Ο Β.Πούτιν περιμένει : Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;




Σε πλήρη ανυπαρξία η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να συντονίσει το κρατικό μηχανισμό αφήνοντας στο «έλεος» των πυρκαγιών όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες
.
Τις τελευταίες ώρες έχουμε συνολικά 91 φωτιές , ειδικά μετά το ξέσπασμα απρόσμενων φωτιών σε Αμαλιάδα , περιοχή Κρυονέρι και στα προάστια τα Θεσσαλονίκης.


Είναι καταφανέστατη η ύπαρξη σχεδίου άλωσης της χώρας από πυρκαγιές.

Άμεσος ύποπτος αυτού του οργανωμένου σχεδίου φέρονται να είναι πιθανόν οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών , αλλά και πράκτορες άλλων χωρών που έχουν άμεσο λόγο να επωφεληθούν από μια τέτοια κατάσταση αποσταθεροποιήσης.




Το καίριο ερώτημα που τίθεται όμως δυναμικά αυτές τις ώρες είναι γιατί δεν ζητήσαμε την συνδρομή από την Μόσχα με την αποστολή των εναέριων κολοσσών που ακούνε στο όνομα Be-200 Beriev, και τα οποία είχαν συνδράμει τελευταία φορά στις φωτιές στην Ηλεία το 2008.

O B.Πούτιν όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές, αναμένει κλήση του Έλληνα πρωθυπουργού για συνδρομή με το «τέρας» Be-200 Beriev. Eίναι πασιφανές πως η χώρα μας χρειάζεται βοήθεια.

Το Be-200 είναι ένα ρωσικό αμφίβιο αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων που προέκυψε από την ανάπτυξη του σοβιετικού Α-40.

Μπορεί να επιχειρήσει το ίδιο εύκολα από θάλασσα και ξηρά.

Στην Ελλάδα είναι περισσότερο γνωστό ως πυροσβεστικό αεροσκάφος γιατί έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην κατάσβεση των πυρκαγιών του 2007.

Εχει ικανότητα μεταφοράς 12 τόνων νερού σε 8 ειδικές αλουμινένιες δεξαμενές.

Οι δεξαμενές μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα για να χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος σε άλλες αποστολές.

Μπορεί να είναι μεταφορικό με ικανότητα μεταφοράς 72 επιβατών ή φορτίου 7.5 τόνων.

Στην έκδοση ιπτάμενου ασθενοφόρου μπορεί να φιλοξενήσει 37 ασθενείς
.

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αεροσκάφος έρευνας-διασωσης, ναυτικής περιπολίας, ακόμα και για ανθυποβρυχιακό πόλεμο.

Δεν μπορεί να συγκριθεί με τα μικρότερα CL-215/CL-415 και δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση..

Πριν λίγο μία αναζωπύρωση στο Καπανδρίτι σήμανε νέο συναγερμό και έκανε την κατάσταση χειρότερη. Κρίσιμες είναι οι ώρες μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (14.08.2017) για να μπορέσει να αποφευχθεί ο όλεθρος για την Αττική





https://enantion.gr/2017/08/14/%CE%BF-%CE%B2-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85/Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια