Έλληνας δικηγόρος καταθέτει αγωγή κατά του Ερντογάν






Ο Έλληνας δικηγόρος Ανδρέας Ακάρας πιστεύει ότι έχει αρκετά στοιχεία εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να τον οδηγήσει σε δίκη, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος διέταξε τους σωματοφύλακες του να κτυπήσουν διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον τον Μάιο του 2017.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν κατά την επίσκεψη του Erdogan στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν η ομάδα ασφαλείας του και οι ένοπλοι φύλακες συγκρούστηκαν βίαια με μια ομάδα διαδηλωτών έξω από την κατοικία του Τούρκου πρεσβευτή, χτυπώντας και κλωτσώντας τους διαδηλωτές.

Ο Ακάρας, δικηγόρος στην εταιρεία Bregman, Berbert, Schwartz & Gilday, με έδρα το Μέριλαντ, συνέταξε την αγωγή που γνωστοποιήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τον Δεκέμβριο.


Η διαταγή για την καταστολή της κουρδικής διαδήλωσης είχε σκοπό να περιορίσει το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τον Ακάρα. Ο Erdogan έστειλε το μήνυμα «Μπορώ να σας σπαταλάω» σε Κούρδους και άλλους διαδηλωτές στην Τουρκία, είπε.

Ο δικηγόρος γνωρίζει ότι η υπόθεση μπορεί να κρατήσει αρκετά χρόνια, αλλά πιστεύει ότι είναι ισχυρή. Τα στοιχεία εναντίον των φρουρών του Erdogan αναφέρθηκαν επίσης λεπτομερώς από τους The New York Times αναφέρει το lobbystas.



https://hellas-now.com/ellinas-dikigoros-katathetei-agogi-kata-toy-erntogan/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια