Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ.ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΥΓΑΜΕ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ.



Για την Τουρκία μια επίθεση εναντίον της Ελλάδας θα αποτελέσει τζιχάντ.






Ένα άρθρο της Uzay Bulut.


Σε ένα περιστατικό που συνέβη λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση ότι η Τουρκία είχε παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο 138 φορές σε μια μέρα, ένα τουρκικό σκάφος του λιμενικού στις
13 Φεβρουαρίου έπληξε ένα ελληνικό σκάφος κοντά στα Ίμια, ένα από τα πολλά ελληνικά νησιά για τα οποία η Τουρκία ισχυρίζεται ότι της ανήκουν.
Οι περισσότερες από τις περιοχές της σύγχρονης ελληνικής επικράτειας βρίσκονταν υπό την κατοχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από τα μέσα του 15ου αιώνα μέχρι τον Ελληνικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας το 1821 και την εγκαθίδρυση του νεοελληνικού κράτους το 1832. Τα νησιά αλλά και οι υπόλοιπες περιοχές είναι νομικά και ιστορικά ελληνικά, όπως δείχνουν τα ονόματά τους.
Ωστόσο, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, και ακόμη και μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης, φαίνεται να προτίθεται, να εισβάλει και να κατακτήσει αυτά τα ελληνικά νησιά, με το σκεπτικό ότι είναι στην πραγματικότητα τουρκικό έδαφος.
Τον Δεκέμβριο, για παράδειγμα, ο Kemal Kılıçdaroğlu, ηγέτης του κύριου κόμματος CHP της αντιπολίτευσης,δήλωσε ότι όταν θα κερδίσει τις εκλογές το 2019, θα "εισβάλει και θα πάρει πάνω από 18 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, όπως και ο πρώην πρωθυπουργός Bulent Ecevit που εισέβαλε στην Κύπρο το 1974.
" Είπε συγκεκριμένα ότι δεν υπάρχει «κανένα έγγραφο» που να αποδεικνύει ότι τα νησιά αυτά ανήκουν στην Ελλάδα.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Ερντογάν δήλωσε.
"Εμείς προειδοποιούμε αυτούς που έχουν περάσει την κόκκινη γραμμή στο Αιγαίο και την Κύπρο"και συνέχισε:
"Το θάρρος τους υπάρχει μόνο μέχρι να δουν τον στρατό μας, τα πλοία μας και τα αεροπλάνα μας ... ».

Αναφερόμενος στις ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο Ερντογάν συνέχισε
«Όσοι πιστεύουν ότι έχουμε βγάλει από τις καρδιές μας τα εδάφη από τα οποία αποσυρθήκαμε με δάκρυα πριν από εκατό χρόνια κάνουν λάθος.
Λέμε με κάθε ευκαιρία που έχουμε, ότι η Συρία, το Ιράκ και άλλα μέρη της γεωγραφίας δεν διαφέρουν από την πατρίδα μας στην καρδιά μας. Αγωνιζόμαστε έτσι ώστε καμία ξένη σημαία να μην κυματίζει πουθενά όπου γίνεται προσευχή στα τζαμιά.
"Τα πράγματα που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που σχεδιάζουμε για τις επόμενες ημέρες, inshallah ."
Η οθωμανική αυτοκρατορία ιδρύθηκε από έναν αρχηγό νομάδων του Τουρκμενιστάν κάπου γύρω στο 1300. Κατά τη διάρκεια των 600 ετών της Οθωμανικής περιόδου, οι Οθωμανοί Τούρκοι, που εκπροσώπησαν και τον Ισλαμικό Χαλιφάτο, ξεκίνησαν τακτικά πολέμους τζιχάντ, εισέβαλλαν και κατέλαβαν εδάφη σε πέντε ηπείρους.
Οι νεοοθωμανιστές στην Τουρκία εξακολουθούν να αγκαλιάζουν με υπερηφάνεια την έννοια της τζιχάντ (ισλαμικός ιερός πόλεμος) ενάντια στους καφείρους (άπιστους). Ο επικεφαλής της κρατικής χρηματοδότησης της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, το Diyanet , περιέγραψε ανοιχτά την πρόσφατη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην Αφρίν ως «τζιχάντ».

Η ονομασία αυτή έχει νόημα εαν θυμηθούμε ότι οι μουσουλμάνοι
Τούρκοι οφείλουν τη δημογραφική τους πλειοψηφία σε αιώνες τουρκικών μουσουλμανικών διωγμών και διακρίσεων εις βάρος των χριστιανών, των Γιαζιδών και των Εβραίων κατοίκων της περιοχής. Τον 11ο αιώνα, οι Τούρκοι τζιχαντιστές από την Κεντρική Ασία εισέβαλαν και κατέκτησαν την χριστιανική βυζαντινή αυτοκρατορία ανοίγοντας το δρόμο για τον σταδιακό εκκολαπτόμενο εξισλαμισμό της περιοχής μέσω μεθόδων όπως δολοφονίες, απαγωγές, βιασμούς και αναγκαστικές μετατροπές.
Η μεγαλύτερη τουρκική επίθεση κατά των χριστιανών του 20ου αιώνα πραγματοποιήθηκε στη γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων στην Οθωμανική Τουρκία το 1914-1923 . Αυτό δεν εμπόδισε την Τουρκία, η οποία συνεχίζει να αρνείται τη γενοκτονία, να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ το 1952. Η επίθεση επίσης δεν σταμάτησε την Τουρκία, τρία χρόνια μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, να διαπράξει ένα άγριο πογκρόμ στην Κωνσταντινούπολη και να εκδιώξει βίαια τους υπόλοιπους Έλληνες από την χώρα το 1955.
Ακριβώς επειδή οι Τούρκοι ουδέποτε υπέστησαν τιμωρίες για τις εγκληματικές ενέργειες και την επιθετικότητα τους, εξακολουθούν να απειλούν την ασφάλεια και την κυριαρχία των γειτόνων τους. Είναι καιρός να ξυπνήσει η Δύση και να αντιμετωπίσει την Άγκυρα.
Η Uzay Bulut είναι Τουρκάλα δημοσιογράφος.

https://ellasthasothi.blogspot.gr/2018/02/blog-post_19.html?spref=fb

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια