“Όλα Τα Ακίνητα” Θα Δώσει Ο Ιερώνυμος Για Να Μπούν «Μετανάστες»! Γιατί Δεν Τα Είχατε Δώσει Σε Έλληνες Αρχιεπίσκοπε;..




Πέρασε στα ψιλά των ειδήσεων, εν μέρει δικαολογημένα…

Ολα τα ακίνητα που μπορούν να διαμορφωθούν σε χώρους φιλοξενίας δεσμεύεται να παραχωρήσει η Εκκλησία, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μέλη της Επιτροπής που ασχολείται με πρόσφυγες και μετανάστες.

Καλά διαβάσατε!
Όλα τα ακίνητα!Για μετανάστες! Λές και δεν υπάρχουν Έλληνες που χρειάζονταν σπίτι!

Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την Εκκλησία της Ελλάδος να τους διαθέσει ακίνητα προκειμένου να εγκατασταθούν άμεσα οικογένειες που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, με απώτερο στόχο να αποσυμφορηθούν οι προσφυγικοί καταυλισμοί, όπως αυτός της Μόριας, της Σάμου και άλλων περιοχών.

Και επειδή η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει το «know how» στην ταυτοποίηση στοιχείων των προσφύγων, αφού έχει οργανωμένες υποδομές για τη νομική παροχή ασύλου, αλλά και της επιτάχυνσης των διαδικασιών οικογενειακής επανένωσης, κυρίως στο ζήτημα των ασυνόδευτων παιδιών, θα συνδράμει -στο μέτρο του δυνατού- και σε αυτό το θέμα. Σήμερα όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στα νησιά, εκτός από το αίτημα ασύλου, ζητούν να χαρακτηριστούν και ευάλωτοι, καθώς σε αυτήν την περίπτωση μπορούν, μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους, να προωθηθούν στην ενδοχώρα. Όμως, σε αυτή την περίπτωση πολλές φορές οι Aρχές χάνουν τα ίχνη τους, παρά το γεγονός ότι τους επιβάλλονται γεωγραφικοί περιορισμοί.

Ο
μοναδικός όρος που έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς τον κ. Χρυσοχοΐδη ήταν να μην υπάρξει καμία εμπλοκή ΜΚΟ σε αυτό το εγχείρημα, κάτι που έγινε αμέσως αποδεκτό από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοϊδης έκανε λόγο για την τεράστια προσφορά της Εκκλησίας στην περίοδο της κρίσης, λέγοντας χαρακτηριστικά στον Αρχιεπίσκοπο «είστε αξιέπαινοι».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε το ανύστακτο ενδιαφέρον της Εκκλησίας της Ελλάδος για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. «Η Εκκλησία», σημείωσε, «ακολουθώντας την ευαγγελική προτροπή για βοήθεια του εμπερίστατου αδελφού, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας ή καταγωγής, είναι έτοιμη να συνδράμει αποφασιστικά και να βοηθήσει την ελληνική πολιτεία».

Αναρωτιέται κανείς αφού η Εκκλησία θεωρεί ότι “της περισσεύουν” και μπορεί να τα δώσει για μετανάστες γιατί δεν τα είχε δώσει ήδη σε Έλληνες που τα είχαν ανάγκη! Άστεγοι, άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας που χρωστούν το νοίκι κλπ…

Ωστόσο για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, βρήκαμε ανακοίνωση του 2017 που έλεγε η Αρχιεπισκοπή πως παραδίδει 10 ακίνητα.

Όπως είχε ανακοινώσει το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών τον Οκτώβριο του 2017:

Σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα τόσο της εφημερίδας «Δημοκρατία» με τον τίτλο «Δωρεάν δέκα διαμερίσματα προσφέρει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών» όσο και της εφημερίδας «Espresso» με τον τίτλο «Δωρεάν ακίνητα λόγω κρίσης!», τα οποία έχουν ήδη αναπαραχθεί από διάφορες ιστοσελίδες, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών υπηρετώντας το όραμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου για την ανακούφιση σε καθημερινή βάση των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης, συνεχίζει τις πολυεπίπεδες δράσεις και πρωτοβουλίες της στον τομέα της κοινωνικής, προνοιακής και φιλανθρωπικής μέριμνας.

Όσον αφορά στο ζήτημα δωρεάν παραχώρησης στέγης, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, κατόπιν άγονης διαδικασίας προς εκμίσθωση επτά ακινήτων της και προκειμένου τα εν λόγω ακίνητα να μην παραμείνουν κλειστά, έχει ήδη προβεί και ολοκληρώσει τη διαδικασία της παραχώρησής τους σε αναξιοπαθούσες οικογένειες, χωρίς τίμημα και χωρίς να επιδιώξει οιαδήποτε απολύτως δημοσιότητα.

ksipnistere

πηγή

https://doxaorfanakigreece.home.blog/2019/11/17/%cf%8c%ce%bb%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%ce%b4%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%ce%b9%ce%b5%cf%81%cf%8e%ce%bd%cf%85%ce%bc%ce%bf%cf%82/?fbclid=IwAR0YJl1RuXPuOch6vmjEmH_mEYvAClR8SeeoLuWaAkKs6HaLOpB3FAAQ7xw

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια