92% συνολικά, αφήνοντας μόλις 8% των ψηφοφόρων που βλέπουν το ζήτημα ως “δευτερεύον”. (Το ίδιο χαμηλό ποσοστό προέκυψε στην Τσεχία και τη Φινλανδία, ενώ στην Αυστρία, το Βέλγιο, την Ελλάδα και τη Σουηδία, ένα εξίσου μη εντυπωσιακό 9% δήλωσε ότι η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης είναι “δευτερεύουσα”).

Η έκθεση δεν εξετάζει τις ευρωπαϊκές απόψεις σχετικά με αυτό που το Euronews θα μπορούσε να αποκαλέσει “κανονική” -δηλαδή νόμιμη- μετανάστευση. Αλλά πολλοί ψηφοφόροι θεωρούν ότι αυτό είναι πιο σημαντικό, όχι μόνο επειδή είναι ένα πολύ μεγαλύτερο ζήτημα από άποψη αριθμών.

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%94%ce%97%ce%9c%ce%9f%ce%a3%ce%9a%ce%9f%ce%a0%ce%97%ce%a3%ce%97-%ce%a3%ce%a6%ce%91%ce%9b%ce%99%ce%91%ce%a1%ce%91-%ce%a6%ce%a9%ce%a4%ce%99%ce%91-%ce%9a%ce%91%ce%99-%ce%9b%ce%91%ce%92%ce%a1%ce%91/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια