Κυνηγάει νομικά τους πυρόπληκτους ο Σ.Κοντονής - Ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα για τα αυθαίρετα







Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σε μία πρωτοφανή στα χρονικά κίνηση ζήτησε από τον εισαγγελέα να ερευνήσει τους ιδιοκτήτες των ακινήτων για το εάν είχαν τηρήσει όλα όσα προβλέπονται εκ του νόμου για την πρόσβαση πολιτών στις παραλίες.

Με λίγα λόγια οι κάτοικοι εκτός από το πλήγμα της φωτιάς έχουν τώρα να φοβούνται και εισαγγελικές διώξεις επειδή η κυβέρνηση αδυνατεί να αναλάβει τις ευθύνες της.

Η εισαγγελέας Β. Γνεσούλη που διενεργεί την ερευνά αναμένεται
να καλέσει όχι μόνο ιδιοκτήτες προκείμενου να ελέγξει αν είχαν τις σχετικές άδειες αλλά και αρμοδίους από την πολεοδομία που θα κληθούν να απαντήσουν αν είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Μέχρι στιγμής στην εισαγγελική λειτουργό έχουν καταθέσει οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα, ο ΓΓ. Πολίτικης Προστασίας Γιάννης Καπάκης και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής.

Τις επόμενες ήμερες έχουν κληθεί ο δήμαρχος Πεντέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Δημ. Κατσιγιάννης, ενώ αναμένεται να λάβει κλήση και ο Δημήτρης Μπαλτάκος επικεφαλής της ομάδας
Ο.Υ.Κ.

Για αύριο κλήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα που αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικης Πέτρο Φιλίππου. Επόμενο βήμα μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των αρμοδίων, η λήψη καταθέσεων από τους συγγενείς των θυμάτων

http://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/702994_kynigaei-nomika-toys-pyropliktoys-o-skontonis-zitise-paremvasi

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια