Όλα όσα ξέρει το Facebook για εμάς: Πώς να κατεβάσουμε το αρχείο δεδομένων μας





 Το Facebook κρατάει αρχείο κάθε φωτογραφίας, ανάρτησης, σχολίου, like, «φίλων» ή διαγραμμένων «φίλων», προσωπικών συνομιλιών, προσκλήσεων, ενδιαφερόντων αλλά και , όπως διαπιστώθηκε αρχεία δεδομένων από κινητά Android των χρηστών.


Samuel Burke (CNNMoney Tech Correspondent)
: Αν θέλετε να δείτε ότι ξέρει το Facebook για εσάς πατήστε στη γωνία πάνω δεξιά και επιλέξτε τις Ρυθμίσεις (Settings).

Θα σας βγάλει σ’ αυτήν την σελίδα όπου θα πατήσετε στην επιλογή : «Κατεβάστε ένα αντίγραφο» (download a copy) των δεδομένων του Facebook, έπειτα «Λήψη Αρχείου» και το Facebook θα σας στείλει με mail το αντίγραφο όλων των προσωπικών λεπτομερειών που γνωρίζει για εσάς το κοινωνικό δίκτυο.

Μετά τη λήψη του αρχείου δεδομένων, πολλοί χρήστες διαπίστωσαν πως τα στοιχεία που συγκρατούσε το Facebook,
περιλαμβάνονταν δεδομένα από Android smartphones των χρηστών- κλήσεις, τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομηνίες και διάρκεια κλήσεων, μηνύματα και παραλήπτες.


Ο κυκεώνας αυτός δεδομένων χρησιμοποιείται ώστε αλγοριθμικά να επιλέγονται οι αναρτήσεις φίλων ή οι διαφημίσεις που ταιριάζουν με του «προφίλ» του χρήστη.

Η πολιτική προστασίας δεδομένων του Facebook επανήλθε στην επικαιρότητα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Cambridge Analytica, η οποία όχι μόνο απέκτησε πρόσβαση αλλά και αξιοποίησε δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, χωρίς τη γνώση και τη συγκατάθεση τους.

Αντιγραφή Μέλια. για το Αβέρωφ

Πηγή: βίντεο στο youtube

Εικόνα από: pcmag

Το διαβάσαμε από το: Όλα όσα ξέρει το Facebook για εμάς: Πώς να κατεβάσουμε το αρχείο δεδομένων μας http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/06/facebook_27.html#ixzz5s3NnMNN9

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια