Η Μέρκελ γνώριζε ότι η Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών κατασκόπευε τις γερμανικές εταιρείες για τις ΗΠΑ!





Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας κατασκόπευε για τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών για χρόνια.

Το γραφείο της Μέρκελ θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί το 2008 σχετικά με την πρακτική αυτή, αλλά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει κάποια αντίστοιχα μέτρα, έγραψε ένα γερμανικό περιοδικό.

Έγινε γνωστό την Πέμπτη ότι η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) κρυφάκουγε τις επικοινωνίες μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιρειών και των πολιτικών για την NSA, σύμφωνα με την Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Ωστόσο, το γραφείο της Μέρκελ φαίνεται να μην έχουν κάνει ο,τιδήποτε για να σταματήσουν οι δραστηριότητες αυτές, αν και είχε ενημερωθεί σχετικά με τις προσπάθειες των ΗΠΑ για κατασκοπεία το 2008.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η NSA προσπαθούσε να πάρει πληροφορίες που αφορούσαν τις πολυεθνικές εταιρείες όπλων της EADS και της Eurocopter. Αυτό ήταν σε αντίθεση με τα γερμανικά συμφέροντα, και η BND είχε απορρίψει τα αιτήματα εκείνη την περίοδο.



Ωστόσο, τώρα έχει γίνει σαφές ότι η BND βοήθησε την Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) στην κατασκοπεία ευρωπαϊκών στόχων κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Την αποκάλυψη έγινε αντιλήφθηκαν πολλοί Γερμανοί πολιτικοί ως "σκανδαλώδη". Ζήτησαν να δωθεί ένα τέλος σε αυτή την «συνεργασία» με τις ΗΠΑ και υποστήριξαν ότι το γραφείο της καγκελαρίου έπρεπε να έχει επίγνωση της συνεργασίας των οργανισμών που κατασκόπευαν. ΠΗΓΗ

http://www.katohika.gr/2015/04/i-merkel-gnorize.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια