Financial Times: Ποιός σχεδιάζει τη δολοφονία του Κιμ Γιόνγκ Ούν;





Επίλεκτη στρατιωτική μονάδα που θα έχει αποστολή να δολοφονήσει τον ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιόνγκ-ουν, σε περίπτωση πολέμου συγκροτεί η Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Financial Times», ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη σύσταση της ομάδας κρούσης το 2019, όμως, η Σεούλ αποφάσισε να επιταχύνει τη διαδικασία με στόχο η μονάδα να συσταθεί φέτος, λόγω της κλιμακούμενης απειλής από το Βορρά.

Το 2016 η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε δύο επιτυχημένες πυρηνικές δοκιμές και πολλές πυραυλικές δοκιμές, ενώ το Σαββατοκύριακο διεμήνυσε πως μπορεί ανά πάσα στιγμή να δοκιμάσει διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταστήσει σαφές πως θα καταρρίψουν οποιοδήποτε βλήμα απειλήσει το έδαφός τους ή το έδαφος συμμάχων τους.


Η νοτιοκορεατική μονάδα θα στελεχωθεί και θα εκπαιδευτεί με πρότυπο τις ειδικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Μπορεί να αριθμεί έως και 2.000 στρατιώτες, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Παράλληλα, η Σεούλ γνωστοποίησε πως θα ενισχύσει την τριπλή στρατηγική της, που προβλέπει προληπτικές επιδρομές εναντίον βορειοκορεατικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, κατάρριψη πυραύλων και αεροπορικά αντίποινα για τυχόν χτυπήματα.


Προειδοποίησε ακόμα ότι θα προβεί σε σκληρές κυρώσεις σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει την απειλή της και εκτοξεύσει διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.

πηγηΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια