ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΞΕΛΙΞΕΙΣ: Οι Γάλλοι κάτι φοβούνται - Στοπ στα Σκόπια για ΕΕ


Γαλλικό Non στα Σκόπια!
Μετα την Βιέννη, υπάρχουν έντονοι προβληματισμοί και στο Παρίσι.

Η Αυστρία απειλεί
να σαμποτάρει τη συμφωνία για το ονοματολογικό, ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια, αν η ΕΕ δεν τερματίσει τις ενταξιακές συζητήσεις με την Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες της Telegraph.

Η βρετανική εφημερίδα ερμηνεύει την κίνηση αυτή ως ένα ακόμη σημάδι της βαθιάς διάστασης απόψεων στην Ενωση, που είναι ήδη διχασμένη εξαιτίας του μεταναστευτικού.

Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, η Γαλλία εξακολουθεί να τάσσεται σθεναρά κατά του πακέτου διεύρυνσης που θα κληθεί να επικυρώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, παρά τις προσπάθειες της Κομισιόν να αποσυνδέσει τις υποψηφιότητες Αλβανίας και ΠΓΔΜ.

Η Γαλλία δεν είναι η μόνη χώρα με αντιρρήσεις (υπάρχουν επίσης η Ολλανδία, η Δανία, κ.ά.), ωστόσο είναι σαφές ότι πιθανή μετακίνηση του Παρισιού θα είναι κρίσιμη.

Σημαντικές
προσπάθειες να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στα κράτη-μέλη γίνονται όχι μόνο από την Κομισιόν, αλλά και από τη Γερμανία.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα θα κληθεί να διαχειριστεί πριν από τη Σύνοδο της 28ης Ιουνίου το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., το οποίο θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες, λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 25 και 26 του μήνα.

Οπως φαίνεται οι Γάλλοι κάτι φοβούνται ή δεν θέλουν χώρες δορυφόρους στην ΕΕ.

Γιατί ξεκάθαρα τα Σκόπια είναι δορυφόρος του Βερολίνου.

Η κατάσταση είναι τεταμένη στα Σκόπια,
ενώ ο Ζάεφ την ίδια στιγμή βιάζεται και πανηγυρίζει, ας περιμένει. «Το NATO αποφάσισε ομόφωνα να βάλει στην ατζέντα πρόσκληση στην ΠΓΔΜ«, γράφει στο Twitter ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Στην ατζέντα της συνόδου του NATO, στις 11 και 12 Ιουλίου, περιλήφθηκε το ενδεχόμενο πρόσκλησης της ΠΓΔΜ στην διατλαντική Συμμαχία. Αυτό ανακοίνωσε ο σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ.

Η Γαλλία λοιπόν στέλνει διττό μήνυμα τόσο στη Γερμανία, όσο και στο ΝΑΤΟ.

Οπως φαίνεται κάποιοι βιάστηκαν στην Ελλάδα...

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια