Die Welt: Τα γερμανικά τανκς δεν έχουν καμία τύχη απέναντι στα ρωσικά


Ενώ ο Γερμανικός Στρατός διαθέτει με το Leopard 2 ένα από τα καλύτερα άρματα μάχης σε όλο τον κόσμο, λόγω έλλειψης αποτελεσματικών πυρομαχικών, αυτά δεν έχουν καμία ευκαιρία απέναντι στα ρωσικά τανκς, γράφει η γερμανική κυριακάτικη έκδοση «Welt am Sonntag », αναφερόμενη στον Χάνς Ρούλε, πρώην επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού του Προσωπικού στο Υπουργείο Άμυνας στο Βερολίνο.

Το πυρομαχικά που παράγονται επί τη βάσει του βολφραμίου δεν παράγουν αρκετή κινητική ενέργεια για να διαπεράσουν την θωράκιηση των τελευταίων τεχνολογικά προηγμένων ρωσικών αρμάτων μάχης Τ-90 και των εκσυγχρονισμένων Τ-80.

Ειδικές πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα των βλημάτων του άρματος μάχης Leopard 2 είναι απόρρητες, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας Βερολίνο κατόπιν αιτήματος της «Welt am Sonntag «. Ωστόσο, θα μπορούσε να αναφερθεί ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι υπάρχουν σύγχρονες θωρακίσεις που μπορεί να αντέξουν τις επιπτώσεις των υφιστάμενων πυρομαχικών του Leopard 2». Υπάρχει ένα διαρκής αγώνας δρόμου σε όλα τα έθνη που κατασκευάζουν τέτοια όπλα - από την μια βελτιώσουν την επίδραση των όπλων, από την άλλα την προστασία των οχημάτων. Η Γερμανία επίσης εργάζεται διαρκώς για τη βελτίωση της προστασίας των αρμάτων μάχης και την αποτελεσματικότητα των πυρομαχικών.

Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του Γερμανικού Στρατού, δεδομένης της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία και την ενεργότερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, ο αριθμός των Leopard 2 θα αυξηθεί κατά 100 κομμάτια σε ένα σύνολο 325 αρμάτων μάχης. Όμως, χωρίς αποτελεσματικά πυρομαχικά αυτό το μέτρο χαρακτηρίζεται «στρατιωτικά άχρηστο» κάτι σαν μια συνταγή «χορήγησης ενός εικονικού φαρμάκου». Η εισαγωγή πυρομαχικών ουρανίου αποτελεί μια στρατιωτική ανάγκη, ωστόσο, θεωρείται πολιτικά ευαίσθητη κίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Welt am Sonntag» ο Γερμανικός Στρατός πρόκειται να παραλάβει μια περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων πυρομαχικών επί τη βάσει του βολφραμίου, από το 2017. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, αυτά είναι πυρομαχικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από την πιο πρόσφατη έκδοση του Leopard 2, το μοντέλο Α7. Από αυτά, ο Γερμανικός Στρατός έχει μόνο 20 κομμάτια. Η πλειονότητα των Leopard 2 είναι τα μοντέλα Α6 και Α5. Τα 100 Leopard 2 που αναμένεται να επανενεργοποιηθούν είναι του μοντέλου Α4. Το Leopard 2 είναι ένα άρμα μάχης από το 1979. Από τότε υπήρξαν πολλές εξελίξεις.

Η τελευταία του αναβάθμιση, το μοντέλο Α8, θα πρέπει να έρθει στο Γερμανικό Στρατό κατά τη δεκαετία του 2020. Για την περίοδο από το 2030 εξετάζεται σε συνεργασία με τη Γαλλία η ανάπτυξη μιας ολόκληρης νέας γενιάς τεθωρακισμένων οχημάτων.

Ωστόσο, η Ρωσία εκσυγχρονίζει τις τεθωρακισμένες δυνάμεις της με φρενήρη ρυθμό. Η προστασία και η επίδραση των όπλων του T-90 που εντάχθηκε σε υπηρεσία στη δεκαετία του 1990, έχουν βελτιωθεί αρκετές φορές. Μεταξύ 2017 και 2020 έχει προγραμματιστεί η μαζική εισαγωγή ενός νέου μοντέλου που ονομάζεται Τ-14 «Αρμάτα». Η πλατφόρμα «Αρμάτα» θα αποτελέσει τη βάση για περισσότερο από μια ντουζίνα διαφορετικά ερπυστριοφόρα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινούμενων οβιδοβόλων, ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ.

http://defencenews.gr/index.php/diafora/138-2014-09-29-18-33-46/1649-die-welt-ta-germanika-tanks-den-exoun-kamia-tyxi-apenanti-sta-rosika

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια