Το είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος και μολονότι ο Τειρεσίας θα ομολογήσει ότι σπάνια συμφωνεί μαζί του, στην περίπτωση αυτή θα ...ταυτιστεί.
Είπε λοιπόν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: "Αν οι εκλογές του Ιανουαρίου είναι λάθος, τότε αυτές του Φεβρουαρίου θα είναι έγκλημα". Εννοώντας το ενδεχόμενο να οδεύουμε άμεσα σε επαναληπτικές, σε περίπτωση μη σχηματισμού κυβέρνησης από τη διαδικασία στις 25 Ιανουαρίου. Κι είχε απόλυτο δίκιο. Προσέξτε γιατί:
Ακόμα και από την τρέχουσα εκλογική διαδικασία προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή ισχυρή κυβέρνηση συνασπισμού, τα χρονικά περιθώρια που θα έχουν όσοι αναλάβουν τις τύχες της χώρας, για να σώσουν την παρτίδα, θα είναι ελάχιστα. Στην πραγματικότητα, δεν θα έχουν περισσότερες από δύο εβδομάδες ωφέλιμο χρόνο για να διαπραγματευτούν με τους δανειστές μια παράταση του τρέχοντος Μνημονίου, που θεωρείται και είναι διαδικασία εκ των ων ουκ άνευ.
Γιατί αν υπάρχουν σήμερα σοβαροί άνθρωποι που πιστεύουν ότι διά της "πολιτικής συνεννόησης" με τους δανειστές, θα αποφευχθεί η παράταση, τότε είναι παράλληλα και ...επικίνδυνοι. Γιατί "πολιτική συνεννόηση" συνεπάγεται αυτόματα κατάργηση της τρόικας.
Στο πρόσφατο παρελθόν όσοι διανοήθηκαν να ψιθυρίσουν κάτι ανάλογο (σσ μεταξύ των οποίων και ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου) μετά γονατιστοί παρακαλούσαν για συγχώρεση. Οι δανειστές μας εγκατέλειψαν στην τύχη μας για ένα εξάμηνο, κατά τη διάρκεια των οποίων τα δημόσια ταμεία είπαν "το ψωμί, ψωμάκι", κυριολεκτικά. Το χειρότερο; Όταν τελικά επέστρεψαν, μετά από πολλά παρακάλια και συγνώμες, απαίτησαν και πήραν πολύ περισσότερα απ' όσα ζητούσαν πριν φύγουν. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
Ας υποθέσουμε, όμως, ότι οι "καινούργιοι" που έρχονται "στα πράγματα" θα θελήσουν να κάνουν κι αυτοί την ...επανάσταση τους. Κοιτάξτε τι διακυβεύεται στην περίπτωση τους: Μέσα Μαρτίου, κατά πάσα πιθανότητα, η ΕΚΤ θα αποφασίσει να αγοράσει από τις χώρες - μέλη της δημόσιο χρέος, για να ρίξει τις αποδόσεις των ομολόγων τους στα γερμανικά επίπεδα. Η Ελλάδα, όμως, ούσα χώρα υπό επιτήρηση αλλά χωρίς Πρόγραμμα (ή Μνημόνιο ή όπως αλλιώς σας αρέσει πείτε το), θα εξαιρεθεί. Η ΕΚΤ είναι ξεκάθαρη, λόγω καταστατικού, επ' αυτού. Συνεπώς, η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει, σχεδόν με το καλημέρα, περί τα 14,5 δισ ευρώ!
Όλο αυτά σας φαίνονται τρομολαγνικά; Αν ναι, τότε να τα θεωρείτε βεβαιότητα, σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε δεύτερες εθνικές εκλογές τον Φεβρουάριο, επειδή δεν θα σχηματισθεί νέα κυβέρνηση από τις εκλογές του Ιανουαρίου. Κι αυτό γιατί, σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχει καν τα χρονικά περιθώρια για να "σκεφθεί", όποιος αναλάβει τη διακυβέρνηση της, κάποια στιγμή... Η Ευρώπη θα αποφασίζει και θα υλοποιεί την επόμενη μέρα της και η Ελλάδα που για τους γνωστούς, ιδιαίτερους λόγους, θα πρέπει να βρίσκεται στην πρωτοπορία αυτής της διαδικασίας, θα ...ψηφίζει!!!
Ο Τειρεσίας
voria.gr
0 Σχόλια