10 Τεχνικές Διαχείρισης του Άγχους που θα μας Βοηθήσουν να Ηρεμήσουμε!






«Η ζωή είναι δέκα τοις εκατό βιώματα και ενενήντα τοις εκατό ο τρόπος που τη διαχειριζόμαστε» – Dorothy M. Neddermeyer

Το άγχος είναι μια καθημερινότητα, πολύ περισσότερο από όσο πιστεύουμε. Εάν κι εσείς υποφέρετε από άγχος, μην ανησυχείτε, δεν είστε μόνοι, απλώς δεν πρέπει να καταπιέζετε τις σκέψεις που σας προκαλούν άγχος. «Δεν πρέπει να απωθούμε τις σκέψεις που μας αγχώνουν∙ εκείνες θα ξεπροβάλλουν ξανά, μερικές φορές ακόμη πιο έντονες»ισχυρίζεται η ψυχολόγος, σύμβουλος και συγγραφέας Melanie Greenberg, Ph.D.
Κι όμως, υπάρχουν τρόποι να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να ηρεμήσει όταν νιώθουμε ότι το άγχος μας κατακλύζει. Ας δούμε μαζί μερικούς από τους καλύτερους τρόπους να διαχειριστούμε το άγχος μας, όπως μας προτείνουν θεραπευτές και ειδικοί ψυχικοί σύμβουλοι.

10 ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ μας ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ!
1.ΜΕ ΑΝΑΠΝΟΕΣ.
Αυτό ίσως ακούγεται απλό, αλλά όταν το άγχος μας χτυπάει την πόρτα, ξεχνάμε να ρυθμίζουμε την αναπνοή μας. Όταν όμως επικεντρωνόμαστε στην αναπνοή μας, σίγουρα βοηθάμε τον εαυτό μας να ηρεμήσει και να καταλαγιάσει. Ο συγγραφέας Robert Cooper, Ph.D. αναφέρει, «η αναπνοή από το διάφραγμα οξυγονώνει τον εγκέφαλο, γεγονός που μας βοηθάει να ηρεμήσουμε σχεδόν αμέσως».
Στην ουσία εισπνέουμε μετρώντας μέχρι το πέντε και εκπνέουμε μετρώντας μέχρι το επτά βοηθά το μυαλό μας να συγκεντρωθεί και το σώμα μας να ηρεμήσει. Η βαθιά αναπνοή βοηθά επίσης να απομακρύνουμε την αντίδραση μάχης-φυγής που πολλές φορές προκαλεί το άγχος στον οργανισμό μας.
2. ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ένα ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΝΤΙΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Δύσκολα αντιμετωπίζουμε το άγχος όταν είμαστε μόνοι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια