Ντεκαφεϊνέ Καφές: Μας Kάνει Καλό;








Ο ντεκαφεϊνέ καφές έχει παρόμοια γεύση και εμφάνιση με τον κλασικό, με τη διαφορά ότι περιέχει πολύ λίγη καφεΐνη, γι’ αυτό και καταναλώνεται κυρίως από όσους έχουν


ευαισθησία σε αυτήν, κάνουν ομοιοπαθητική ή τους απαγορεύεται ο καφές για κάποιους λόγους. Ας δούμε, όμως, τις διαφορές του με τν συμβατικό καφέ, πόση καφεΐνη περιέχει, πού ωφελεί και αν μπορεί να μας βλάψει.




Πώς προκύπτει ο ντεκαφεϊνέ;

Σύμφωνα με συστηματική ανασκόπηση του 2017 που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal, ο ντεκαφεϊνέ είναι παρόμοιος στη σύνθεση με τον κλασικό καφέ, αλλά περιέχει λίγη έως καθόλου καφεΐνη.
Για να απομακρυνθεί η καφεΐνη, οι ωμοί κόκκοι καφέ μουλιάζουν ή μπαίνουν στον ατμό με τη χρήση ενός συνδυασμού νερού και άλλων χημικών όπως ενεργό άνθρακα, υπερκρίσιμο διοξείδιο του άνθρακα, χλωριούχο μεθυλένιο, οξικό αιθυλεστέρα. Η χρήση του νερού γίνεται λόγω του ότι η καφεΐνη είναι υδατοδιαλυτή, αλλά αν χρησιμοποιηθεί μόνο νερό, θα απομακρυνθούν και άλλες ουσίες του καρπού του καφέ, όπως η πρωτεΐνη και τα σάκχαρα
. Η επιπρόσθετη χρήση χημικών επιταχύνει τη διαδικασία και ελαχιστοποιεί την απώλεια ουσιών που δεν σχετίζονται με την καφεΐνη, βοηθώντας να διατηρηθεί η χαρακτηριστική μυρωδιά κ γεύση του. Παρ’ όλο που η διαδικασία πραγματοποιείται συνήθως πριν το ψήσιμο του καφέ, μελέτη του 2018 έχει δείξει ότι η απομάκρυνση της καφεΐνης μπορεί να επιταχυνθεί στους ψημένους καρπούς.

Είναι βλαβερός;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

https://stakarfakia.blogspot.com/2019/10/k.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια