01 Αυγούστου 2019

Τώρα ο Καραμανλής Νο3 πιστεύει ότι οι τζαμπατζήδες δεν είναι αποβράσματα

Εξηγήσεις για τη αποστροφή του μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ότι όσοι δεν κόβουν εισιτήριο στο Μετρό πρέπει να αισθάνονται ως αποβρασμάτα της κοινωνίας, έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Α. Καραμανλής ύστερα από το σάλο που προκάλεσε.

Συγκεκριμένα ο Κώστας Καραμανλής έγραψε:


«Χτες, μιλώντας για όσους, χωρίς να δικαιούνται δωρεάν μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,
επιλέγουν να μην πληρώνουν εισιτήριο, είπα ότι πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος. Προφανώς το ότι πρέπει να νιώθουν «αποβράσματα» είναι μια λανθασμένη και άστοχη έκφραση, που ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου.


Για να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο είναι «απόβρασμα», ούτε ότι πρέπει να νιώθει έτσι.


Πιστεύω όμως ότι το να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι στο χέρι της κοινωνίας μας. Το να μπορείς να πληρώσεις το εισιτήριο αλλά να μπαίνεις τζάμπα, είναι μια συμπεριφορά που βλάπτει την κοινωνία μας και τελικά κι εσένα τον ίδιον. Αυτό πιστεύω κι αυτό θέλω να βοηθήσουμε να καταλάβουν όλοι οι συμπολίτες μας. Αν το πετύχουμε, θα είναι πολύ σημαντικότερο από οποιαδήποτε κατασταλτική πολιτική»


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου