Καμαρώνει ο Τσίπρας που πάει στα Σκόπια: Θα είμαι ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός- Διπλωματικό αριστούργημα οι Πρέσπες.






 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε από το βήμα του 4ου Οικονομικού φόρουμ των Δελφών στη Συμφωνία των Πρεσπών υποστηρίζοντας ότι δύο κυβερνήσεις στις δύο χώρες βρέθηκαν ενώπιον μιας ιστορικής ευκαιρίας και ήταν αποφασισμένες να αδράξουν αυτή την ευκαιρία.

Χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζοντάς τη: Διπλωματικό αριστούργημα και «ορόσημο» για την ιστορία όχι μόνο των δύο χωρών αλλά συνολικά για τα Βαλκάνια γιατί είναι–όπως είπε – «η πρώτη φορά που σε ένα διμερές ζήτημα, ο εθνικισμός ηττήθηκε».

Ο κ. Τσιπρας ανέφερε ότι «…μέσα στους επόμενους μήνες, θα είμαι ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφτώ επισήμως τα Σκόπια, συνοδευόμενος μάλιστα από επιχειρηματική αποστολή, Και επιπλέον θα προχωρήσουμε στην ιδρυτική σύγκλιση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, με σκοπό να εξετάσουμε τρόπους εμβάθυνσης της συνεργασίας μας σε μια σειρά από τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Από το εμπόριο, τις οικονομικές ανταλλαγές, τον τουρισμό, την ενέργεια, τον πολιτισμό, μέχρι τη στρατιωτική και αστυνομική συνεργασία».

https://odigos-pierias.gr/%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b9/?fbclid=IwAR2MYOi-V4n4g08oxlF2BaHpJLJcIO7gwZVrX3jhPrAUDCADFEIF_G3kM4A

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια