Ο πόλεμος των κόσμων.








1898 - 2020.

Στην αρχή του έτους 2020 οι Κινέζοι στην Ελλάδα αγόραζαν χονδρικώς ό,τι μάσκα υπήρχε στην ελληνική αγορά και την έστελναν με παλέτες στην Κίνα. Το ελληνικό κράτος όμως παρά τις δεκάδες υπηρεσίες τελωνειακών ελέγχων και τις μυστικές του υπηρεσίες και υπηρεσίες ασφαλείας μάλλον δεν πήρε είδηση τι γινόταν. Τότε, οι εγκεκριμένοι, από την κυβέρνηση,
ειδικοί, έλεγαν πως το ξέσπασμα στη Γουχάν δεν θα μας απασχολήσει εδώ στην Ελλάδα.








Εν τέλει, όταν έφτασε στην Ευρώπη ο ιός, η Ελλάς βρέθηκε χωρίς ίχνος μάσκας. Όμως τότε οι ειδικοί μας είπαν πως δεν χρειάζεται μάσκα. Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο ιός εισήχθη στην Ελλάδα και διαπιστώσαμε πως τελικά θα μας απασχολήσει ιδιαιτέρως παρά τα όσα μας διαβεβαίωναν δύο μήνες νωρίτερα οι ειδικοί. Αργότερα, στα τέλη Μαρτίου, η κυβέρνηση επέβαλε απαγόρευση μετακινήσεων και κυκλοφορίας, για να σταματήσει την εξάπλωση του ιού.









Φαίνεται πως οι ειδικοί, αν και αποφασίζουν, όπως λέγεται, για τις κινήσεις της κυβέρνησης, δεν εξέφρασαν καμμία ένσταση στο γεγονός πως δόθηκαν 20+ εκατομμύρια ευρώ στον Ελλαδικό Τύπο (τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο) για να επικοινωνεί διαρκώς την πολιτική της Κυβέρνησης, αντί να δοθούν τα 20 αυτά εκατομμύρια στην έκτακτη δημιουργία μονάδων εντατικής θεραπείας.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση αξιοποίησε στο έπακρο τη δύναμη της Επικοινωνίας στην υπόθεση «κορωνοϊός», και κατάφερε έτσι να κρύψει το πρόβλημα της ισχαιμικής δημόσιας υγείας και της κυβερνητικής απραξίας, πίσω από «τολμηρές λύσεις που επαφίενται στο συλλογικό αίσθημα υπευθυνότητας των πολιτών». Η τακτική αυτή θυμίζει τις πολιτικές της εκλιπούσης Σοβιετικής Ενώσεως, που ήλεγχε τον Τύπο και υπεδείκνυε στους πολίτες τι να σκέφτονται και τι να συζητάνε, άνευ αντιλόγου. Επίστευσαν και ίσως τα κατάφεραν εκεί στην κυβέρνηση, πως μπορούσαν να κρύψουν την πραγματικότητα του κορωνοϊού, «κάτω από το χαλί» της Επικοινωνίας.









Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου, ενάντια στον καθ’ ύλην επιστάμενο Διεθνή Οργανισμό, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ίδια κυβέρνηση, της οποίας οι επιλεγμένοι και εγκεκριμένοι ειδικοί μας διαβεβαίωναν πως η μάσκα είναι περιττή, αν όχι και επιβλαβής, επιβάλλει την
χρήση μάσκας σε νήπια και παιδάκια ηλικίας 6-7-8 ετών, επιχειρώντας ακόμα και σήμερα να «ξεγελάσει» την διάδοση ενός ιού και να απομακρύνει την προσοχή του κόσμου από το γεγονός, πως ακόμα δεν διαθέτουμε ως χώρα ευρείες μονάδες κλινών ΜΕΘ προς περίθαλψη των ασθενών.









Μπορείς όμως να κρύψεις κάτω από το χαλί την πιο αρχαία και ισχυρή μορφή ζωής στην ιστορία του πλανήτη; Μπορείς να σταματήσεις άραγε την διάδοση και αναπαραγωγή ενός μικροοργανισμού, ενός ιού; Όταν στελέχη ιών επανεμφανίστηκαν στην Γη μετά από 2.000 χρόνια νάρκης, ευρισκόμενα μέσα σε μούμιες και σαρκοφάγους και τάφους, κατά τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις στις αρχές του προπερασμένου αιώνα; Αυτή την απλή αλλά ισχυρότατη μορφή «ζωής» θα την ξεγελάσει η κυβέρνηση με αντισηπτικό στα χεράκια και μασκούλες στις φατσούλες; Οποία αλαζονεία και έπαρση απέναντι στη Φύση και εμπαιγμός και υποκρισία απέναντι στους υποτακτικούς πολίτες αυτής της χώρας…






Και όμως, o Χέρμπερτ Τζωρτζ Γουέλς, ο έτερος πατήρ της επιστημονικής φαντασίας μετά τον Ιούλιο Βερν, από το μακρυνό 1898 φαίνεται να γνωρίζει την ακατάβλητη δύναμη επιβίωσης και διασποράς των ιών, καθώς έγραψε το εξαιρετικό μυθιστόρημα «Ο Πόλεμος των Κόσμων» στο οποίο, η παντοδύναμη φυλή εξωγήινων που καταφέρνει να υποτάξει ολόκληρη τη γη με την εξελιγμένη τεχνολογία της, τελικά πεθαίνει από έναν τυπικό ιό στον οποίο η ανθρώπινη φυλή είχε αποκτήσει ανοσία. Ο Γουέλς με το, όχι μόνο φαντασιακό αλλά και φιλοσοφικό μυθιστόρημά του,
αντιλαμβάνεται από το 1898 την δύναμη ενός ιού σε διασπορά, όμως περιγράφει υπέροχα και την φύση των ανθρώπων, που είναι υποταγμένοι, που δεν είναι σε θέση να αντισταθούν στην ροή των πραγμάτων, που συμβιβάζονται να ζουν μέσα στον κόσμο του φόβου και της ατολμίας. Μέσα στο υπέροχο βιβλίο του λοιπόν γράφει την εξής φράση γι’ αυτούς: "Δεν έχουν καθόλου θάρρος και ψυχή μέσα τους, ούτε περήφανα όνειρα, ούτε περήφανους πόθους. Και ένας άνθρωπος όταν δεν έχει ούτε το ένα ούτε το άλλο, ω Θεέ, η ζωή του δεν είναι τίποτε άλλο παρά θλίψη και προφυλάξεις…"







Σε αυτό ακριβώς μετέβαλαν τους πολίτες της χώρας τα Μεσα Μαζικής Ενημέρωσης που ανέλαβαν την καθημερινή επικοινωνιακή τρομοκρατία για να κρύψουν την ανυπαρξία έργου της κυβέρνησης. Και κατάφεραν σε ελάχιστο διάστημα να δημιουργήσουν συνθήκες «Mεγάλου Αδελφού» όπου ο ένας πολίτης καταδίδει τον άλλον αντί όλοι μαζί οργανωμένα να εγκαλέσουν την κυβέρνηση, τόσο για τις πράξεις της πριν την έλευση του Κορωνοιου, όσο και για την απραξία της μετά.

Συλλογίζεται όμως κανείς και αναρωτιέται, στον επικείμενο
χειμώνα που θα φέρει μαζί του τις γνωστές εποχικές ιώσεις, τι άραγε έχουμε να βιώσουμε μόλις θα εμφανίζουμε ένα βηχαλάκι, μια καταρροή, φτάρνισμα και πυρετό; Θα κλείνουν εργασιακοί χώροι, άνθρωποι θα μπαίνουν σε καραντίνα σαν να έχουν πανούκλα, η υγειονομική υστερία θα φτάσει σε επίπεδο παροξυσμού...

Πόσοι άραγε γνωρίζουν πως μεταξύ των κοινών ιών που προκαλούν τις γρίπες ανήκουν και τέσσερις… ΒΟΉΘΕΙΆ ΜΑΣ… κορωνοϊοί; Ναι, κάθε χρόνο πολλοί άνθρωποι νοσούν μεταξύ άλλων και από κάποιον από τους τέσσερις κορωνοϊούς που πλέον χαρακτηρίζονται ως εποχικοί και οι οποίοι όπως καταλαβαίνετε είναι σε θέση να βγάλουν τα περίφημα τεστ θετικά για το ότι κάποιος νοσεί από κορωνοϊό. Μιλάμε για τους τύπους κορωνοϊών 229Ε, OC43, NL63 και HKU 1, οι οποίοι θεωρούνται συνηθισμένοι και όμως θα προκαλέσουν καταστροφικά αποτελέσματα σε όποιον τύχει να διαγνωσθεί ως φορέας τους, λόγω μορφολογικής τους συγγένειας με τον COVID19. Και αν αυτοί οι τέσσερις τύποι κορωνοϊού θεωρούνται πλέον κοινοί, είναι μάλλον διότι ο πληθυσμός προσβάλλεται συχνά από αυτούς και έχει πλέον ομαδικά αναπτύξει αντισώματα εναντίον τους.






Γιατί λοιπόν να μην αγωνιστούμε να προστεθεί σε αυτούς τους κοινούς τύπους και ο COVID19;
Τι χρειαζόμαστε; Ένα σύστημα υγείας ικανό να διαχειριστεί τους 100 – 200 ασθενείς που τα συμπτώματά τους θα είναι τυχόν πιο έντονα σε σχέση με το υπόλοιπο 90% του πληθυσμού που θα το περάσει ανώδυνα. Χρειαζόμαστε οι στατιστικές να αλλάξουν. Τα λεγόμενα "κρούσματα", που κατά πλειοψηφία αφορούν απλούς ασυμπτωματικούς φορείς, να πολλαπλασιαστούν, δείχνοντας έτσι πως ο πληθυσμός έχει αποκτήσει ανοσία και παράλληλα τα αληθινά κρούσματα που αφορούν νοσούντες βαρέως, να τύχουν της καλύτερης περίθαλψης που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε ως κράτος. Και δεν είναι ανέφικτο αυτό, αν σταματήσουμε να πετάμε λεφτά από τα παράθυρα.






Εν τέλει, αντιλαμβανόμαστε πως έχουμε εμπλακεί σε μία υπόθεση ιδιαιτέρως ζημιογόνα για τον τρόπο ζωής μας, για την οικονομία μας, για την ψυχική μας υγεία και διαπιστώνουμε πως ένα τρομακτικό ποσοστό συμπολιτών μας έχει πεισθεί από την εκστρατεία πειθούς την οποία χρηματοδότησε η κυβέρνηση με δημόσια δαπάνη. Μπορεί να μην έχουμε ακόμα επαρκές σύστημα υγείας για να διαχειριστεί μία έκτακτη κατάσταση, αλλά έχουμε πολλές και ευφάνταστες διαφημίσεις στα ΜΜΕ για την αποφυγή του κορωνοϊού. Κρίμα.



Σταμέλος Παπαβασιλείου




gsteki


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια