Η ζεστή σοκολάτα βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία, ειδικά αν περιέχει και αυτό








Καθώς πέφτει η θερμοκρασία, το ζεστό τσάι και η ζεστή σοκολάτα γίνονται φυσικά δημοφιλείς επιλογές ροφημάτων.

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι η ζεστή σοκολάτα (κακάο) δεν είναι μόνο μια τέτοια δημοφιλής επιλογή, αλλά μπορεί να είναι και “έξυπνη” επιλογή υγείας. Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση προϊόντων πλούσιων σε φλαβανόλη, όπως το κακάο, αυξάνει την ψυχική απόδοση του ατόμου.

Οι φλαβανόλες είναι μια ομάδα μορίων που εμφανίζονται φυσικά στα φρούτα και τα λαχανικά.

Είναι μέλος της οικογένειας των φυτικών φλαβονοειδών και είναι κοινά συστατικά σε κακάο, σταφύλια, μήλα, τσάι, μούρα, ακόμη και κρασί. Αν και προηγούμενες μελέτες αποκαλύπτουν ότι αυτά τα μόρια μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του εγκεφάλου, η νέα έκθεση διαπιστώνει ότι διεγείρουν επίσης τα επίπεδα οξυγόνωσης του εγκεφάλου-αίματος. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι αυτό βοηθά τους ανθρώπους να σκέφτονται γρηγορότερα και να εκτελούν γνωστικές ασκήσεις πιο αποτελεσματικά.

“Χρησιμοποιήσαμε κακάο στο πείραμά μας, αλλά οι φλαβανόλες είναι εν αφθονία σε ένα ευρύ φάσμα φρούτων και λαχανικών. Κατανοώντας καλύτερα τα γνωστικά οφέλη από την κατανάλωση αυτών των ομάδων τροφίμων, καθώς και τα ευρύτερα καρδιαγγειακά οφέλη, μπορούμε να προσφέρουμε βελτιωμένη καθοδήγηση στους ανθρώπους για το πώς να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις διατροφικές τους επιλογές”, λέει η επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας δρ. Catarina Rendeiro.

Μπορεί ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα να βελτιώσει την εγκεφαλική λειτουργία;
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια