Μπορούν οι εταιρείες να εγκαταστήσουν απομακρυσμένα, εφαρμογές στο τηλέφωνό σας..; Η απάντηση είναι δυστυχώς ναι. Δείτε πως γίνετε









Όσο και να σας φαίνεται παράξενο, η Google έχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει απομακρυσμένα, εφαρμογές στο τηλέφωνό σας, χωρίς τη ρητή άδειά σας ή ακόμη και χωρίς καμία ειδοποίηση.




Στις 19 Ιούνιου του 2021 συνέβη ένα γεγονός αρκετά διδακτικό για τις δυνατότητες της εταιρείας Google. Σύμφωνα με αναφορές χρηστών, η εφαρμογή ειδοποιήσεων έκθεσης σε Covid-19, MassNotify εγκαταστάθηκε αυτόματα σε πολλά smartphone Android, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Μασαχουσέτης.


Το περίεργο ήταν ότι η εγκατάσταση έγινε χωρίς καμία ειδοποίηση και ότι η εφαρμογή δεν είχε καν εικονίδιο για να ενημερώσει τους χρήστες ότι είναι εγκατεστημένη. Η καταγγελία έγινε στον ιστότοπο ειδήσεων 9to5Google και η εταιρεία δικαιολογήθηκε ότι η αυτόματη εγκατάσταση της εφαρμογής αν και ήταν σκόπιμη, η ίδια η εφαρμογή δεν θα έκανε τίποτα, εκτός εάν ο χρήστης επιλέγε να την ενεργοποιήσει.

Αυτό είναι ιδιαίτερα περίεργο, επειδή καμία εφαρμογή έκθεσης σε COVID-19 άλλης πολιτείας των ΗΠΑ, δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Όλες οι άλλες εφαρμογές εγκαθίστανται όταν ο χρήστης επιλέγει χειροκίνητα να τις εγκαταστήσει.

Μπορεί η Google να εγκαταστήσει μία εφαρμογή χωρίς την άδεια σας;
Το βασικό συμπέρασμα είναι πάντως ότι η Google έχει την δυνατότητα να εγκαταστήσει ότι θέλει

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια