Γιατί μας άλλαξαν το όνομα; Γιατί λεγόμαστε Greeks και όχι Έλληνες;
Και γιατί η χώρα μας λέγεται Greece και όχι Ελλάδα;
Μια μεγάλη, περίπλοκη και κάπως περίεργη ιστορία
Οι Έλληνες ήταν γνωστοί με πολλά διαφορετικά ονόματα στην ιστορία.
Οι πολεμιστές που έπεσαν στις Θερμοπύλες έπεσαν ως
Έλληνες, ενώ αιώνες αργότερα όταν κήρυττε ο Ιησούς οποιοδήποτε πρόσωπο μη-εβραϊκής πίστης αποκαλείτο Έλληνας.
Επί αυτοκράτορα Μεγάλου Κωνσταντίνου ήταν γνωστοί ως Ρωμαίοι, και πάντα οι γείτονές τους στη Δύση θα τους έλεγαν Γραικούς, ενώ στην ΑνατολήΑλ Ρουμ (Ρωμαίοι).
Η αρχή κάθε ιστορικής εποχής συνοδευόταν από νέο όνομα, είτε απολύτως καινούριο, είτε παλαιό και ξεχασμένο, όνομα από την παράδοση ή δανεισμένο από τους ξένους.
Κάθε ένα από αυτά ήταν σημαντικό στην εποχή του και όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με αλλαγές, και πιθανότατα γι` αυτό οι Έλληνες είναι πολυώνυμος λαός.


Στην Ιλιάδα του Ομήρου, οι ελληνικές συμμαχικές δυνάμεις περιγράφονται με τρία διαφορετικά ονόματα: Αργείοι, Δαναοί και Αχαιοί, και όλα με την ίδια έννοια. Από τα παραπάνω ο πρώτος τύπος χρησιμοποιείται 170 τουλάχιστον φορές, ο δεύτερος 148 και ο τρίτος 598 φορές.
Οι Αργείοι είναι πολιτικός όρος που προέρχεται από την αρχική πρωτεύουσα των Αχαιών, το Άργος.

Οι Δαναοί είναι το όνομα που αποδίδεται στη φυλή που εξουσιάζει αρχικά την Πελοπόννησο και την περιοχή κοντά στο Άργος. Αχαιοί ονομάζεται η φυλή που, ενισχυμένη από τους Αιολείς, κυριάρχησε πρώτη στα ελληνικά εδάφη, επικεντρωμένοι γύρω από την πρωτεύουσά τους, τις Μυκήνες.
ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΩΙΚΟΎ ΠΟΛΈΜΟΥ, ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΉΤΑΝ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΙΚΡΉ ΑΛΛΆ ΔΥΝΑΤΉ ΦΥΛΉ ΣΤΗΝ ΦΘΊΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΊΑΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΈΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΌΛΕΙΣ ΆΛΟΣ, ΑΛΏΠΗ, ΤΡΟΙΧΊΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΛΑΣΓΙΚΌ ΆΡΓΟΣ


Διάφορες ετυμολογίες που έχουν προταθεί για τη λέξη Έλληνας,

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια