Blogger θεωρεί τα παιδια βάρος για τον πλανήτη







Δύο μόλις ημέρες πριν την ημέρα της Γυναίκας, ανάρτησε κείμενο που αναφέρει για τις γεννήσεις παιδιών οτι … δεν είναι οικολογικές, καθώς όπως επιχειρηματολογεί, δημιουργούν επιβάρυνση διοξειδίου του άνθρακα στον πλανήτη(!).

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Γιατί πρέπει ντε και καλά να κάνουμε όλες και όλοι παιδιά; Το ξέρετε ότι κάθε νέο παιδί που έρχεται στον κόσμο «κοστίζει» στο περιβάλλον 58,6 τόνους άνθρακα; Το ξέρετε ότι το μέλλον των παιδιών αυτών θα είναι πάρα πολύ δύσκολο με την κλιματική αλλαγή που εντείνεται; Αν δεν αλλάξουμε άμεσα κα ριζικά τη στάση μας απέναντι στο περιβάλλον, δεν υπάρχει ελπίδα.»



Την στιγμή που πολλά ζευγάρια καταφεύγουν σε ορμονικές θεραπείες, και κάνουν αλλεπάλληλες προσπάθειες να συλλάβουν παιδιά, και να καταφέρουν να τα μεγαλώσουν εν μέσω κρίσης, στην οποία και οι ίδιοι οι γονείς στην Ελλάδα πασχίζουν για την επιβίωση, η συγκεκριμένη blogger, θεωρεί μάταια την γέννηση παιδιών.


Αντίθετα, υποστηρίζει την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια που επιθυμούν να κάνουν οικογένεια. Δύο μέτρα και δυο σταθμά.





Η blogger αυτοπροδιορίζεται ως φεμινίστρια, όμως η πλειονότητα των αναρτήσεων της, παραπέμπουν σε μια υποκατηγορία του φεμινιστικού κινήματος, τον γκέι και λεσβιακό φεμινισμό. Είναι μια διακριτή κατηγορία φεμινισμού, που δεν προωθεί την ισότητα των φύλων, αλλά κλίνει προς την θεωρία ότι η σεξουαλική προτίμηση, πρέπει να είναι πολιτική επιλογή, με στόχο την επίθεση στον θεσμό και στην ιδεολογία της ετεροφυλοφιλίας, καθώς τη θεωρεί το κέντρο της πατριαρχίας [patriarchy].

Ταυτόχρονα φαίνεται πως προωθεί την ομοφυλοφιλία, πράγμα που αντιτίθεται σε βασική θεωρία του ΛΟΑΤΚΙ (LGBTQI) κινήματος, ότι η επιλογή του σεξουαλικού προσδιορισμού, πρέπει να είναι ελεύθερη, και όχι από προτροπή.

Παράλληλα, στοχοποιεί και κανει bullying σε άντρες με τριχοφυία, ενώ σε άλλη ανάρτηση, υποστηρίζει την τριχοφυία στις γυναίκες. Πάλι δυο μέτρα και δυο σταθμά


Αυτος ο διχασμός απόψεων, εχει διχάσει και την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ (LGBTQI) στην Ελλάδα, που αφήνουν σχόλια στο προφιλ της, με την κεντρική ιδέα ότι ενώ νομίζει πως κανει ακτιβισμό υπερ τους, στην πραγματικότητα, προωθεί δικές της ετεροφοβικές θεωρίες.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια