Τζαβάρας: Γιατί προτείνω δημοψήφισμα για την απόσχιση της Ηλείας από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Αναδημοσίευση από: real.gr


Στην πρόταση του να οργανωθεί ένα δημοψήφισμα σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για την απόσχιση της Ηλείας

από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναφέρθηκε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.


«Εμείς, που είμαστε Ηλεία υφιστάμεθα εδώ και δεκαετίες τώρα, όλη αυτή τη διαδικασία της ύφεσης της οικονομικής που αντιμετωπίζει η Πάτρα, διότι πλέον ο πόλος της ανάπτυξης έχει μεταφερθεί στην Καλαμάτα. Είμαστε υποχρεωμένοι, παρά το γεγονός ότι διαθέτουμε το πιο φημισμένο όνομα που λέγεται
“Ολυμπία”, να λέμε ότι είμαστε από την Πελοπόννησο στο εξωτερικό και να μην μας πιστεύει κανένας. Γιατί αυτό που είναι το όνομά μας ως Περιφέρεια είναι Δυτική Ελλάδα που δεν την ξέρει κανένας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε:


«Η Πάτρα βρίσκεται σε μία διαρκή ύφεση, όλα τα προγράμματα καταναλώνονται μέσα στο χώρο της Αχαΐας και η Ηλεία είναι ένας φτωχός συγγενής... Φτάσαμε να λέμε ότι είμαστε από την Πελοπόννησο και να μη μας πιστεύει κανένας».


«Να υπάρχει αναβρασμός, ο οποίος θα οδηγήσει μοιραία στην αναδιάρθρωση αυτού του φαινομένου της Περιφέρειας, γιατί δεν προσφέρει τίποτα και επιτέλους θα πρέπει κάποια στιγμή να μπει σε μία πιο ορθολογική βάση αυτός ο χωρισμός...
Εμείς είμαστε τα θύματα του να μη μείνει η Πάτρα μόνη της... Ονομάστε τη “Ολυμπιακή Περιφέρεια της Ελλάδας”, δηλαδή δεν θα είναι κάτι φανταστικό αυτό το πράγμα. Στην οικονομική κρίση που περνάμε το πλασάρισμα ζητάμε. Ένα όνομα να μας κάνει γνωστούς σε όλο τον κόσμο... Είναι δυνατόν από αυτού του είδους τα προβλήματα τα επιφανειακά, μία ολόκληρη περιοχή να βυθίζεται μέσα στην αφάνεια, στην απραξία και στην οικονομική ύφεση; Εγώ πιστεύω ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα".
http://www.freepen.gr/2017/10/blog-post_591.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια