ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΕΘΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ ΤΟΥ 1821 ΕΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ




Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, όλες οι θεωρούμενες Ελληνικές κυβερνήσεις ήδη από την απελευθέρωση της χωράς που ακολουθήσε τον αγώνα της εθνεγερσίας του 1821, με μοναδική σχεδόν φωτεινή εξαίρεση αυτή του Ιωάννη Καποδίστρια, υπήρξαν υποχείρια των δυτικών (κυρίως) προστάτιδων δυνάμεων και αδιαφορούσαν πλήρως για τα συμφέροντα του λαού τους.

Οι δε πολιτικοί που κυριαρχούσαν στην χωρά, ήταν είτε ξένοι, τόσο εθνικά, όσο και ιδεολογικά για την

χώρα (π.χ. οι Βαυαροί αντιβασιλείς και ο στρατός κατοχής των 6.000 ομοεθνών τους κατά την σκοτεινή περίοδο της «Βαυαροκρατίας»), είτε ξένοι προς τον λαό στην πολιτική που εφάρμοζαν. Αυτό οφειλόταν, στο γεγονός ότι πολλοί από αυτούς προερχόταν από τους πλουσίους πρώην κοτζαμπάσηδες και πλοιοκτήτες επιώ Τουρκοκρατίας, οι οποίοι πολλές φορές συνεργάστηκαν με τους Τούρκους, με στόχο να προωθήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα, ακόμα και εις βάρος των φτωχότερων ομοεθνών τους.

Κυρίος στόχος αυτής της ομάδας, τόσο επί Τουρκοκρατίας, όσο και υστέρα από την απελευθέρωση της χώρας από την στυγνή Οθωμανική δυναστεία, ήταν να παραμείνουν η κυρίαρχη πολιτική και οικονομική κάστα εσαεί και οι φτωχότεροι ομογενείς τους, να αποτελούν σκλάβους τους, οι οποίοι θα υπηρετούσαν τα συμφέροντα τους.
(Στις πράξεις αυτές η κάστα αυτή προσχώρησε, τόσο για να παίρνουν καλά τα μέλη της, όσο και για να ελέγχουν απολυτά το πολιτικό σύστημα, καθώς και την οικονομία της χώρας).
Ο κύριος τρόπος που χρησιμοποίησαν αυτές οι πλούσιες ελίτ, για να επιβάλλουν πλήρως την κυριαρχία τους, ήταν το να δημιουργήσουν πολίτικες δυναστείες στην χωρά, καθώς και ένα απολυτά άδικο σύστημα αντιπροσώπευσης, στο οποίο θα μπορούσαν να εκλέγουν μόνο όσοι κατείχαν πολλά χρήματα.
(Αυτό, πολύ απλά σήμαινε, ή ότι όσοι εκλεγόταν ήταν μέλη αυτών των πολιτικοοικονομικών τάξεων, ή άτομα που ήταν άμεσα συνδεδεμένα και οικονομικά υπόχρεα σε αυτές, προκειμένου να τους δοθούν χρήματα για την πραγματοποίηση των προεκλογικών τους εκστρατειών).


Με τον τρόπο αυτό, οι πρώην τάξεις των ισχυρών γαιοκτημόνων (κοτζαμπάσηδων) και εμποροπλοίαρχων, «μεταμορφωθήκαν» στην νέα πολιτική τάξη της χώρας, η οποία «ενσωμάτωσε» εντός της και «ανερχόμενα ταλέντα» άλλων τάξεων που πλούτιζαν γοργά (π.χ. οικογένειες Βενιζέλου, Μητσοτάκη, Παπανδρέου ή Καραμανλή).
Σε όλη αυτή την διαδικασία εδραίωσης τους, οι παραπάνω πολιτικοί, στηρίχτηκαν άμεσα από τις δυνάμεις της Δύσης, οι οποίες, θέλοντας να ενσωματώσουν την Ελλάδα στην Δύση, στράφηκαν μετά μανίας εναντίον σε ότι δεν θύμιζε τις ομοιότητες της με αυτή.
Έτσι, θέλοντας να στρέψουν την Ελλάδα μακριά από τους γεωπολιτικούς εχθρούς της Δύσης στην Ανατολή, τους Ρώσους (http://corfiatiko.blogspot.com), προσπάθησαν να αποκόψουν την Ελλάδα από την Ορθοδοξία, που ήταν ο κοινός σύνδεσμος των δυο αυτών λαών (https://www.triklopodia.gr).
Καθώς επίσης και από την ιστορία της χώρας μας, ισχυριζόμενοι ψευδώς και προσπαθώντας να επιβάλλουν μέσα από ανιστόρητα εκπαιδευτικά βιβλία
την λήθη και απαξίωση της ένδοξης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, και υπερτονίζοντας την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας και κυρίως της Αρχαίας Αθήνας.
Όλη αυτή η απαξίωση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας εγινε, με σκοπό, αφενός μεν οι Έλληνες να ξεχάσουν ότι είχαν μεγαλουργήσει εκείνη την περίοδο, οντάς η υπερδύναμη της περιοχής, αλλα και για να ξεχαστούν οι συγγενικές σχέσεις με τα υπόλοιπα Ορθόδοξα κράτη.
Ενώ, ο υπερτονισμός της Αρχαίας κλασικής Ελλάδας, δεν εγινε από ενδιαφέρον για αυτή από τους δυτικούς, αλλα για να πιστέψουν ότι αυτά ήταν πάντα δήθεν τα «μονιμά και κανονικά» σύνορα της χώρας (τα οποία ταυτιζόταν σχεδόν με τα πρώτα σύνορα της Ελλάδας υστέρα από την Επανάσταση του 1821), και δεν θα έπρεπε ποτέ οι Έλληνες να διεκδικήσουν περαιτέρω εδάφη για απελευθέρωση από τους Οθωμανούς Τούρκους.
Και για τον λόγο αυτό, δεν γινόταν κανένας απολυτός λόγος, ούτε και για την πάντα Ελληνική Μακεδονία μας (μάλιστα κάποιοι ξένοι απατεώνες στυλ Φαλμεράγιερ, προσπαθούσαν να πείσουν με ανιστόρητα και ψευδή επιχειρήματα, ότι οι νεοέλληνες δεν είχαν καμμιά σχέση ούτε με τους Αρχαίους Έλληνες, ούτε με τους Μακεδόνες, οι οποίοι κατ’ αυτούς ήταν μη Ελληνικός λαός).
Γιατί η υπενθύμιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας, αλλά και της πανίσχυρης Αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλέξανδρου, καθώς και της εξίσου ένδοξης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, έφερναν στον νου των Ελλήνων τα σύνορα εκείνων των εποχών.

Και παράλληλα, τους θύμιζαν ότι υπήρχαν και σε άλλες περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πολλοί υπόδουλοι αδελφοί τους που στέναζαν κάτω από τον βάρβαρο τουρκικό ζυγό και περίμεναν την απελευθέρωση τους (π.χ. στην τότε υπόδουλη Μακεδονία, Θεσσαλία και Δυτική Θράκη, στην Βόρειο Ήπειρο, Μοναστήρι, Ανατολική Ρωμυλία, Ανατολική Θράκη, Μικρά Ασία, Πόντο και Κύπρο).
Αυτό, ήταν κάτι που δεν ήθελαν επουδενί οι δυτικοί να θυμούνται οι Νεοέλληνες και για αυτό προσπάθησαν ανεπιτυχώς τελικά, να τους πείσουν για την δήθεν «ιστορική ανυπαρξία» για αυτούς των δυο αυτών μεγάλων Ελληνικών Αυτοκρατοριών σε σχέση με την Ελληνική ιστορία.
[Και αυτό είναι κάτι που προσπαθούν να κάνουν ακόμα και σήμερα με την υπογραφή παντελώς προδοτικών «συμφωνιών» από μέρους των δωσίλογων πολιτικών μας για την Μακεδονία μας (στις Πρεσπες-https://www.triklopodia.gr) και την Βορειά Ήπειρο, αλλα και τα σχόλια του αρχιπροδότη πρωθυπουργού μας για «επικείμενες αλλαγές συνόρων» στα Βαλκάνια- https://www.protothema.gr , https://alophx.blogspot.com].
Και για τον λόγο αυτό, οι δυτικοί, προώθησαν την αυτοκέφαλά της Ελλαδικής Εκκλησίας από το Φανάρι, με σκοπό να δημιουργήσουν μια «κρατική» Εκκλησιά, ελεγχόμενη από το κράτος, η οποία θα ακολουθούσε την δική του πολιτική, οποία και ήταν αυτή, ακόμα και αν αυτή ερχόταν σε σύγκρουση με την Ορθόδοξη πιστή (http://imverias.blogspot.com), αλλα ακόμα και με τα συμφέροντα του ιδίου του Ελληνικού λαού.
Ως δικαιολογία δε για όλες αυτές τις πράξεις τους, έφεραν το πραγματικό γεγονός, ότι η Ελληνική Εκκλησιά υπαγόταν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, που εδραζόταν στο Φανάρι.
Όμως αυτή η περιοχή, βρισκόταν υπό τουρκική κατοχή και για τον λόγο αυτό, οι κύκλοι αυτοί ισχυριζόταν ότι ο Πατριάρχης, θα ήταν μόνιμο έρμαιο στις πιέσεις των Τούρκων (οντάς ουσιαστικά όμηρος τους), προκειμένου να πείσει το ποίμνιο του να γίνει ξανά μέλος της Αυτοκρατορίας τους και δεν θα έδινε ποτέ αυτοκεφαλία στην Ελλαδική Εκκλησιά.
Και χωρίς την Αυτοκεφαλία, η Ελλαδική Εκκλησιά δεν θα ήταν ποτέ ανεξάρτητη, και αν δεν ήταν ανεξάρτητη αυτή, δεν θα ήταν ούτε και η ελεύθερη τότε Ελλάδα, αλλά έμμεσος δούλος της Υψηλής Πύλης και της θέλησης της, τα οποία θα επέβαλε αυτή με βία στο Πατριαρχείο Κων/λεως.

Τα «αληθοφανή» αυτά επιχειρήματα όμως, ξεχνούν κάποια σημαντικά δεδομένα:
Καταρχάς, το θέμα της αυτοκεφαλίας της Ελλαδικής Εκκλησίας, είχε τεθεί ήδη από τον Καποδίστρια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και οι διαπραγματεύσεις προχωρούσαν καλώς, αλλα μετρά τον θάνατο του, αυτές διακοπήκαν βίαια από την αντιβασιλεία του Όθωνα και επιβληθεί με την βία η αυτοκεφαλία της Ελλαδικής Εκκλησίας, χωρίς την συγκατάθεση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
[Αυτό αποδεικνύει, ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα για δήθεν μη θέληση του Πατριαρχείου να δώσει την αυτοκεφαλία στην Ελλαδική Εκκλησιά, απλά οι Βαυαροί του Όθωνα, ήθελαν επίτηδες να καταστρέψουν τις μέχρι τότε αδελφικές σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Ελλαδική Εκκλησιά, και να υποτάξουν ολότελα την δεύτερη στην θέληση των προτεσταντών αυτών συμμάχων της Δύσεως].
Επιπλέον, δεν είχε ποτέ από μονός του την αρμοδιότητα ο Σουλτάνος να αποφασίζει για τα θέματα των Ορθοδόξων υπηκόων, με βάση τους κανόνες της συνθήκης του Κιουτσούκη Καινταρτζή.
Βάσει αυτής της συνθήκης που ίσχυε τότε, ο ισχυρός προστάτης των Ορθοδόξων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν ο Ρώσος Ορθόδοξος Τσάρος, χωρίς την έγκριση του οποίου ο Σουλτάνος, δεν μπορούσε να κάνει κάτι ενάντια στα λειτουργικά ζητήματα των Ορθοδόξων λαών.
Αρά, ο μονός ουσιαστικός λόγος που οι δυτικοί προέβησαν σε αυτήν τους την πράξη, ήταν γιατί φοβόταν ότι το Πατριαρχείο βρισκόταν υπό την ρωσική επιρροή (και όχι την τουρκική την οποία τάχα φοβόταν, αφού οι Τούρκοι ήταν την περίοδο εκείνη οι καλύτεροι φίλοι και σύμμαχοι της Δύσης).
Ουσιαστικά, οι δυτικοί φοβόταν, ότι ο Ορθόδοξος Οικουμενικός Πατριάρχης θα έπειθε τους Έλληνες να συμμαχήσουν με την Ρωσία εις βάρος αυτών.
Και για τον λόγο αυτό, ήθελαν να απομακρύνουν την Ελλάδα από την επιρροή του και κατ’ αυτούς φιλορωσικό Οικουμενικού Πατριαρχείου και κατ’ επέκταση και από την επιρροή της Μόσχας.

Έτσι, οι δυτικές δυνάμεις, εκμεταλλευτήκαν το κίνημα του Παπουλάκου (https://alophx.blogspot.com), καθώς και τα γεγονότα του Κριμαϊκού πολέμου, και στην συνέχεια στράφηκαν και κατά των μοναστηριών της Ελλάδας, τα οποία θεωρούσαν «φερέφωνα της Ρωσικής πολιτικής», επειδή αυτά δεν συμφωνούσαν με την αντι-Ορθόδοξη και ανθελληνική στάση τους.
Και εκτός όλων αυτών των άθλιων πράξεων τους, οι δυτικοί, με την σύμφωνη πάντα γνώμμη των ντόπιων ολιγαρκών και των πάντα δωσίλογων πολιτικών της χώρας μας, φρόντισαν στην συνέχεια, εν μέσω του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (αλλα και μετρά από αυτόν), να ανεβάσουν στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Ελλάδας (αλλα και του Οικουμενικού Πατριαρχείου), αρχιερείς οι οποίοι ήταν πλήρη υποχείρια τους.
Και στην συνέχεια αυτοί, προωθήσαν αντι-Ορθόδοξες-παναιρερετικές οικουμενιστικές πολίτικες, οι οποίες συνέφεραν μόνο τους ιδίους (https://alophx.blogspot.com) και συνεχίστηκαν από πολλούς Πατριάρχες και Αρχιεπίσκοπους στην συνέχεια (π.χ. Μεταξάκης, Αθηναγόρας, ή ο νυν Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με την ψευτοσύνοδο του Κολυμπαρίου το 2016- http://alophx.blogspot.com).
Και για όλους τους παραπάνω λόγους, οι δυτικοί, χρησιμοποίησαν το Πατριαρχείο και στις μέρες μας, προσπαθώντας να αποδυναμώσουν την Ρωσία Εκκλησιαστικά (http://www.orthodoxia.gr), αλλα ταυτόχρονα και να προωθήσουν τα σχέδια του για μια «παγκόσμια θρησκεία» υπό τον πάπα της Ρώμης (https://www.pentapostagma.gr, https://www.pentapostagma.gr).
Συμπέρασμα όλων των παραπάνω, είναι πως οι εκάστοτε ηγεσίες της χώρας μας, ακολουθούν πάντοτε μονοδιάστατη φιλοδυτική πολιτική υπέρ των δυτικών, ανεξαρτήτως του δυσανάλογου κόστους που έχει αυτή για τους κάτοικους της χώρας.
Τρανή απόδειξη του γεγονότος αυτού, είναι οι πρόσφατες πολίτικες κινήσεις της ανεκδιήγητης προδοτικής συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναφορικά στις σχέσεις της χωρά μας με την Ρωσία.
Μετά τις υποδείξεις του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, του Τζέφρεϊ Πάϊατ, αυτού του «νέου Πιουριφόι» (https://alophx.blogspot.com), οι «διάνοιες της κυβέρνησης μας», «ανακάλυψαν ξαφνικά», μια δήθεν φοβερή και τρομερή σατανική ρωσικά συνομωσία στην χώρα μας (http://www.pronews.gr, n).
Με βάση την ιστορία αυτής τέσσερις «αδίστακτοι Ρώσοι διπλωμάτες», προσπάθησαν να χρηματοδοτήσουν μονές του Αγίου Όρους, καθώς και κρατικούς αξιωματούχους, μητροπολίτες, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, ακόμα και ακροδεξιές οργανώσεις παντού στην Ελλάδα.

Και όλα αυτά, προκειμένου έτσι ώστε αυτές, μέσω της «τεράστιας επιρροής που έχουν στον Ελληνικό λαό», να προβούν στην άμεση την υποκίνηση των συλλαλητηρίων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, με στόχο αυτή να μην κυρωθεί από την Ελλάδα τελικά, και έτσι τα Σκοπιά να μην εισέλθουν στο εχθρικό για την Μόσχα, ΝΑΤΟ.
Αυτή την γελοία προπαγάνδα βρήκαν να «αραδιάσουν» οι ανίκανοι προδότες κυβερνώντες μας, προκειμένου να μας πείσουν ότι οι μαζικές αντιδράσεις του Ελληνικού λαού για την παντελώς προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, δεν οφείλονται στην οργή τους για την προδοσία αυτή, αλλα σε μια «καλοστημένη ρωσική συνομωσία» (http://topothoumeno.blogspot.com/2018/07/blog-post_2.html).
Και πως τάχα, χάρις στην «έγκαιρη αντίδραση» Ελλήνων πολιτικών και στρατιωτικών, αυτός ο κίνδυνος απετράπη και για να «τιμωρήσουν τους Ρώσους», η Ελληνική κυβέρνηση, προέβη στην άμεση απέλαση των δυο διπλωμάτων που «έστησαν αυτές τις απεχθείς συνομωσίες» (http://oimos-athina.blogspot.com, https://www.defence-point.gr, https://www.defence-point.gr, https://www.tribune.gr).
Με αυτή την γελοία προπαγάνδα («Βρισκω έναν εξωτερικό εχθρό που τον κατηγορώ για καθετί»), που κανείς δεν πιστεύει, προσπαθούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να παραστήσουν δήθεν τους «πατριώτες» και να λοιδορήσουν όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας, ως δήθεν «πράκτορες των Ρώσων» (http://corfiatiko.blogspot.com, http://corfiatiko.blogspot.com, http://corfiatiko.blogspot.com, http://m.eirinika.gr).
[Αυτή η παντελώς ανόητη προπαγάνδα, θυμίζει την πρόσφατη Βρετανική προπαγάνδα του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Βρετάνιας Μπόρις Τζόνσον, ή την αντίστοιχη των ΗΠΑ στον Ψυχρό Πόλεμο, όπου για καθετί κακό που συμβαίνει σε μια χώρα στο δυτικό μπλοκ, φταίνε πάντα οι Ρώσοι (http://corfiatiko.blogspot.com).
Στην δε Αλεξανδρούπολη που λένε οι κυβερνώντες μας, πως οι Ρώσοι τάχα στρατολογούσαν πράκτορες εις βάρος της χώρας μας, η αλήθεια είναι πως πιθανότερα μόνο το τουρκικό προξενείο στρατολογεί μάλλον πράκτορες κατά της χώρας μας στην περιοχή αυτή, πάρα η Μόσχα.
Εξίσου αστείο είναι και το γεγονός, πως οι κυβερνώντες μας (αλλα και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζαεφ-http://www.pronews.gr) κατηγορούν και επιχειρηματίες που στήριξαν οικονομικά της κυβέρνηση τους ως πράκτορες των Ρώσων και ως υποτιθέμενους δικούς τους εχθρούς, κάτι που ακούγεται το κατ’ ελάχιστον σαν φαιδρότητα].
Παράλληλα, οι δωσίλογοι κυβερνώντες μας, έβαλαν τα φιλικά προς αυτούς έντυπα να κάνουν προπαγάνδα, την οποία στηρίζουν ταυτόχρονα και ξένα δυτικά ΜΜΕ (http://www.pronews.gr,https://www.pentapostagma.gr).

[Η δε Ελληνική «δικαιοσύνη», ξεχνώντας την έννοια της υποτιθεμένης «ανεξαρτησίας» της, καθώς και του εθνικού καθήκοντος προς τους πολίτες της πατρίδας μας, απέρριψε (προδοτικά) την αίτηση κατά της λεγομένης «συμφωνίας των Πρεσπών», προκειμένου να τα έχει καλά με την παρούσα συγκυβέρνηση και να αποκομίσει και η ιδιά χρηματικά οφέλη, εις βάρος των συμφερόντων της πατρίδας (https://www.triklopodia.gr, https://www.triklopodia.gr)].
Και για να «δέσει το κερασάκι στην τούρτα», έβαλαν επίσης και όλους τους επιδοτούμενους από τους προδότες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δήθεν «καλλιτέχνες και διανοούμενους», να κάνουν προπαγάνδα υπερ. τους για την προδοσία της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας.
Κάτι που αυτοί έπραξαν ευχαρίστως, προκειμένου να γλύψουν και να ευχαριστήσουν τα αφεντικά τους, διαστρέφοντας πλήρως την Ελληνική ιστορία και προδίδοντας για «τα τριάντα αργύρια του Ιούδα», πλήρως τα συμφέροντα του ίδιου τους του λαού (http://www.pronews.gr, https://www.pentapostagma.gr), αν φυσικά το κείμενο αυτό είναι αληθινό (https://www.liberal.gr).
[Είναι όμως επίσης εξίσου πιθανό, όλη αυτή η άθλια προπαγάνδα, να σχετίζεται και με το δημοψήφισμα για χωρισμό κράτους Εκκλησίας που σχεδιάζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και μέσω αυτής να θέλουν να συκοφαντήσουν την Ορθόδοξη Εκκλησιά, για να μειώσουν την επιρροή της και να κερδίσουν το δημοψήφισμα αυτό (http://oimos-athina.blogspot.com).
Και πιθανότατα και εξαιτίας του γεγονότος, ότι οι Ρώσοι και η ηγεσία τους έχουν περισσότερο την συμπάθεια των Ελλήνων, πάρα οι δυτικοί (https://www.pentapostagma.gr).
Οπότε, πιθανώς αυτοί μέσω αυτής της στημένης ιστορίας, να θέλουν να καταστρέψουν την θετική αυτή εικόνα αυτή των Ελλήνων για τους Ρωσους-(https://www.pentapostagma.gr,https://www.defence-point.gr,https://www.triklopodia.gr,https://www.pentapostagma.gr, https://www.pentapostagma.gr )].
Φυσικά, οι Ρώσοι δεν είναι αγγελούδια και εκμεταλλευτήκαν όταν μπορέσαν την κοινή Ορθόδοξη πιστή και τις προσδοκίες των Ελλήνων για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους (https://hellenicsunrise2.blogspot.com), αλλα ποτέ δεν είχαν αρκετή ισχύ για να εφαρμόσουν τα σχέδια τους έναντι των δυτικών στην Ελλάδα, τα οποία σχεδόν πάντα αποτυγχάναν (κάτι που δείχνει και το περιορισμένο των δυνατοτήτων της επιρροής τους στην χώρα μας).
Η δε μονή σύμμαχος χώρα των Ρώσων στα Βαλκάνια, είναι για την ώρα η Σερβία του Βούσιτς, ενώ παράλληλα, η Μόσχα διατηρεί επιρροή και στον πρόεδρο των Σκοπίων Ιβανόφ (https://www.triklopodia.gr, https://alophx.blogspot.com).

Και η Ρωσία, όντως προσπαθεί, διάμεσου αυτού, να αποτρέψει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και πιθανώς απεργάζεται και την πτώση του φιλοδυτικού Ζάεφ, του «Τσίπρα των Σκοπίων», με την χρήση της φιλικής για την ίδια αντιπολίτευσης των Σκοπίων.
Στην Ελλάδα όμως, οι Ρώσοι δεν έχουν ούτε την στήριξη του προέδρου της χώρας, ούτε της συγκυβέρνησης, ούτε της αντιπολίτευσης, ενώ διατηρούν επιρροή μόνο σε κάποια κόμματα, τα οποία σε καμμιά περίπτωση δεν διαθέτουν την εκλογική επιρροή και εμβέλεια στον Ελληνικό λαό, προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους.
[Και εννοείται φυσικά, ότι πραγματικά αυτές οι ανόητες πολιτικά κινήσεις της παρούσας προδοτικής συγκυβέρνησης, ενδέχεται να έχουν πιθανότατα και άμεσες αρνητικές, οικονομικές και μη, συνέπειες εις βάρος της πατρίδας μας από ενδεχόμενα αντίποινα των Ρώσων (https://www.triklopodia.gr, http://www.pronews.gr, https://www.pentapostagma.gr).
Παραδείγματος χάριν, αν οι Ρώσοι υλοποιήσουν την απειλή τους να εκδώσουν ταξιδιωτική οδηγία εις βάρος της χώρας μας, και δεν έρθουν σε αυτή Ρώσοι τουρίστες το φετινό καλοκαίρι, η πατρίδα μας κινδυνεύει να χάσει ως και ένα δις σε έσοδα (http://oimos-athina.blogspot.com)].
Τα γελοία συνθήματα των δυτικοθρεμμένων δωσίλογων πολιτικών μας, θυμίζουν τα εξίσου δωσίλογά συνθήματα του Κουμουνδούρου τον 19ο αιώνα, για μια δήθεν «καλυτέρα φτωχή πλην τιμιά Ελλάδα, πάρα Μεγάλη», που υιοθέτησαν και άλλοι προδότες πολιτικοί σε εις βάρος των εθνικών θεμάτων μας στην συνέχεια, με καταστρεπτικά αποτελέσματα για την χώρα (π.χ. ο Ζαχαριάδης του ΚΚΕ).
(Ουσιαστικά ο Κουμουνδούρος, πρότεινε να μην προσπαθεί να απελευθερώσει η Ελλάδα τα αλύτρωτα αδέρφια της από τους Τούρκους μετρά την απελευθέρωση του 1821, αλλα να μείνει στα αρχικά της σύνορα μονιμά, προκειμένου να μην διαλυθεί η σύμμαχος των δυτικών αφεντών του Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Αυτό, ήταν κάτι που φυσικά δεν συνέφερε τους δυτικούς «προστάτες της χώρας μας» (οι οποίοι φοβόταν ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο οι Ρώσοι θα κατέβαιναν στην Μεσόγειο θάλασσα, αλλα και στις υπόλοιπες «θέρμες θάλασσες του Νότου»).
Και φυσικά η Ελλάδα, δεν θα έπρεπε να αλληθωρίζει ποτέ πολιτικά προς τους Ρώσους εχθρούς της Δύσης, μια πολιτική ουσιαστικά που συνεχίζουν να ακολουθούν όλοι οι σημερινοί ανθέλληνες κυβερνώντες μας).
Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, οι δυτικοί τραπεζίτες, προσπαθούν να μας πείσουν, πως τάχα η Ορθοδοξία είναι εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη (http://trelogiannis.blogspot.com)!!!

Αυτή είναι μια εντελώς γελοία συκοφαντία και παντελώς ανιστόρητη ιστορικά, αφού τόσο επιώ Βυζαντινής ή Ρωσικής Ορθόδοξης Αυτοκρατορίας, αλλα επίσης και στην ιστορία των Ορθοδόξων κρατών, τόσο στον Μεσαίωνα, όσο και στην σύγχρονη εποχή, υπήρξαν περίοδοι ακμής και παρακμής, όπως σε όλα τα κράτη.
Και επίσης, οι πολιτισμικοί, ηθικοί, καθώς και οι νομικοί κανόνες που ακολουθήσαν αυτοί οι λαοί, τους βοήθησε σημαντικά στην ανόρθωση των κρατών τους.
[Ενώ, και στις μέρες μας, υπάρχει ένα έθνος, που πρόκοψε με πίστη, προσευχή, εργασία, υπακοή, και αναπτύχθηκε τόσο οικονομικά, όσο και τεχνολογικά.
Το έθνος αυτό, είναι η Ιαπωνία, η οποία τα κατόρθωσε όλα αυτά, με την εργατικότητα του λαού της, ο οποίος τηρεί πάντα τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του, χωρίς να «πιθηκίζει» τους «δυτικούς » πατρώνες του].
Σε αυτές τις γελοιότητες, έρχεται να προστεθεί και η «κατηγορία», πως το Άγιο Όρος και όσοι Έλληνες πολίτες ή μητροπολίτες αντιστέκονται στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας (http://oimos-athina.blogspot.com,http://oimos-athina.blogspot.com,http://oimos-athina.blogspot.com), ότι είναι παρακόρες δήθεν των Ρώσων («όλως τυχαίως», κυρίως αυτοί «στοχοποιούνται ως πράκτορες των Ρώσων» (https://makpress.blogspot.com)).
Όλα αυτά τα γεγονότα και οι συκοφαντίες, αποδεικνύουν το βαθύ μίσος που διακατέχει τους δυτικούς «πάτρωνες μας» για τον λαό και την πιστή μας, καθώς και πως η συκοφαντική (και όχι μόνο) πολιτική που εφαρμόζουν εις βάρος της χώρας μας είναι διαχρονική και δεν αλλάζει, όσο και αν λένε οι ίδιοι τάχα: «ότι δεν έχουν μονίμους εχθρούς, αλλα μόνο μονιμά συμφέροντα».
Την ίδια στιγμή, στα Σκοπιά, τα οποία έλαβαν πρόσκληση από το ΝΑΤΟ, με το όνομα «Μακεδονία», όπως και με την προδοτική συγκατάθεση της δωσιλογικής συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλα και την αμέριστη βοήθεια των Τούρκων (http://www.pronews.gr), μαίνονται βίαιες εθνοτικές συγκρούσεις, οι οποίες μπορεί να φέρουν σύντομα την χώρα αυτή σε τροχιά διάλυσης (http://corfiatiko.blogspot.com, http://www.pronews.gr, https://www.pentapostagma.gr).
Εδώ, θα πρέπει να ειπωθεί, ότι οι πολίτικες εξελίξεις στην χώρα αυτή, όπως και το δημοψήφισμα για την έγκριση του «νέου ονόματος» της για την εισδοχή της στο ΝΑΤΟ, θα επηρεάσουν πιθανότατα σημαντικά και τις εγχώριες Ελληνικές πολιτικές εξελίξεις (http://www.pronews.gr, https://www.pentapostagma.gr, https://www.pentapostagma.gr, lhttp://corfiatiko.blogspot.com, http://corfiatiko.blogspot.com).

Τόσο πολύ μάλιστα, που αυτές μπορεί να έχουν ως συνέπεια, ακόμα και την πτώση της παρούσας δωσιλογικής κυβέρνησης της χώρας μας, ή και την πραγματοποίηση και προώρων βουλευτικών εκλογών στην πατρίδα μας (https://www.pentapostagma.gr, http://yiorgosthalassis.blogspot.com, https://www.triklopodia.grhttps://www.pentapostagma.gr, https://www.liberal.gr , http://yiorgosthalassis.blogspot.com, ).
Μαζί με όλα αυτά, η ακροδεξιά ανεβαίνει πανευρωπαϊκά (http://www.insider.gr, http://www.tanea.gr, https://www.news.gr), ενώ στην χώρα μας νέα ακροδεξιά κόμματα δημιουργούνται (http://www.pronews.gr), εκμεταλλευόμενα ψηφοθηρικά το μέγιστο εθνικό ζήτημα της πάντα Ελληνικότατης Μακεδονίας μας, μιας και οι προδοτικές πράξεις των πολιτικών μας, φέρνουν «βιβλικές καταστροφές» (http://yiorgosthalassis.blogspot.com) στην αξιοπρέπεια και την ζωή όλων των Ελλήνων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιθανώς σιγοντάρει την ίδρυση τέτοιων κομμάτων (αλλα και με ταυτόχρονη αλλαγή του εκλογικού νομου-http://www.insider.gr), πιστεύοντας ίσως πως αυτά θα κόψουν «κομμάτι της εκλογικής πίτας» από την εξίσου δωσιλογικής ΝΔ (https://www.triklopodia.gr).
Παρόλα αυτά, είναι εξίσου πιθανό (https://www.triklopodia.gr), η τακτική αυτή να του γυρίσει μπούμερανγκ και στο τέλος, τα υποτιθέμενα «αντισυστημικά κόμματα αυτού του είδους», να κόψουν στο τέλος δικό του εκλογικό ποσοστό, πάρα των αντιπάλων του.
Στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην Ιταλία, ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, με την αποτελεσματική και λαοφιλή αντιλαθρομεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί, έχει καταφέρει να εκτοξεύσει το εκλογικό ποσοστό του κόμματος του σε σχεδόν 31% (http://www.efsyn.gr, https://www.sofokleousin.gr, http://www.avgi.gr, ).
Ταυτόχρονα, ο Ματέο Σαλβίνι, σε συνεργασία με την νυν προέδρευσα στην ΕΕ Αυστρία, αρχίζει να προωθεί μια πανευρωπαϊκή πολιτική κατά της λαθρομετανάστευσης (http://www.efsyn.gr, http://yiorgosthalassis.blogspot.com, http://www.efsyn.gr).
Στην δε πλούσια (http://www.pronews.gr) νεοναζιστική Γερμανία με τα «τρελά σχέδια» (http://www.pronews.gr), που φέρεται τυραννικά στα φτωχότερα κράτη της ΕΕ (http://yiorgosthalassis.blogspot.com, lhttps://www.sofokleousin.gr), το ακροδεξιό κόμμα της «Εναλλακτικής για την Γερμάνια» (AfD), κατάφερε με την φιλολαϊκή πολιτική που υιοθέτησε στο συνέδριο του Άουσμπουργκ, να εκτοξευτεί εκλογικά ακόμα και στην δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις (http://www.capital.gr, https://www.pentapostagma.gr http://www.pronews.gr).
Η αντιπρόεδρος του AfD, Άλις Βάιντελ, ότι το κόμμα της θα μπορούσε να δημιουργήσει κυβερνητικό συνασπισμό με τους χριστιανοδημοκράτες, κατά το πρότυπο της κυβερνητικής συμμαχίας δεξιών-ακροδεξιών στην Αυστρία (http://www.zougla.gr), αν πρώτα όμως αλλάξει πλήρως η ηγεσία του κόμματος αυτού και αναλάβουν σε αυτό στελέχη που έχουν τις ίδιες απόψεις με το κόμμα της.

[Και για να μην ξεχαστούμε, το «ανατέλλον αστέρι» της AfD, ο Μπγιορν Χόκε, αποφάσισε να διοργανώσει στον Τευτουβούργιο Δρυμό, στο σημείο όπου ο Γερμανός Αρμίνιος διέλυσε τις τρεις λεγεώνες του Ρωμαίου στρατηγού Βάρρου (το 9 μ..Χ.), και στην συνέχεια απελευθέρωσε με αγώνες την Γερμανία από την κατακτημένη Ρώμη, μια πολιτική συγκέντρωση.
Ο Χόκε, προχώρησε στην πράξη, με στόχο να δείξει, ότι αυτός και το κόμμα του, αποτελεί τον «νέο Αρμίνιος», που με τους αγώνες του, θα εκδιώξει την «νέο-ρωμαϊκή» ΕΕ, και θα ελευθερώσει την Γερμανία από αυτή, εγκαταλείποντας την οριστικά].
Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να ειπωθεί, ότι η Γερμανία και η υπόδουλη στην τυραννία της ΕΕ (http://www.zougla.gr), δέχεται άγριο εμπορικό και πολιτικό πόλεμο από τις ΗΠΑ του Τραμπ (http://www.euro2day.gr, http://www.pronews.gr, http://www.zougla.gr) και την Ρωσία (https://alophx.blogspot.com), με τον ιδιο ακριβώς τρόπο που ο Τραμπ έχει εξαπολύσει εμπορικό πόλεμο κατά της Κίνας (http://www.pronews.gr).
Στην Μεγάλη Βρετανία, ο Φαράτζ, ετοιμάζεται για κάποιος να ξαναγίνει ο ηγέτης του κόμματος που ο ίδιος ίδρυσε (ειδικά αν δεν γίνει το σκληρό Brexit για το οποίο ο ίδιος εργάστηκε τόσο άοκνα), με στόχο, να κόψει ψήφους, τόσο από την Μέι, όσο και από τον «αντισυστημικά» Κόρμπιν που για την ώρα, προηγείται στις δημοσκοπήσεις (40% έναντι 37% της Μέι).
Η δε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετάνιας, η Μέι, μετά την αποχώρηση πολλών υπουργών της, λόγω της προσπάθειας της να προωθήσει ένα «μαλακό Brexit» (http://www.pronews.gr, http://www.pronews.gr), συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών της, Μπόρις Τζόνσον, η καρεκλά της δεν είναι πια τόσο σίγουρη.
Και αυτό, γιατί υπάρχουν σχεδόν πενήντα αντάρτες στο κόμμα της, οπαδοί του «σκληρού Brexit», οι οποίοι μπορούν ανά πάση στιγμή να την ρίξουν, και στην θέση τους να προσπαθήσουν να επιβάλλουν τον ομοϊδεάτη τους Τζόνσον, ο οποιος στηρίζεται εμμέσως για κάποιους και από τον πρόεδρο Τραμπ (http://www.pronews.gr).
Είναι άγνωστο, αν αυτό θα συμβεί τελικά, ή ο κοινός φόβος των δυο αντιπάλων κομματικών παρατάξεων εντός της Βρετανικής κυβέρνησης, ότι μπορεί με μια πιθανή πρόταση μομφής κατά της Μέι, να χάσει το κόμμα τους την εξουσία (https://freesunday.gr), και να την καταλάβει στο τέλος ο κοινός εχθρός τους Κόρμπιν, θα διατηρήσει προς στιγμήν, την ετερόκλητη αυτή συμμαχία.
Την ίδια στιγμή, στην Τσεχία, ο ευρωσκεπτικιστής Μπάμπις, κατάφερε τελικά να εκλεγεί πρωθυπουργός της χώρας με την βοήθεια του «ντόπιου ΚΚΕ» (http://www.zougla.gr), ενώ η Κροατία αρχίζει να «ξαναανακαλύπτει» το φιλοναζιστικό παρελθόν της (http://www.efsyn.gr).

Συμπερασματικά, θα μπορούσε να πει κανείς με όλα αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα που συμβαίνουν εις βάρος της Ορθόδοξης πίστης και της πατρίδας μας, μοιάζει να πραγματοποιείται στο ακέραιο η γνωστή φράση του γνωστού ανθέλληνα Κίσινγκερ (http://www.triklopodia.gr), που έλεγε ότι:
«Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και μόνο αν καταφέρουμε να τον πλήξουμε στα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις, την ιστορία, την θρησκεία και την γλώσσα του, θα καταφέρουμε να τον υποτάξουμε και αυτός να μην αποτελεί πια εμπόδιο για εμάς και για τα σχέδια μας στην Ανατολική Μεσόγειο».
[Το μόνο βέβαιο είναι πως αν στις Θερμοπύλες αντι για τους 300 του Λεωνίδα, βρισκόταν οι 300 της Ελληνικής Βουλής, ο Ξέρξης θα είχε κάνει περίπατο από τον ένα άκρο της Ελλάδας ως την άλλη σε χρόνο-ρεκόρ και με τρομερή άνεση, αφού οι «σημερινοί 300», θα «σκοτωνόταν» για το ποιος θα του πουλήσει καλυτέρα την πατρίδα μας.
Και τόσο ο Τσίπρας, όσο και ο Ρέντσι στην Ιταλία, αποδείχθηκαν «νέοι Καλιγούλες», οι οποίοι, αφού διαδέχθηκαν διεφθαρμένους «Τιβέριους» (π.χ. Μπερλουσκόνι, Παπανδρέου κ.λ.π.), αντί όπως όλοι περίμεναν να φέρουν την ανανέωση και την δικαιοσύνη, αποδείχθηκαν στην πραγματικότητα οι χειρότεροι όλων].
Επαφίεται λοιπόν σε εμάς, να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να προστατέψουμε τις μεγάλες αυτές αξίες του έθνους μας, εμποδίζοντας με αποφασιστικό τρόπο τα σχέδια των εχθρών μας, κάτι που θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα για άλλη μια φορά την ακμή της πατρίδας μας και την ανάδειξη του έθνους μας στην θέση που του αξίζει πάντα δικαιωματικά να βρίσκεται.

triklopodia



Το διαβάσαμε από το: ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΕΘΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ ΤΟΥ 1821 ΕΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/07/1821_18.html#ixzz5LcRBHj8B

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια