ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ CBS: ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ COVID 19 ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΕΜΑΤΟ






Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Ένα πλήρωμα της CBS News τράβηξε τους ιατρικούς επαγγελματίες από τον όροφο στο Ιατρικό Κέντρο Cherry στο Grand Rapids του Μίσιγκαν, για να ευθυγραμμίσει τα οχήματά του, έτσι ώστε ένα πλήρωμα ταινιών CBS να έχει μια μεγάλη γραμμή για την κάλυψη του COVID-19.


«Ο εμπιστευτικός μας είδε το όλο πράγμα και ήρθε στο Project Veritas, γιατί ήξερε ότι θα τον προστατεύαμε», δήλωσε ο James O’Keefe, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Project Veritas.
«Ο εμπιστευτικός μας είπε ότι το ιατρικό προσωπικό απομακρύνθηκε από τη θεραπεία ασθενών και καθιστούσε στη γραμμή ηθοποιία για τους πραγματικούς ασθενείς που δήθεν περιμένουν το τεστ COVID-19», είπε.
«Ο εμπιστευτικός μας είπε ότι το ιατρικό προσωπικό απομακρύνθηκε από τη θεραπεία ασθενών και καθιστούσε στη γραμμή ηθοποιία για τους πραγματικούς ασθενείς που δήθεν περιμένουν το τεστ COVID-19», είπε.
Σε μια συνέντευξη με τον εμπιστευτικό, ο O’Keefe
ρώτησε τον εμπιστευτικό: «Μου λέτε ότι είστε εκατό τοις εκατό βέβαιοι ότι η CBS News, CBS News Corporation -, πραγματοποίησε ένα ψεύτικο γεγονός. Παραπλανούν τον κόσμο με fake-news και είναι και τόσο αδίστακτοι να υποχρεώνουν τους νοσοκόμους να παίξουν αυτόν τον ρόλο. Παραποίησαν την πραγματικότητα και το έδωσαν σε όλο το κοινό τους την περασμένη Παρασκευή στο «CBS This Morning».
Ο μάρτυρας ‘’ insider’’ του είπε: «Εκατό τοις εκατό. Απολύτως.»
#ExposeCBS Michigan Health Center Workers Stage “Fake Patients” In COVID19 Testing Line For CBS News


Ο Nick Ross, ένας εταιρικός επόπτης εργοστασίου καθαρισμού στην εγκατάσταση Cherry Health, είπε ότι ήταν εκεί όταν το πλήρωμα του CBS News έφτασε και έκανε τη βιντεοσκόπηση στον χώρο δοκιμών COVID-19 στο χώρο στάθμευσης,
«Προφανώς το πλήρωμα ειδήσεων ήθελε περισσότερα άτομα στη γραμμή επειδή ήξεραν ότι ήταν προγραμματισμένο.»
Η Maria Hernandez-Vaquez, μια επαγγελματική ειδική  στα γραφεία κίνησης του νοσοκομείου, είπε στο εσωτερικό η Διευθύντρια Υγείας και Πληροφορικής Cherry Glenda Walker βοήθησε να οργανώσει τους εργαζόμενους της εγκατάστασης στη γραμμή δοκιμών COVID-19.
Η Maria Hernandez-Vaquez, μια επαγγελματική ειδική εγγραφής, είπε στο εσωτερικό ότι η Διευθύντρια Υγείας Ποιότητας και Πληροφορικής της Cherry Glenda Walker βοήθησε να οργανώσει τους εργαζόμενους της εγκατάστασης στη γραμμή δοκιμών COVID-19.
«Είναι απλώς ενοχλητικό γιατί θα μπορούσαμε να κάνουμε άλλα πράγματα», είπε μια εγγεγραμμένη νοσοκόμα εκεί που ηχογράφησε με μια κρυφή κάμερα από ένα άτομο του Project Veritas.
Η νοσοκόμα είπε ότι το προσωπικό του ιατρικού κέντρου δόθηκε εντολή για να περιμένει το πλήρωμα του CBS News. «Γνωρίζαμε ότι έρχονταν. Δεν είχαμε ιδέα ότι θα πρέπει να κάνουμε ψεύτικους ασθενείς.
Μια άλλη εγγεγραμμένη νοσοκόμα, η Alison Mauro, ηχογραφημένη σε κρυφή κάμερα, είπε ότι αυτή και άλλοι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα που δούλευαν στον ιστότοπο δοκιμών μετάδοσης δεν διαχειρίστηκαν το πραγματικό  καθώς γυρίστηκε το CBS News, αλλά οι πραγματικοί ασθενείς αναγκάστηκαν να περιμένουν περισσότερο λόγω της κατασκευασμένης γραμμής.
Προσποιηθήκαμε. Υπήρχαν μερικοί πραγματικοί ασθενείς, γεγονός που το έκανε χειρότερο. «
Το βίντεο χρησιμοποιήθηκε για να συνοδεύσει την αφήγηση της δημοσιογράφου CBS News Andriana Diaz και συνέντευξη με την Tasha Blackmon, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Cherry Health.
Στην έκθεση CBS News, η Blackmon είπε ότι οι εγκαταστάσεις της χρειάζονταν φορέματα και μάσκες N95, οι οποίες φιλτράρουν την εισερχόμενη αναπνοή για να προστατεύσουν τον ιατρό.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Cherry Health, Tasha Blackmon, δήλωσε στο Project Veritas σε μια τηλεφωνική συνομιλία: «Εμείς και η CBS News δεν είχαν καμία σχέση με αυτήν τη γραμμή.
Η Blackmon είπε ότι δεν είχε δει την προεπισκόπηση της έκθεσης Project Veritas που της είχε αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ότι αφού εξέτασε το θέμα με την ομάδα της, θα έδινε μια δήλωση στο Project Veritas.
Το Project Veritas παρακολούθησε τηλεφωνικές κλήσεις και email, αλλά δεν υπήρχε περαιτέρω απάντηση πριν από την προθεσμία.
Το Project Veritas μίλησε επίσης με την Πρόεδρο της CBS News, Susan Zirinsky, η οποία συμφώνησε να επανεξετάσει μια προεπισκόπηση της έκθεσης και να στείλει μια δήλωση.
Η δήλωση CBS News έχει ως εξής:
Η CBS News δεν παρουσίασε τίποτα στην εγκατάσταση Cherry Health. Οποιαδήποτε πρόταση για το αντίθετο είναι 100% λανθασμένη. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ανησυχητικοί.
Φτάσαμε στο Cherry Health για να τα αντιμετωπίσουμε αμέσως. Μας ενημέρωσαν για πρώτη φορά ότι ένας από τους διευθυντές τους είπε σε τουλάχιστον έναν υπάλληλο να μπουν στη γραμμή δοκιμών μαζί με πραγματικούς ασθενείς. Κανείς από το CBS News δεν το γνώριζε πριν από απόψε.
Είπαν επίσης ότι οι ενέργειές τους δεν εμπόδισαν να εξεταστούν πραγματικοί ασθενείς. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την ακρίβεια των αναφορών μας και αφαιρούμε το τμήμα Cherry Health από το κομμάτι.
Η εκτελεστική παραγωγός της CBS This Morning ”, Diana Miller, έδωσε μια συνέντευξη στον ιστότοπο της μητρικής της εταιρείας, Viacom.com, όπου είπε ότι η τηλεοπτική εκπομπή το πρωί έκανε προτεραιότητα την κάλυψη της πανδημίας COVID-19.
«Κάθε φορά που κυνηγάτε μια ιστορία που αναπτύσσεται, υπάρχουν νήματα που αναδύονται. Η εστίαση στους πρώτους ανταποκριτές ήταν σημαντική για εμάς, επειδή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και είναι σημαντικό να δείχουμε την πραγματικότητα των καταστάσεων που βρίσκονται καθημερινά », είπε.
Πάντα οδηγούμαστε από τις ειδήσεις και θέλουμε να παρέχουμε πλαίσιο και σαφήνεια σχετικά με τις σημαντικές ιστορίες της ημέρας », δήλωσε η Μίλερ.
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια