Είστε έτοιμοι; Θα είναι δισεκατομμύρια και θα βρίσκονται μέσα στο σώμα μας (ΒΙΝΤΕΟ)






Η ζωή μετά το πρώτο «χάραγμα»

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Τα πάντα ετοιμάζονται για έναν καινούριο κόσμο, όπου η τεχνολογία θα κυριαρχεί!

Ποιος δεν θα ήθελε να απολαμβάνει τα οφέλη μιας τέτοιας εξελίξης.

Υπάρχει όμως ένα ζήτημα:

Ποιοι θα χειρίζονται αυτή την τεχνολογία; Μία παγκόσμια διοίκηση (μιας και μιλάμε για παγκοσμιοποίηση) που θέλει την ανθρωπότητα να αναπτύσσεται με σκοπό το «ευ ζειν» ή μια άλλη, η οποία θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία, προκειμένου να παρακολουθεί την ανθρωπότητα, με σκοπό να την ελέγχει;

Εύλογο ερώτημα και όχι διάθεση για «στείρα» συνωμοσιολογία.

Αφού λοιπόν καθιερωθεί η εποχή εμφύτευσης μικροτσίπ, κάτι που αποτελεί πλέον γεγονός, καθώς συμβαίνει παντού, ενώ έχει αναδειχθεί και στην ελληνική τηλεόραση, όπως θα θυμηθείτε στο βίντεο, κατά το τέλος του άρθρου, θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο.

Το μικροτσίπ/βιοτσίπ θα είναι μέσο συναλλαγών αλλά και ταυτοποίησης, με συνέπεια το Κράτος να μπορεί να εντοπίσει ανά πάσα στιγμή την θέση μας ή σε περίπτωση που υπάρχουν ενσωματωμένα μικρόφωνα να ακούσει ακόμα και τι λέμε.

Η συνέχεια ποια θα είναι;

Διαβάζουμε στην «Ναυτμεπορική»:

Ένα μικρό, ελαστικό κατασκεύασμα ελίσσεται και περιστρέφεται. Αλλάζει σχήμα για προσαρμοστεί στο πολύπλοκο περιβάλλον. Προσανατολίζεται και αναζητά τον στόχο του. Κατευθύνεται ανελέητα προς αυτόν για να τον καταστρέψει. Όχι δεν πρόκειται για κάποιο εξωτικό, όπλο αλλά για νανορομπότ σχεδιασμένο να κινείται μέσα στα ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία.

Το μικροσκοπικό αυτό ρομπότ, εμπνευσμένο από τις δομές βακτηρίων, είναι πνευματικό τέκνο μιας ομάδας επιστημόνων από την Ελβετία που αναζητά νέες μεθόδους για την παροχή φαρμάκων σε άρρωστους ιστούς. Η ομάδα έχει επικεφαλής τον Σέλμαν Σακάρ και αποτελείται από ερευνητές της Πολυτεχνικής Σχολής της Λοζάνης και του Ελβετικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ζυρίχης, δύο από κορυφαία ιδρύματα έρευνας και τεχνολογίας στην Ευρώπη.

Ο ελβετικός «σουγιάς» των νανορομπότ έχει ως βασική πηγή έμπνευσης την φύση και ειδικότερα τα βακτήρια. Οι συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί αλλάζουν σχήμα καθώς μεταβάλλονται οι περιβαλλοντικές συνθήκες γύρω τους, ικανότητα που τους καθιστά εξαιρετικά αποτελεσματικούς. Έτσι και το μικροσκοπικό ρομπότ με μήκος λίγα χιλιοστά έχει κατασκευαστεί με την εγγενή ικανότητα να «διπλώνει» – όπως στην ιαπωνική τέχνη origami – ώστε να προσαρμόζεται στο περιβάλλον γύρω από αυτό.

Φυσικά δεν πρόκειται για ρομπότ με μηχανικά μέρη, πνευματικούς συνδέσμους και μεταλλικά γρανάζια. Αντιθέτως, είναι μια νανοσύνθετη δομή από τζελ με βάση το νερό, που περιέχει μαγνητικά σωματίδια. Χάρη σε αυτά οι ερευνητές μπορούν να το κατευθύνουν μέσα στα αιμοφόρα αγγεία με ακρίβεια και ασφάλεια, μέχρι να προσεγγίσει το στόχο του.

Το ρομπότ μπορεί στη συνέχεια να «προγραμματιστεί» για να παραμορφωθεί μέσω εντολής ή να αφεθεί να περιηγηθεί αυτόνομα, προσαρμοζόμενο στο περιβάλλον.

Και αυτή η ερευνητική προσπάθεια είναι ενταγμένη στη γενικότερη τάση που θέλει την νανοτεχνολογία ως ένα από τα πλέον ελπιδοφόρα πεδία της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης. Μάλιστα, σχεδόν καθημερινά αναπτύσσονται νέες μέθοδοι αυτοκατεύθυνσης μικροσκοπικών ρομπότ εντός βιολογικών δομών. Όραμα των ερευνητών παραμένει η δυνατότητα «στρατολόγησης» και εισαγωγής μέσα στο ανθρώπινο σώμα δισεκατομμυρίων νανορομπότς. Οι δομές αυτές θα μπορούν να καταστρέφουν καρκινικούς όγκους, να μεταφέρουν φάρμακα με κυτταρική ακρίβεια, να επισκευάζουν όργανα που έχουν υποστεί βλάβη, να καθαρίζουν τα αιμοφόρα αγγεία και δυνητικά ακόμη και να καθυστερούν τη διαδικασία γήρανσης.

naftemporiki.gr

Πόσο ωραία ακούγονται όλα αυτά! Ενδεχόμενα να είναι κιόλας. Θα συμβούν για το «καλό» μας ή θα υπάρξει κάποιο είδους αντάλλαγμα από την πλευρά μας;

Τροφή για σκέψη και τα ξαναλέμε…




el.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια