Ο «Μυστικός Κώδικας Της Βίβλου» Δείχνει Μια Οντότητα Που Ελέγχει Το Χρόνο








Το 1997, το βιβλίο του Michael Drosnin “Μυστικός Κώδικα της Βίβλου”, έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλερ για όλα αυτά που αναφέρονται και επιπλέον ότι μέσα από αυτό προβλεπόταν η δολοφονία του Isaac Rabin ένα χρόνο πριν να συμβεί.




Ο “Μυστικός Κώδικας της Βίβλου”, επίσης γνωστός ως κώδικας της Τορά, αποτελείται από ομάδες λέξεων και φράσεων που υποτίθεται πως έχουν νόημα ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι έχουν τοποθετηθεί σκόπιμα ή είναι “κρυπτογραφημένες” ή κρυμμένες στο κείμενο της Βίβλου, της Αγίας Γραφής.




Ο κώδικας ανακαλύφθηκε στην εβραϊκή έκδοση της Παλαιάς Διαθήκης (Torah) και δημοσιεύθηκε από τον δημοσιογράφο Michael Drosnin. Σύμφωνα με όσους διερευνούν λεπτομερώς αυτούς τους μυστικούς κώδικες, η παλαιότερη έκδοση της Βίβλου είναι το μοναδικό αντίγραφο στο οποίο εμφανίζονται οι προφητείες, αφού οι ανατυπώσεις σε διαφορετικές γλώσσες, έχουν ήδη χάσει τον “κώδικα”.




Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την ανεύρεση του κώδικα είναι γνωστή και συνίσταται στην εξάλειψη των διαστημάτων μεταξύ των λέξεων στο βιβλίο και, συνεπώς, στη μετατροπή του κειμένου σε ένα απλό απόσπασμα
304.805 χαρακτήρων.
Αυτή η ακολουθία εισάγεται σε έναν υπολογιστή ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εξερεύνηση αυτής της μακράς λωρίδας γραμμάτων σε αναζήτηση λέξεων και φράσεων που εισάγονται στο πρόγραμμα.




Ξεκινάει με το πρώτο γράμμα και διαβάζεται το πλήρες κείμενο μετά από ένα γράμμα, μετά από δύο και ούτω καθεξής μέχρι το τέλος τους. Στη συνέχεια, επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία ξεκινώντας από το δεύτερο γράμμα κοκ. Αυτό ονομάζεται ELS (Equidistant Letter Sequences) που σημαίνει “ισαπέχουσες αλληλουχίες γραμμάτων”, οι οποίες στη συνέχεια αναδιαρθρώνονται για να παρουσιάσουν μία μήτρα ή ένα σταυρόλεξο.




Ο κώδικας προβλέπει γεγονότα που συνέβησαν πολύ μετά τη γραφή της Βίβλου. Εμφανίζονται ονόματα, ημερομηνίες, τόποι και άλλα εξαιρετικά χαρακτηριστικά κάθε εξαιρετικού γεγονότος. Ορισμένες από τις προβλέψεις του Μυστικού Κώδικα της Τορά είναι οι εξής, μεταξύ πολλών άλλων σχετικών ιστορικών γεγονότων:




«Σαίξπηρ» – «ανέβηκε στη σκηνή» – «Μάκβεθ» – «Άμλετ»

«Χίτλερ» – «κακός άνθρωπος» – «Ναζί εχθρός» – «δολοφονία»

«Έντισον» – «ηλεκτρική ενέργεια» – «λάμπα»

«Νεύτων» – “Βαρύτητα”




Στην πραγματικότητα, αυτές οι υποτιθέμενες προβλέψεις που γράφονται αρκετούς αιώνες πριν, προσελκύουν την προσοχή πολλών ανθρώπων, επιστημόνων και μη. Πως εξηγείται να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα; Προτείνεται πως τον Μεσαίωνα, ορισμένοι Εβραίοι θεολόγοι πίστευαν ότι, όπως η Παλαιά Διαθήκη ήταν η ενσάρκωση του Λόγου του Θεού, έτσι και η διάταξη αυτού του κειμένου συνδέθηκε άμεσα με τα πράγματα του κόσμου.



Άρα,
κατ’ αυτήν την έννοια ο «Μυστικός Κώδικας της Βίβλου» δείχνει μια Οντότητα που ελέγχει το Χρόνο αλλά και τα γεγονότα που συμβαίνουν μέσα σε αυτόν. Είναι αυτή η Οντότητα ο ίδιος ο Θεός;

Ωστόσο, υπάρχει μία κύρια και πολύ βασική αντίρρηση ενάντια στον Μυστικό Κώδικα της Βίβλου που δημοσίευσε ο Michael Drosnin, η οποία προτείνει ότι ένα παρόμοιο μοντέλο “κώδικα” μπορεί να βρεθεί και σε άλλα βιβλία εκτός από τη Βίβλο.

Απαντώντας σε μια ρητή πρόκληση του Drosnin, που ισχυρίστηκε ότι μόνο η Βίβλος
θα μπορούσε να περιέχει τέτοιου είδους αλληλουχίες, ο Αυστραλός μαθηματικός Brendan McKay βρήκε πολλές παρόμοιες αλληλουχίες στο Moby Dick που περιείχαν φράσεις που σχετίζονται με σύγχρονα γεγονότα. Άλλοι λόγιοι, όπως ο Αμερικανός φυσικός Dave Thomas, βρήκαν πολύ περισσότερα παραδείγματα σε άλλα κείμενα και βιβλία.

Άραγε, τι είναι εκείνο που αντιλαμβανόμαστε; Υπάρχει κάποιος κώδικας μέσα στην Βίβλο που μπορεί να δείξει σημαντικά γεγονότα του μέλλοντος ή μήπως ο τρόπος εξεύρεσης του κώδικα ισχύει και για άλλα βιβλία, άρα ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποιος “κώδικας” αλλά ένα “τρικ” που ενθουσιάζει του αδαείς και κάθε προληπτικό;

Τι νομίζετε γι’ αυτό; Είναι ο “Μυστικός Κώδικας της Βίβλου” μια απάτη; Ή μήπως πραγματικά μέσα στον κώδικα “κρύβεται” μία οντότητα που μπορεί να ελέγχει, να προσδιορίζει γεγονότα μέσα στον Χρόνο, άρα ένα είδος πεπρωμένου που έχει γραφεί από το θεόπνευστο χέρι του Δημιουργού;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
diadrastika.com
https://skotinoprosopo.blogspot.com/2021/03/blog-post_5.html

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια