Ο κορωνοϊός οδηγεί σε διάλυση της Ε.Ε. κι επιστροφή στα εθνικά νομίσματα;






Mediamodifier / pixabay

Το ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πατά καλά εδώ και αρκετά χρόνια το γνωρίζαμε. Το γεγονός πως απέτυχε στο βασικό ιδρυτικό σκοπό που ήταν να αποτρέψει μια γερμανική επικυριαρχία στη γηραιά ήπειρο αφού συνέβη το ακριβώς αντίθετο, το γνωρίζαμε.



Του Στρατή Μαζίδη


Όπως επιπλέον γνωρίζαμε την αλληλεγγύη που δεν έδειξαν στη χώρα μας, τη Μεγάλη Βρετανία που άνοιξε την πόρτα της εξόδου και το διαχωρισμό βορρά και νότου. Είδαμε ακόμη την έλλειψη συμπαράστασης στην Κύπρο αλλά και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.


Τώρα όμως βλέπουμε και κάτι ακόμη. Την απουσία ανθρωπιάς. Καμία βοήθεια στη γειτονική Ιταλία από τους...εταίρους. Η μόνη συνδρομή ήρθε από τη μακρινή Κίνα μαζί με ομάδα γιατρών και τώρα από τη Ρωσία. Την στάση της Ευρώπης στηλίτευσε και ο Σέρβος πρόεδρος Βούσιτς σημειώνοντας πως μόνο το Πεκίνο έδειξε αλληλεγγύη. Η Γερμανία δεν ανταποκρίθηκε στο ιταλικό αίτημα.


Αλλά και στη χώρα μας οι μόνες βοήθειες ήρθαν από την Κίνα.


Την ίδια ώρα οι οικονομίες διαλύονται. Η πρώτη κίνηση των κυβερνήσεων, αν κρίνουμε από τη δική μας είναι άκρως απογοητευτική. Διαχωρίζει τους Ελληνες.
Άλλους τους βοηθά, άλλους τους έχει γραμμένους και άλλους τους τσακίζει οικονομικά όπως τους ιδιοκτήτες ακινήτων με την απόφαση περικοπής των μισθωμάτων για όσους πλήττονται αντί πχ να τα επιχορηγήσει.


Όταν η πανδημία τελειώσει, όπως η φωτιά στο Μάτι, που δε θα έχει πλέον τίποτε άλλο να κάψει, θα βγούμε έξω στα καμμένα. Τα ανοίγματα θα είναι μεγάλα, οι άνεργοι κατά δεκάδες χιλιάδες περισσότεροι και τότε πολλοί θα κοιτάξουν προς τις Βρυξέλλες αλλά επί της ουσίας στο Βερολίνο. Θα μπουν για μια φορά οι άνθρωποι πάνω από τους αριθμούς ή θα πρέπει να τρέξουμε με περισσότερη λιτότητα και μνημόνια να κλείσουμε τα ελλείμματα;


Οι λαοί, και σίγουρα ο δικός μας, δεν μπορούν να πληρώσουν άλλο την κρίση
. Εκεί θα φανεί ποιοι κυβερνήτες βάζουν πρώτα τη χώρα τους ή τους εντολείς τους. Συνεπώς ναι, οι διαχρονικές παθογένειες της Ε.Ε. από τότε που μετεξελίχθηκε σε γερμανικό κλαμπ, αν γνωρίσουν έξαρση για άλλη μια φορά, ανοίγουν την πόρτα διάπλατα για μαζικές εξόδους. Άλλωστε ο κορωνοϊός καλλιεργεί το έδαφος με τα κλειστά σύνορα και την ανάδειξη των εθνικών κρατών.


Η χώρα μας ελέω απουσίας πολιτικών με ανάστημα δε θα είναι αυτή που θα ανοίξει την πόρτα. η λογική όμως λέει πως θα προηγηθούν άλλοι, οπότε αναγκαστικά θα εξέλθουμε κι εμείς από μια αίθουσα αδειανή. Η χώρα που θα προηγηθεί, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η Ιταλία.
http://www.freepen.gr/2020/03/blog-post_266.html?fbclid=IwAR2tKRvfkKE7u20fzzl6M5HT5IJVkeMPDfXGrJ9DhCA8k4CRnp2yEeiBQaM

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια