Ασέβεια των LIDL στον Πειραιά: Κόλλησαν παράνομα αυτοκόλλητα σε κολώνες της ΔΕΗ και σε φανάρια (Φώτο)




Η γνωστή αλυσίδα super market LIDL, πρόσφατα εγκαινίασε το νέο της κατάστημα στον Πειραιά και έφερε στην πόλη μας την «αυτοκόλλητη ρύπανση».


Πρόκειται για μία νέου τύπου… παράνομη διαφημιστική τακτική κατά την οποία δεν τοποθετούνται ούτε ταμπέλες στην πόλη, ούτε γεμίζουν οι δρόμοι φυλλάδια.

Έτσι η LIDL προτίμησε να τυπώσει δεκάδες μεγάλα αυτοκόλλητα που να είναι ευδιάκριτα στους οδηγούς και στους περαστικούς και τα οποία κόλλησε πάνω σε κολώνες της ΔΕΗ και σε φωτεινούς σηματοδότες!

Από την οδό Μικράς Ασίας, τη γέφυρα της Γρ. Λαμπράκη και μέχρι την πλατεία Ιπποδαμείας μπορεί ο καθένας να «θαυμάσει» το μεγαλείο… των παράνομων αυτοκόλλητων της LIDL που με τα βελάκια τους οδηγούν τους “άμεσα ενδιαφερόμενους” στο κατάστημα.



Είναι προφανές ότι η LIDL ερχόμενη στον Πειραιά δεν σεβάστηκε ούτε τους νόμους «περί παράνομης αφισοκόλλησης», ούτε βεβαίως την εικόνα και τη λειτουργία της πόλης.

Ο ευρηματικός τρόπος κατά τον οποίο προσπάθησε να «ξεπεράσει» κανόνες και διατάξεις του νόμου, κατά τη γνώμη μας, αποτελεί, όχι απλά ασέβεια… αλλά κοροϊδία εις βάρος πολιτών και τοπικών φορέων!




Τα «τσακάλια» της LIDL κατάλαβαν εξ’αρχής ότι ο Πειραιάς «πονάει» στο κυκλοφοριακό και «ενήργησαν» με το δικό τους τρόπο, να δώσουν λύση με αυτοκόλλητες οδηγίες στους πελάτες τους, χωρίς να λάβουν υπ’ όψη τον νόμο περί «παράνομης αφισοκόλλησης».

Ο νόμος 29/46/2001 απαγορεύει την αφισοκόλληση σε δημόσιο χώρο χωρίς να υπάρχει σχετική άδεια. Η άδεια δίνεται από τους Δήμους με συγκεκριμένες διαδικασίες και προϋποθέσεις για συγκεκριμένους χώρους και με συγκεκριμένη διάρκεια. Επομένως, όποιος τοποθετεί ακόμη και αυτοκόλλητα χωρίς άδεια σε δημόσιο χώρο, διαπράττει παρανομία πράγμα που η πολυεθνική εταιρεία αγνόησε επιδεκτικά και προσβλητικά.


koinoniki.gr



Το διαβάσαμε από το: Ασέβεια των LIDL στον Πειραιά: Κόλλησαν παράνομα αυτοκόλλητα σε κολώνες της ΔΕΗ και σε φανάρια (Φώτο) http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/02/lidl.html#ixzz582hWpeU5

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια