Ρέθυμνο: Λείπουν οι Σταυροί από τις Εκκλησίες! - Γιατί κατέβηκαν τα σύμβολα της Ορθοδοξίας; (φωτό)





Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος


Κάτι συμβαίνει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, καθώς αφαιρούν απο τις Εκκλησίες τους Σταυρούς και στην ερώτηση γιατί συμβαίνει αυτό η απάντηση ήταν ότι γίνεται συντήρηση.


Το περιστατικό έγινε σε 3 Εκκλησίες στις περιοχές Μυσσιριά και Περβόλια οι οποίες πλέον δεν έχουν Σταυρούς, τουλάχιστον προς ώρας.



Στην περιοχή του Μασταμπά ο Σταυρός της Εκκλησίας δεν αναβει…
Το ίδιο στους 4 Μάρτυρες ,το ίδιο και στον Άγιο Παντελεήμονα στο Δεσποτικό όπως αναφέρει το cretedoc.gr


Πάντως οι κάτοικοι στο Ρέθυμνο έχουν ανησυχήσει λόγω πλέον και της πολύ μεγάλης μουσουλμανικής παρουσίας στην Κρήτη και θέλουν να βλέπουν υψωμένα τα σύμβολα της Ορθοδοξίας για λόγους ανύψωσης του θρησκευτικού φρονήματος αλλά και για να μην τους μπαίνουν ιδέες ότι κάτι άλλο συμβαίνει...


Σε μια εποχή όπου ακούγονται... φωνές περί απαγόρευσης ψησίματος χοιρινού για να μην προσβάλλονται μουσουλμάνοι τέτοια περιστατικά προκαλούν περαιτέρω καχυποψία.










Οι φωτογραφίες είναι από το cretedoc.gr


Σημειώνεται ότι πρόσφατα Πακιστανοί που ζουν στην Κρήτη πραγματοποίησαν πορεία μέσα από τους κεντρικούς δρόμους στον Άγιο Νικόλαο με αφορμή την γέννηση του προφήτη Μωάμεθ, στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας το 570 μ.Χ.



Το θέαμα προβλημάτισε ιδιαίτερα τους κατοίκους του Αγίου Νικολάου και τώρα σε μια άλλη κρητική πρωτεύουσα έλαβε ζώρα το περιστατικό αυτό.

https://www.pronews.gr/thriskeia/orthodoxia/824368_rethymno-leipoyn-oi-stayroi-apo-tis-ekklisies-giati-katevikan-ta-symvola

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια