Ποιος είναι ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας που δεν του άρεσε το τζαμί στο Βοτανικό...






Πικρία για το κτίριο το οποίο θα στεγάσει το μουσουλμανικό τζαμί στον Βοτανικό, το οποίο παρομοιάζει σαν μεγάλο περίπτερο, εκφράζει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ.
Ποιος είναι ο κ. Ελγαντούρ.. πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος..
Τον Ναΐμ Ελγαντούρ έχει καταγγείλει βουλευτής του ελληνικου κοινοβουλίου, με ερώτησή του στη Βουλή (Αρ.Πρ.:5705/17/5/2017), ως άνθρωπο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
» Ο Ναΐμ Ελγαντούρ θεωρείται ότι de facto λειτουργεί ως o άνθρωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων στη χώρα μας.
» Με τον γάμο που έκανε με την Ελληνίδα Άννα Στάμου κατάφερε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα και στη συνέχεια με διάφορους τρόπους να προκαλέσει ζητήματα στην Ελλάδα και ειδικότερα στις σχέσεις της με την Αίγυπτο και το Ισραήλ.
» Όσον αφορά στη σύζυγο του, πρόκειται σύμφωνα με δημοσιεύματα για μια γυναίκα, η οποία ασπάστηκε το Ισλάμ και φόρεσε κυριολεκτικά μαντήλα, ενώ πλέον είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, η οποία φέρεται να έχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την τουρκική πρεσβεία, αλλά και με τους ψευτομουφτήδες της Θράκης», ανέφερε στην ερώτησή του ο έλληνας βουλευτής.

Η εξισλαμισμένη Άννα Στάμου, σύζυγος του Ελγαντούρ, ποζάρει χαμογελαστή στον φακό κάνοντας τον χαιρετισμό «ραμπιά» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, σε διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος υπέρ του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, ηγέτη Μουσουλμανικής Αδελφότητας και σύμμαχο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ανατράπηκε από τον νυν πρόεδρο Σίσι. Στην κεντρική φωτογραφία, από την ίδια διαμαρτυρία, και ο Ελγαντούρ χαιρετά ως Αδελφός Μουσουλμάνος.
Διαβάστε όμως τι έγραφε και το ΒΗΜΑ στις 23 Μαΐου 2015:
«Η επίσκεψη του Μπιλάλ Ερντογάν έλαβε μεγάλη προβολή.
» Υπήρξε όμως και μια κίνηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
» Το παρών έδωσε στις εκδηλώσεις ο Ναΐμ Ελγαντούρ, πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος.
» Έλλην υπήκοος και παντρεμένος με Ελληνίδα, ο Ελγαντούρ είναι αιγυπτιακής καταγωγής.
» Δεν δίστασε πάντως να φιλήσει το χέρι του Μπιλάλ Ερντογάν και να τον αποκαλέσει «γιο του μεγάλου ήρωα του Ισλάμ Ερντογάν».
» Ο Ελγαντούρ φέρεται να διατηρεί στενές σχέσεις με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους αλλά και με την Αγκυρα που τους στηρίζει ανοιχτά.
» Η επιρροή της Μουσουλμανικής Ένωσης είναι, παρ’ όλα αυτά, περιορισμένη.
» Αυτό συμβαίνει διότι μουσουλμανικές ομάδες στην Ελλάδα, όπως οι Πακιστανοί, οι Μπανγκλαντεσιανοί κ.ά., προτιμούν να έχουν δικές τους οργανώσεις.
» Μόνο οι Πακιστανοί φέρεται να έχουν 6-7 θρησκευτικές οργανώσεις.
» Μία από τις πιο προβεβλημένες είναι η Νιμχάτζ αλ Κοράν, που δρα με λογική ανάλογη των Αδελφών Μουσουλμάνων.
» Γνωστά πρόσωπα του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής προσέγγισαν μάλιστα πακιστανικές οργανώσεις προσφέροντας στήριξη, οικονομική ή άλλη, στις δραστηριότητές τους.
» Οι διερευνητικές συζητήσεις δεν προχώρησαν αλλά οι προθέσεις ήταν σαφείς».
Τρομοκρατική Οργάνωση
Να σημειωθεί ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Αίγυπτο.
Στην Ελλάδα ο κ. Ελγαντούρ πάντως κυκλοφορεί ελεύθερος και έχει και δημόσιο βήμα.
Τι είναι ο χαιρετισμός «ραμπιά»
Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, τόσο ο Ελγαντούρ όσο και η σύζυγός του κάνουν τον χαιρετισμό «ραμπία».
Ο χαιρετισμός αυτός πρόκειται για μία συνθηματική κίνηση που έχει υιοθετηθεί από πολλές ισλαμιστικές ομάδες και η πατρότητα της ανήκει στους οπαδούς του ανατραπέντος Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
Ο χαιρετισμός αυτός, το σήμα πιο ορθά, ονομάζεται «ραμπιά», που στα αραβικά σημαίνει τέταρτο (-η).
Το χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά οι οπαδοί του Μόρσι και μέλη των «Αδελφών Μουσουλμάνων» που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ραμπιάτουλ Αντεβιγέ του Καΐρου, όταν τον Ιούλιο του 2013 ο πρόεδρος της Αιγύπτου ανετράπη από το στρατό.
Ο χαιρετισμός τους είχε μία τριπλή σημειολογία:
1. Ο Μόρσι ήταν ο τέταρτος πρόεδρος της χώρας, μετά τον Νάσερ, τον Σαντάντ και τον Μουμπάρακ.
2. Θύμιζε την πλατεία Ραμπιάτουλ Αντεβιγέ, κεντρικό σημείο συγκέντρωσης των οπαδών του Μόρσι, ίσως πιο εμβληματικό και από την γνωστή ανά την υφήλιο πλατεία Ταχρίρ.
3. Χρησιμοποιήθηκε σε αντιπαραβολή προς το γνωστό σήμα της νίκης (V) που έκαναν οι οπαδοί του στρατηγού Αμπντούλ Φατάχ αλ-Σίσι και θεωρήθηκε δυτική επιρροή.
Ο Ερντογάν, ως πρωθυπουργός ακόμη τότε, έκανε για πρώτη φορά το σήμα «ραμπιά» σε συγκέντρωση του κόμματος του στη Προύσα στις 17 Αυγούστου του 2013.
Έκτοτε η κίνηση αυτή υιοθετήθηκε από όλους του υπουργούς, τα στελέχη και τους οπαδούς του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), αλλά και εκτός ΑΚΡ, από θρησκευόμενους συντηρητικούς κύκλους.


ΠΗΓΗ

Το διαβάσαμε από το: Ποιος είναι ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας που δεν του άρεσε το τζαμί στο Βοτανικό... http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/03/blog-post_152.html#ixzz5hDAkehx9

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια