Τάσος Αρνιακός: Γιατί πλημμύρισε ο Θεσσαλικός Κάμπος







Κακοκαιρία: Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός εξήγησε για ποιους λόγους ο Θεσσαλικός Κάμπος «θάφτηκε» κάτω από τεράστιες ποσότητες νερού.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Ant1, η περιοχή του Παλαμά «είναι από τις χαμηλότερες περιοχές. Η περιοχή του Παλαμά έχει χαμηλό υψόμετρο, στα 94 μέτρα. Οι γύρω περιοχές, έχουν λίγο υψηλότερο υψόμετρο, 100 150 300 μέτρα γύρω – γύρω, οπότε τα νερά συσσωρεύτηκαν από την υπερχείλιση των παραποτάμων του Πηνειού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή γύρω από τον Παλαμά και τα χωρία, αλλά η πλημμύρα έχει προχωρήσει ακόμα περισσότερο, και έχει επεκταθεί σχεδόν σε όλη την πεδινή περιοχή μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας».

Ο μετεωρολόγος ανέφερε πως «η περιοχή απορρόφησε όλη τη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών». «Εκεί κατέληξαν τα νερά από το βουνό Όθρυ, από το ανατολικό Πήλιο, από τον κάτω Όλυμπο και τα υπόλοιπα γύρω βουνά, με αποτέλεσμα αυτά τα πλημμυρικά φαινόμενα, τα πρωτοφανή όσον αφορά το ύψος των νερών, που έφτασαν πάνω από τα δύο μέτρα», συμπλήρωσε ο Τάσος Αρνιακός.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια