Πρώτα θα σβήσει η Ελλάδα από το χάρτη και μετά θα παραιτηθεί!





Aγαπητέ πρωθυπουργέ, πόσο ακόμη θα ταπεινώσετε αυτή τη χώρα εξαιτίας της ανεπάρκειάς σας;


Αναδημοσίευση από: kourdistoportocali.com

Τι άλλο εκτός από μία νέα εθνική καταστροφή θα σας έπειθε για τις καταστρεπτικές συνέπειες της διακυβέρνησής σας; Δεν μπορείτε να συνεδητοποιήσετε ότι μέσα στην μανία σας για εξουσία μάς οδηγείτε σε μια οδυνηρή ήττα από την Τουρκία η οποία στο μεταξύ μέρα με τη μέρα γκριζάρει το Αιγαίο; Σε λίγο δεν θα μπορούν ούτε τα πλοία της γραμμής να προσεγγίζουν τα ελληνικά νησιά ούτε τα αεροπλάνα να πετάνε χωρίς την άδεια των Τούρκων. Οσο αφορά την διακυβέρνησή σας, ο κόσμος τόχει τούμπανο.

Δεν είδατε πόσο σας εξευτέλισε ο δημοσιογράφος της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung; Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να συνειδητοποιήσετε ότι εσείς και η παρέα σας μπορεί να είστε η αιτία να σβήσει η Ελλάδα από τον παγκόσμιο χάρτη; Εσείς δεν είστε αυτός που μέσα στον γενικότερο κατσιαπλιαδισμό των συριζαίων υποσχεθήκατε στον Σουλτάνο Ερντογάν να του επιστρέψετε σε 15 μέρες τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς και δεν το κάνατε; Εσείς δεν είστε αυτός που επιτρέψατε να προσγειωθεί το ελικόπτερό τους αντί να τους στείλετε στο καλό μια και είχε προηγηθεί το πάθημα με τον Οτσαλάν; Εσείς δεν είστε αυτός που στηρίζεστε σε μια χούφτα ολιγαρχών και συμπλεγατικών καραμανλικών
που αφού χρεοκόπησαν τη χώρα στην συνέχεια προσπαθούν να αναστρέψουν την ιστορία για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους στην διόγκωση του χρέους;

Στο κάτω κάτω δεν είναι δυνατόν κάποιος από σας εκεί στο Μαξίμου να μην διακρίνει τον όλεθρο που έρχεται τόσο στα εθνικά μας θέματα όσο και στην οικονομία εξαιτίας σας. Το πρόσφατο επεισόδιο όπως το περιγράφει η Hurriyet θα έπρεπε να σας δώσει τροφή για σκέψη για το που οδηγείτε την κατάσταση: Oι τουρκικές αρχές αντιλήφθηκαν την Παρασκευή ότι ανέβηκε η σημαία σε μια βραχονησίδα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εκδοχή της τουρκικής εφημερίδας, οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν το Σάββατο σε «κάθε βαθμίδα» τις ελληνικές αρχές και ζήτησαν να κατέβει η σημαία.




Όταν, σύμφωνα με τη Hurriyet, δεν υπήρξε αντίδραση, τότε άνδρες των υποβρυχίων καταστροφών του τουρκικού λιμενικού (SAT) πήγαν την Κυριακή στη βραχονησίδα και κατέβασαν μόνοι τους την ελληνική σημαία.

Σημειώνεται ότι η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ονομαστικά τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος.

Δεν αφήνουν Ελληνες να προσεγγίσουν τις βραχονησίδες


Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία του δημοσιογράφου του ιστότοπου samostimes.gr Μιχάλη Σβαρνιά ότι το μεσημέρι της Δευτέρας το ελληνικό Λιμενικό ουσιαστικά του απαγόρευσε να προσεγγίσει τις βραχονησίδες Ανθρωποφάγος και Μικρός Ανθρωποφάγος. «Σε απόσταση 500 μέτρων από τις βραχονησίδες, μας αντιλήφθηκαν δύο σκάφη του λιμενικού, μας προσέγγισαν, μας ζήτησαν να κατεβάσουμε ταχύτητα για να συνεννοηθούμε, και μας ρώτησαν ποιοι είμαστε… Είπαμε ότι κατευθυνόμαστε στις βραχονησίδες για βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, αλλά όχι για να κατέβουμε σε αυτές. Μας ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσουμε από την περιοχή και ότι αυτό δεν επιτρέπεται» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος.

Ερωτηθείς για τις σημαίες, ο κ. Σβαρνιάς ανέφερε ότι στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς διακρινόταν η σημαία στον ιστό της, ωστόσο στο Μικρό Ανθρωποφά δεν μπορούσε να διακρίνει τη σημαία γιατί βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά της βραχονησίδας. Επικαλέστηκε ωστόσο μαρτυρίες κατοίκων, που αναφέρουν ότι η σημαία δεν υπάρχει πια στον ιστό, αλλά δεν γνωρίζουν αν κάποιος την κατέβασε.

Αυτοψία του samostimes.gr.



Μια ανάσα απο τις Ελληνικές βραχονησίδες «Ανθρωποφάς» στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Κορσεών βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Απριλίου το samostimes.gr.

Τα δυο αυτά νησάκια έχουν βρεθεί αρκετές φορές στο στο στόχαστρο της Τουρκικής πεκτατικής πολιτικής που αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία σε αυτά. Πρόκειται για νησιά στα οποία απο αρχαιοτάτων χρόνων ασκούνται ήπιες ανθρώπινες δραστηριότητες όπως εκτροφή αιγοπροβάτων αλλά και κυνήγι μιας και υπάρχουν εκατοντάδες αγριοκούνελα. Συχνά οι κάτοικοι των Φούρνων τα επισκέπτονται για να μαζέψουν χόρτα (ένα είδος που το συναντάς μόνο εκεί) αλλά και σαλιγκάρια.




Τα τελευταία χρόνια η Τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί συχνά υπερπτήσεις στην περιοχή παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο και βάζοντας την περιοχή αυτή στις, κατα την πολιτική της, αμφισβητούμενες «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο.



Πριν απο λίγες ημέρες μια τριμελής ομάδα νεαρών ανδρών απο τους γειτονικούς Φούρνους προχώρησαν σε μια συμβολική πράξη να ανανεώσουν, όπου υπήρχαν, τις παλιές ελληνικές σημαίες και να τοποθετήσουνξαρχής νέες όπου δεν υπήρχαν, φτάνοντας σε πέντε (5) απομακρυσμένα σημεία με μικρό ταχύπλοο σκάφος. Λίγες μέρες μετά η Τουρκική προπαγάνδα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό αναφέροντας ψεύδος ότι δυνάμεις της γείτονος υπέστειλαν την Ελληνική σημαία.

 

 

 



 

 Ισχυρισμός ο οποίος διαψεύδεται απο κατοίκους της περιοχής και απο τον Δήμαρχο Φούρνων κ. Γιάννη Μαρούση. Όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία του samostimes η Ελληνική σημαία κυματίζει υπερήφανα στην βραχονησίδα «Ανθρωποφάς».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια