Κοινός τραπεζικός λογαριασμός: Δικαιώματα συνδικαιούχων και κληρονόμων









Στις τραπεζικής καταθέσεις όπου υπάρχουν δύο ή περισσότεροι δικαιούχοι σε έναν τραπεζικό λογαριασμό ισχύει μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των συνδικαιούχων και της τράπεζας.


Σε περίπτωση χρηματικής κατάθεσης σε κοινό λογαριασμό στο όνομα του ίδιου του καταθέτη και τρίτου ή τρίτων παράγεται, ανεξαρτήτως του εάν τα χρήματα που κατατέθηκαν ανήκαν σε όλους ή σε μερικούς υπέρ των οποίων έγινε η κατάθεση, ενεργητική σε ολόκληρο ενοχή μεταξύ του καταθέτη και του τρίτου αφενός και του δέκτη της κατάθεσης νομικού προσώπου (τράπεζας) αφετέρου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό που καταθέτει χρήματα ο ένας συνδικαιούχος, αν γίνει ανάληψη των χρημάτων της κατάθεσης (ολικώς ή μερικώς) από έναν από τους δικαιούχους είτε είναι αυτός που τα καταθέτει ή άλλος συνδικαιούχος να γίνεται εξ ιδίου δικαίου (δηλαδή ο αναλαμβάνων τα χρήματα αποκτά αυτομάτως δικαίωμα να προβεί σε αυτήν την πράξη), εάν δε αναληφθεί ολόκληρο το ποσό της χρηματικής κατάθεσης από έναν μόνο δικαιούχο, επέρχεται απόσβεση της απαίτησης καθ` ολοκληρία έναντι της Τράπεζας και ως προς τον άλλο, δηλ. τον μη αναλαβόντα δικαιούχο.

Με την κατάθεση δε σε κοινό λογαριασμό οι δικαιούχοι του λογαριασμού, ακόμη και αν δεν κατατέθηκαν δικά τους χρήματα, γίνονται συγκύριοι των χρημάτων του λογαριασμού, ανεξάρτητα από τον σκοπό της κατάθεσης, γι` αυτό και η ανάληψη των χρημάτων από οποιονδήποτε των δικαιούχων δεν συνιστά κλοπή ή υπεξαίρεση και κατ` επέκταση αδικοπραξία.

Ο δικαιούχος που δεν ανέλαβε χρήματα σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να ασκήσει αγωγή καθώς αποκτά εκ του νόμου απαίτηση, έναντι εκείνου που ανέλαβε ολόκληρη την κατάθεση, για την καταβολή ποσού ίσου προς το μισό της κατάθεσης, εκτός εάν από τη μεταξύ τους εσωτερική σχέση προκύπτει άλλη αναλογία ή δικαίωμα επί ολοκλήρου του ποσού.

Σε περίπτωση δε θανάτου ενός των καταθετών, το ποσό του τραπεζικού λογαριασμού στο οποίο είναι συνδικαιούχος δεν συμπεριλαμβάνεται στην κληρονομιαία περιουσία, δηλαδή τα χρήματα που έχει ένας κοινός τραπεζικός λογαριασμός δεν κληρονομούνται. Ο επιζών ή οι επιζήσαντες συνδικαιούχοι εξακολουθούν να είναι οι μόνοι δικαιούχοι του λογαριασμού. Κι αν συνδικαιούχος είναι μόνο ένας τότε αυτομάτως έχει το δικαίωμα να εισπράξει όλο το ποσό του λογαριασμού, ακόμα κι αν στην πραγματικότητα δεν του ανήκει. Σε τέτοια περίπτωση οι κληρονόμοι του αποβιώσαντος συνδικαιούχου δεν μπορούν να στραφούν κατά της τράπεζας για να διεκδικήσουν το κληρονομικό τους μερίδιο από τον κοινό λογαριασμό διότι διαφορετικά θα επερχόταν μεταβολή του προσώπου του καταθέτη χωρίς τη συγκατάθεση της (τράπεζας). Έτσι, οι κληρονόμοι του αποθανόντος, θα μπορούν να αξιώσουν από αυτόν το τμήμα εκείνο της κατάθεσης που αναλογεί στον δικαιοπάροχο τους με βάση τις εσωτερικές σχέσεις των καταθετών.

Αναστασία Χρ. Μήλιου
Δικηγόρος παρ’Εφέταις Αθηνών
Τηλ. 6945-028153
e-mail: natmil@otenet.gr
http://www.freepen.gr/2014/10/blog-post_7547.html

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Ο Πρόεδρος της Εξεταστικής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης ενημέρωσε το σώμα….
    Η κυβέρνηση Καραμανλή , κρύβει τους τραπεζικούς λογαριασμούς Εφραίμ .

    Αν έχετε ακόμα απορίες γιατί έδιωξαν τον Γιώργο Ζορμπά από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διαβάστε τι έγινε με την Εξεταστική Επιτροπή:

    Στις 12 Νοεμβρίου ο αντικαταστάτης του Ζορμπάς Στέλιος Γκρόζος είχε απαντήσει στο σχετικό αίτημα της Εξεταστικής ότι όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Μονής Βατοπεδίου έχουν ανοίξει. Σήμερα όμως αναφέρει σε επιστολή του ότι απλώς έχουν “ Παγώσει’’” τα 67 εκατομμύρια ευρώ που σχετίζονται με την αγοραπωλησία του Ολυμπιακού Ακινήτου στους Θρακομακεδόνες και των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη.

    Έτσι ύστερα από 15 μέρες αδικαιολόγητης καθυστέρησης ο Πρόεδρος της Εξεταστικής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης ενημέρωσε το σώμα, ότι το αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για άνοιγμα των λογαριασμών των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Βατοπεδίου δεν ικανοποιείται από τον κ. Γκρόζο και οι χρηματικές ροές παραμένουν με άνωθεν - προφανώς - εντολές της Κυβερνώσας παράταξης στο σκοτάδι προς το παρόν. Φυσικά ευθύνες έχει και ο κ. Μαρκογιαννάκης που σύμφωνα με το αρ. 145 του Κανονισμούς της Βουλής έχει όλες τις ανακριτικές εξουσίες, αλλά δεν μπήκε κι αυτός στον κόπο.
    Θα αργήσουμε λοιπόν πολύ ακόμα να μάθουμε που πήγαν τα λεφτά.
    ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΦΤΩΧΙΑ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΙ "ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ" ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΦΙΓΟΥΡΑΡΟΥΝ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΟΨΙΑΖΕΣΑΙ κύριε Καραμανλή τι ιστορικό ‘’θάψιμο’’ και τι πολιτικό ξεφτίλισμα???


    Πόσοι νεοδημοκράτες έχουν off shores εταιρίες στην Κύπρο; Τι θα συμβεί αν «ανοίξουν» και μάθει ο λαός την αλήθεια; Τι θα μάθουμε που θα επιβεβαιώσει το γιατί οδηγηθήκαμε στο γκρεμό της χρεοκοπίας? Τι μυστικά ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ στην Κύπρο , που τρέμουν τόσο Σαμαράς και Καραμανλής να φέρουν στο φως?
    Άνοιγμα των λογαριασμών σημαίνει ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ!!! Πως λοιπόν οι δύο ‘’συνέταιροι’’ θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση ΑΜΑ ανοίξουν οι βρώμικες υποθέσεις που θα τους συνοδεύουν, είτε θέλουν , είτε δεν θέλουν στο ταξίδι της ιστορίας?
    Ενδεικτικά υπεράκτιες (offshore) εταιρίες (ΒΑΤΟΠΕΔΙ)
    Στην υπόθεση εμπλέκονται ως τελικοί αποδέκτες ή διαχειριστές των ακινήτων μια σειρά από υπεράκτιες (offshore) εταιρίες (συνήθως με έδρα στην Κύπρο) που είτε ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου, είτε συνδέονται έμμεσα με αυτή:
    • Rassadel (Κύπρος). Ελέγχεται από τον εκπρόσωπο της Μονής στην Κύπρο Άθω Κοιρανίδη. Σε αυτήν κατατέθηκε το ποσό αγοράς του Ολυμπιακού Ακινήτου από τη "Noliden".[4]
    • Madeus (Κύπρος). Ελέγχεται από τον εκπρόσωπο της Μονής στην Κύπρο Άθω Κοιρανίδη. Κατέχει το 30% του Ομίλου Πάπιστα.[5]
    • Ανθεμιάς Κατασκευαστική Α.Ε.. Ιδιοκτήτης είναι ο Αθανάσιος Πάπιστας με ποσοστό 70%, ενώ το υπόλοιπο 30% κατέχει η Rassadel.[5] Μέλη στο ΔΣ της "Ανθεμιάς" είναι ο Άθως Κοϊρανίδης και ο Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου.
    • Noliden Ltd (Κύπρος). Του εφοπλιστή Σπύρου Πολέμη. Σε αυτή κατέληξαν τα ακίνητα του Ολυμπιακού Χωριού. Μαζί με τα €41 εκατομμύρια για την αγορά των ακινήτων, κατέθεσε και "δωρεά" €9 εκατομμυρίων.[6]
    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δήλωση του κ. Κοϊρανίδη, η Μονή αγόρασε τις offshore Rassadel και Madeus από το δικηγορικό γραφείο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΕΜΟΣ ΜΙΑ ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ;

    *Στους λογαριασμούς του Θ. Αναστασιάδη και σε offshore εταιρείες του επικεντρώνει το ενδιαφέρον του το «Βήμα» του Σαββάτου.

    Γράφει χαρακτηριστικά:
    *******************
    «Στο στόχαστρο των έμπειρων στελεχών τής εν λόγω υπηρεσίας βρίσκονται υπεράκτιες εταιρείες (οffshore), οι οποίες συνδέονται με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του εκδότη της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα". Πρόκειται για τις εταιρείες Sea Chief Company,
    Travel Trade Limited,
    Ludream Shipping Company SA
    και Eurosouth Limited,
    οι οποίες έχουν έδρα διάφορα νησιωτικά συμπλέγματα του Ειρηνικού, την Κύπρο και τη Βρετανία.

    Αναφέρεται επίσης σε:
    *****************
    «απόρρητο σήμα που έστειλε την περασμένη Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008,
    η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων προς τους "compliance officers" όλων των τραπεζών -ενεργώντας για λογαριασμό τής υπό τον κ. Γ. Ζορμπά Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες».


    Γιώργος Βουλγαράκης ο Mister «Άκης» της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ;
    http://parapona-rodou.blogspot.com/2012/05/mister.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΜΟΝΗ ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΣ.ΕΥΡΩ
    Η μονή κέρδισε από την ιστορία αυτή πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ!
    Η ακριβής μοιρασιά παραμένει άγνωστη...
    ΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ !!!
    Συνολικά ανταλλάσσονται με 31 συμβόλαια 260 (!) ακίνητα του ελληνικού δημοσίου με εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας, εκτάσεις προστατευόμενες, κάποιες αρχαιολογικές, ενίοτε και με το νερό της λίμνης...

    Τα 260 ακίνητα αποχαρακτηρίζονται (όσα ήταν δασικά) ώστε να μπορούν να
    μεταπωληθούν έναντι υψηλής αξίας ως οικοδομήσιμα.

    Η μονή κέρδισε από την ιστορία αυτή πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Η
    ακριβής μοιρασιά παραμένει άγνωστη...

    Τα ακίνητα που δόθηκαν στη μονή βρίσκονται στις ακόλουθες περιοχές:
    ===============================
    Καρδιά Θεσσαλονίκης,Ν. Ραιδεστός,Πανόραμα,Ωραιόκαστρο,Νέοι Επιβάτες, Τριγλία,Ουρανούπολη, Σωζόπολη,Ν. Καλλικράτεια,Ν. Αγχίαλος Θεσ/κης,
    Τρίλοφος,Γοργορύγι Τρικάλων,Βλαχάβα Τρικάλων, Μίκρα Θεσσαλονίκης,
    Βεγορίτιδα Ν. Πέλλας,Ξηροπόταμος Χαλκιδικής,Αμουλιανή Χαλκιδικής,
    Κάριανη Ουρανούπολης,Ν. Πέραμος Καβάλας,Ν. Ηρακλείτσα Καβάλας,
    Λαύριο, Κάτω Σούλι Μαραθώνα,Ακροπόταμος Καβάλας,Ολυμπιακό Χωριό,
    Τρίγλια Χαλκιδικής,Ν. Πλάγια Χαλκιδικής και Νέα Κρήνη Καλαμαριάς-
    Με τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου, και κάτω από την κατακραυγή του κόσμου και των δημάρχων των περιοχών όπου βρίσκονταν οικόπεδα που πήρε η μονή,ο Εφραίμ επέστρεψε μια σειρά από οικόπεδα (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

    Ο αριθμός ωστόσο των ακινήτων που μεταβιβάστηκαν στη μονή Βατοπεδίου είναι τόσο μεγάλος που το θέμα δεν κλείνει με λίγες επιστροφές.

    Άλλωστε, σε πολλές περιπτώσεις έγινες αυτόματες και ταχύτατες αλλαγές και αντί των προβλεπόμενων οικοπέδων, η μονή πήρε κάποια άλλα, τα οποία δεν είχαν πάνω τους φορτία όπως διεκδικήσεις από ιδιώτες και δήμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
    Επιχείρησε να νομιμοποιήσει(ξεπλύνει) με τη βοήθεια και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ το βρόμικο ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ που βρίσκεται έξω από την Ελλάδα.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ???
    Με μια ντροπολογία, ο υπουργός ΑΚΟΜΗ!!! της δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, επιχείρησε να μεταβάλλει τη βουλή των Ελλήνων σε ‘’πλυντήριο ξεπλύματος’’ ΜΑΥΡΟΥ χρήματος, που βρίσκεται ’’παρκαρισμένο’’ στις τράπεζες του εξωτερικού, και δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, αφού με τους νόμους Παπακωνσταντίνου, ΠΡΕΠΕΙ οι ιδιοκτήτες του να αποδείξουν πως το απέκτησαν.
    Όταν η ντροπολογία ήλθε στη βουλή, οι πάντες επαναστάτησαν από όλες τις πτέρυγες των κομμάτων ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που προφανώς ‘’εν συνεννοήσει ’’ με τον Αντώνη, ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ στη βουλή την ώρα της ψηφοφορίας, δίνοντας έτσι ΓΡΑΠΤΗ απόδειξη στους εφοπλιστές για την τυφλή υπακοή τους, και ‘’ξεπλένοντας’’ το δικό τους μαύρο χρήμα που βρίσκεται στα χέρια των εφοπλιστών, όπως και οι ίδιοι ομολογούν κατ΄ιδίαν.
    Ακολούθησε πανδαιμόνιο και η διαδικασία διακόπηκε άμεσα προκειμένου να κληθεί ο υπουργός δικαιοσύνης και να δώσει τις δέουσες εξηγήσεις, κυρίως όμως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν αυτός είναι όντως ο εμπνευστής του νοσηρού αποκυήματος.
    Δηλαδή, σε ένα νομοσχέδιο για …βοσκοτόπια, εμφανίζεται μία τροπολογία που επιτρέπει στον διεφθαρμένο πολιτικό, τον έμπορο ναρκωτικών, τον επίορκο τελωνειακό και βεβαίως τον μεγαλοεκδότη, να ξεπλύνει όλο το προϊόν εγκληματικής του δραστηριότητας μέσω “εφοπλιστικών επιχειρήσεων”. Έπειτα, μέσω μίας οποιασδήποτε οφσορ , να επιστρέψει το χρήμα προκειμένου να ενισχύσει την εκδοτική του επιχείρηση, να αγοράσει δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, κοινώς να μετατρέψει το μαύρο χρήμα σε πεντακάθαρο.
    Η εξέλιξη αυτή είναι σοβαρότατη, με δεδομένο ότι ο κύριος Αθανασίου σπάνια θα έκανε κάτι ερήμην του πρωθυπουργού. Ειδικά, κάτι τέτοιο. Τι συμβαίνει λοιπόν;
    Αναμένουμε να δούμε την περιποίηση που θα του επιφυλάξουν κατά την εμφάνιση του στην επιτροπή. Αυτό το πράγμα πάντως αποκλείεται να περάσει, καθώς όποιος το ψηφίσει θα φέρει πάντα την ρετσινιά του εγκληματία.
    ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΠΡΑΞΕ ΟΤΙ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ . ΔΗΛΑΔΗ ,ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ!!!
    ΚΑΙ ΤΟΛΜΑ Η ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΑ ΑΛΗΤΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. [ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΧΕΙ ''ΤΟΥΜΠΑΝΟ......]]!!!

    ΒΟΜΒΑ: ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ , ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ, ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ.
    Αποκάλυψη – βόμβα !
    Πολυτελή ακίνητα απλησίαστα για τους κοινούς θνητούς, κρυμμένα πίσω από offshore εταιρίες, συμβόλαια μεταξύ ισχυρών, πακτωλός χρημάτων, αχυράνθρωποι και στο βάθος του τούνελ ένα προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο, ηγέτης αντιμνημονιακού κόμματος...
    Η νέα έρευνα του ΣΔΟΕ που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, εξελίσσεται σε «καυτή πατάτα» στα χέρια των ελεγκτών, καθώς έχει σκοντάψει σε ισχυρά πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας, ωστόσο οι επιτελείς στο κτίριο της οδού Πειραιώς, δηλώνουν αποφασισμένοι να την συνεχίσουν όποιον κι αν αγγίζει.
    Η έρευνα είχε ξεκινήσει με εισαγγελική παραγγελία και με άλλο αντικείμενο, ωστόσο στη συνέχεια και όσο προχωρούσε η διασταύρωση στοιχείων για το πόθεν έσχες, αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του briefingnews.gr, ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός αρχηγός νοικιάζει υπερπολυτελές ακίνητο από offshore εταιρία. Εκτός από το ζήτημα που τίθεται για το αν το νόμιμο είναι και ηθικό για έναν αρχηγό κόμματος που επέλεξε την οδό των υπεράκτιων εταιριών, οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, η συμφωνία ενοικίασης έκρυβε και ένα άλλο μυστικό.
    Το όνομα Γέωργιος-Αλέξανδρος Α. που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρίας. Αμέσως στους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς όλων των βαθμίδων, σήμανε συναγερμός καθώς πρόκειται για όνομα στο οποίο έχουν «σκοντάψει» δεκάδες φορές. Μέχρι τώρα έχει αποκαλυφθεί ότι ο ίδιος άνθρωπος εμφανίζεται να εκπροσωπεί 158 υπεράκτιες εταιρίες γνωστού εφοπλιστή. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προσπαθούν τώρα να ξετυλίξουν το κουβάρι ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως η σχέση του πολιτικού με τον εφοπλιστή πίσω από τον οποίο αναζητούν εδώ και καιρό ίχνη πολιτικού χρήματος, καθώς στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με άλλο πολιτικό πρόσωπο στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το όνομα Γέωργιος-Αλέξανδρος Α. που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρίας. Αμέσως στους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς όλων των βαθμίδων, σήμανε συναγερμός καθώς πρόκειται για όνομα στο οποίο έχουν «σκοντάψει» δεκάδες φορές. Μέχρι τώρα έχει αποκαλυφθεί ότι ο ίδιος άνθρωπος εμφανίζεται να εκπροσωπεί 158 υπεράκτιες εταιρίες
      ===================================
      γνωστού εφοπλιστή. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προσπαθούν τώρα να ξετυλίξουν το κουβάρι ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως η σχέση του πολιτικού με τον εφοπλιστή πίσω από τον οποίο αναζητούν εδώ και καιρό ίχνη πολιτικού χρήματος, καθώς στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με άλλο πολιτικό πρόσωπο στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

      Διαγραφή
  7. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ....

    (....)Εκείνη την εποχή ήταν που πέρασε το κατώφλι του γραφείου του στο υπουργείο Ναυτιλίας, ένας περίεργος τύπος που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα του Κυπρίου πλοιοκτήτη του Sea Diamond που είχε βουλιάξει στη Σαντορίνη και δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να πληρώσει τις συνέπειες των προβλημάτων που είχε προκαλέσει το πλοίο του στη θάλασσα του μαγευτικού νησιού. Οι ντόπιοι είχαν ξεσηκωθεί, αλλά ο υφυπουργός παρέμενε ασυγκίνητος και κανείς εκτός από τρείς συγκεκριμένους ανθρώπους δεν ξέρει τι ειπώθηκε σε εκείνη την «μυστηριώδη συνάντηση»[...]
    Εκείνο τον καιρό ο Πάνος Καμμένος είχε ήδη χωρίσει από τον πρώτο του γάμο και είχε παντρευτεί την σημερινή σύζυγό του, πετυχημένη δικηγόρο, Έλενα Τζούλη. Η βάφτιση δε του πρώτου τους παιδιού, που έγινε στον Αγ. Κωνσταντίνο Γλυφάδας αποτέλεσε μέγα κοσμικό γεγονός των ημερών εκείνων καθώς και η δεξίωση που δόθηκε στη Βουλιαγμένη μετά το μυστήριο.
    Κουμπάρος στη βάφτιση ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, παλαιό στέλεχος του ΚΚΕ, αγαπημένο παιδί του Χαρίλαου Φλωράκη, επιβιώσας σε κάθε κυβερνητική κατάσταση και αργότερα κατηγορούμενος με βάση συνομιλίες που κατέγραψε το «μαύρο κουτί» της ΚΥΠ, ως χρηματοδότης της συμμορίας του έγκλειστου Παναγιώτη Βλαστού.

    Στις εσωκομματικές εκλογές του 2009, ο Πάνος Καμμένος βγήκε μπροστά υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη την οποία όμως και πούλησε πολύ γρήγορα , για τα μάτια του Αντώνη Σαμαρά λίγο πριν την εσωκομματική κάλπη.
    Αργότερα με την ίδια ευκολία πούλησε και τον Αντώνη Σαμαρά και (με λεφτά, που όπως λέει ο τ. βουλευτής του κόμματος του, Γιάννης Κουράκος)του έβρισκε ο Γιώργος Βουλγαράκης, ίδρυσε τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
    Δεν γνωρίζουμε αν μοιράζεται με τον φίλο του το ρητό «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», ωστόσο με τον Γιώργο Βουλγαράκη τους συνδέει η κοινή τους αγάπη για τα σκάφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή