Oι στάχτες της Άνγκελα: Το μεγάλο έργο της Μέρκελ θρυμματίζεται.Στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, η εξουσία της Μέρκελ καταρρέει.





Oι στάχτες της Άνγκελα: Το μεγάλο έργο της Μέρκελ θρυμματίζεται.Στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, η εξουσία της Μέρκελ καταρρέει.

Με τον παραπάνω τίτλο ξεκινάει το άρθρο του ο οικονομολόγος, αρθρογράφος και συγγραφέας Fredrik Erixon στο τεύχος που κυκλοφόρησε την Παρασκευή του βρετανικού εβδομαδιαίου περιοδικού The Spectator δίνοντας ανάγλυφα την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Το περιοδικό, το οποίο κυκλοφορεί από τον Ιούλιο του 1828 στην Βρετανία
, ανήκει στους αδερφούς David και Frederick Barclay, γνωστούς και ως Barclay twins, οι οποίοι έχουν και την εφημερίδα The Daily Telegraph. Συνήθως στην αρθρογραφία του το περιοδικό The Spectator συντάσσεται υπερ του Συντηρητικού Βρετανικού Κόμματος.


Σ΄αυτό το τεύχος έχει επιλέξει τη Γερμανίδα Καγκελάριο ως κεντρικό θέμα και εξώφυλλο και όλα αυτά πριν τις τελευταίες εξελίξεις στη γερμανική πολιτική σκηνή. Η κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία κλυδωνίζεται μετά το νέο τελεσίγραφο από τον κυβερνητικό εταίρο της Άνγκελα Μέρκελ, και υπουργό Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ, ότι σε τρεις ημέρες πρέπει να αλλάξει τις αποφάσεις της για το μεταναστευτικό.

Η Μέρκελ που έπαιξε με την τύχη ολόκληρης της Ευρώπης τόσο με την σκληρή οικονομική πολιτική λιτότητας όσο και με την αναζήτηση φθηνών εργατικών χεριών λόγω μεταναστευτικής κρίσης, βλέπει την υστεροφημία της να κυλιδώνεται και μένει χωρίς συμμάχους στο εσωτερικό της χώρας.


Γιώτα Χουλιάρα 2/7/18

Geopolitics & Daily News



Το διαβάσαμε από το: Oι στάχτες της Άνγκελα: Το μεγάλο έργο της Μέρκελ θρυμματίζεται.Στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, η εξουσία της Μέρκελ καταρρέει. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/07/o_2.html#ixzz5K6HRymqw

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια