Κάποιοι τελικά ήξεραν τι θα συμβεί νωρίτερα από εμάς και προετοιμάζονταν




Τον περασμένο Μάρτιο η ιστοσελίδα “Πρώτο Θέμα” είχε δημοσιεύσει μια ενδιαφέρουσα είδηση η οποία σχετιζόταν με τις διαπραγματεύσεις Αθηνών και Σκοπίων.Πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα ανέφερε ότι πρόσφατα ιδρύθηκε φιλοσκοπιανή Μη Κυβερνητική Οργάνωση στις Σέρρες, με την επωνυμία «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων “ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ”».

Η ιστοσελίδα επεσήμανε ότι, «Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), η συγκεκριμένη ΜΚΟ υποστηρίζει ουσιαστικά πως οι γηγενείς Μακεδόνες στις Σέρρες, όπως και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, δεν είναι Έλληνες, αλλά … Σκοπιανοί ουσιαστικά, μέλη της υποτιθέμενης μειονότητας “μακεντόνετς” που όπως υποστηρίζουν προκλητικά εθνικιστές στα Σκόπια, “καταπιέζονται” από τις ελληνικές Αρχές».


Μάλιστα η συγκεκριμένη ΜΚΟ εκδίδει την εφημερίδα «ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ» στην οποία υποστηρίζεται, με ιδιαίτερο σθένος, η ύπαρξη δήθεν «μακεδονικής» Γλώσσας, εθνότητας και μειονότητας, τόσο στην περιοχή των Σερρών, όσο και στη λοιπή Μακεδονία.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ και εκδότης της φιλοσκοπιανής εφημερίδας είναι ο Πολιτικός Μηχανικός Ιωάννης Πούνιος από την Ηράκλεια Σερρών, ο οποίος το 2016 στη διάρκεια Συμποσίου Μακεδονικής Παράδοσης και Ιστορίας στις Σέρρες σχολίασε δημόσια πως : “και τα περιστέρια γνωρίζουν ότι εμείς οι ντόπιοι έχουμε σλαβική καταγωγή”, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των παρευρισκομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις σελίδες της «ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ» ο εκδότης της δημοσιεύει απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ με τα οποία επιχειρεί να αποδείξει την ύπαρξη δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας εντός Ελλάδος.

O Πούνιος υπήρξε στο παρελθόν στέλεχος του φιλοοσκοπιανού κόμματος “Ουράνιο Τόξο” και τακτικός αρθρογράφος του περιοδικού “ΝΟVA ZORA” που προπαγανδίζει ευθέως για ύπαρξη μειονότητας “Μακεντόνετς” στην Ελλάδα.

Όσον αφορά το όνομα της γειτονικής χώρας ο Πούνιος είχε δηλώσει ότι, “Το όνομα (της Μακεδονίας) πρέπει να το χαρίσουμε με ευχαρίστηση, ας μην είμαστε μικρόψυχοι και γραικύλοι”.

defence-point.gr
https://katohika.gr/ellada/kapoioi-telika-ikseran-ti-tha-symvei-noritera-apo-emas-kai-proetoimazontan/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια