Το σχέδιο πάει μια χαρά .. ε αντωνάκη ; Μας παίρνουν τα σπίτια οι Γερμανοί!





Κυνική ομολογία Γερμανού συνταξιούχου: Λόγω της κρίσης στην Ελλάδα αγόρασα τζάμπα παραθαλάσσια κατοικία στο Σούνιο.


Παίρνουν τα σπίτια μας οι Γερμανοί, σε τιμή ευκαιρίας. Η αποκάλυψη της εφημερίδας «Handeslsblatt», για Γερμανούς πολίτες, που αγοράζουν εξοχικά στην Ελλάδα, σε εξευτελιστικές τιμές, επωφελούμενοι από την κατακόρυφη ....

....πτώση των τιμών, αποκαλύπτει εν τέλει και ποιοι επωφελούνται από την κρίση.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Γερμανοί επιχαίρουν για το ξεπούλημα – λόγω κρίσης – των ακινήτων στην Ελλάδα, από τους ιδιοκτήτες τους που, πνιγμένοι από τη μέγγενη της πολιτικής Μέρκελ, ξεπουλάνε όσο-όσο ακίνητα-φιλέτα σε Γερμανούς “επενδυτές”.


«Ευκαιρίες με θέα τη θάλασσα», είναι ο τίτλος εκτενούς άρθρου στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt που αναφέρεται στην αύξηση των ξένων επενδύσεων σε εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα. Το δημοσίευμα παρουσιάζει την περίπτωση ενός Γερμανού συνταξιούχου, ο οποίος όπως επισημαίνει η εφημερίδα «κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρο αγοράς μιας κατοικίας για τα γεράματα χάρη στην κρίση η οποία οδήγησε σε κατακόρυφη πτώση τις τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα από το 2010».


Όπως πληροφορεί η εφημερίδα ο εν λόγω συνταξιούχος πλήρωσε μόλις 98.000 ευρώ για μια κατοικία 85 τ.μ. στο Σούνιο, καθώς ο ιδιοκτήτης χρειαζόταν άμεσα ρευστό και το πούλησε όσο-όσο.


«Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο ήρθαν στη χώρα 15,3 εκατομμύρια επισκέπτες, μια αύξηση κατά 22,1 % σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Και σε όλο και περισσότερους φαίνεται να αρέσει τόσο πολύ η Ελλάδα, που αποφασίζουν να ψάξουν για ένα εξοχικό.


Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας, οι ξένοι αγοραστές έφεραν στη χώρα τους πρώτους έξι μήνες σχεδόν τα διπλάσια χρήματα σε σύγκριση με το 2013», γράφει η εφημερίδα.


Όπως επισημαίνει η Handelsblatt, όποιος επενδύει σήμερα μπορεί να αγοράσει ένα εξοχικό σε σχετικά χαμηλή τιμή, ενώ προειδοποιεί ότι τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν.


Βαρβιτσιώτης: «Όποιος δεν έχει να πληρώσει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, να πουλήσει» !

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. ΖΗΤΑΕΙ ΨΗΦΟ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

    Σήμερα, από ‘’κλεμμένες’’ θέσεις ζητάνε την υποστήριξή μας, την κατανόησή μας, την επιδοκιμασία μας και τελικά την ψήφο μας.
    Ζητάει ψήφο ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας με όλη την αλυσίδα της παράνομης παρέας. Δεν είναι εγκληματική ΑΝΑΙΔΕΙΑ και ΘΡΑΣΟΣ του Σαμαρά και του Τσίπρα να ‘’ξεχνούν’’ ότι αυτοί διέλυσαν , ότι είχε απομείνει από την αδρανή, ύποπτη και εθνικά προδοτική διακυβέρνηση του Καραμανλή της σκοπιμότητας και της αναισθησίας?
    Δεν είναι πρόκληση και προσβολή να ‘’ξεχνούν’’ τη βρωμιά και την υπονόμευση εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να αποτύχει και να ‘’καταλάβουν’’ την εξουσία? Δεν ντρέπονται να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ τη νόμιμη κυβέρνηση με την παρέμβαση και την καθοδήγηση ξένων. Δηλαδή οι Προδότες ξαναγύρισαν την Ελλάδα στην εποχή της ΕΡΕ?
    Θα ανεχόμαστε όλους αυτούς τους ξεπουλημένους πολιτικάντηδες της επιβεβλημένης πολιτικής ‘’στείρωσης’’???
    Ο Σαμαράς και ο Τσίπρας με συμπαραστάτη στην βρώμικη ανατροπή, ταυτίστηκαν ως τα πολιτικά ‘’ΜΗΔΕΝΙΚΑ’’.
    Καλά δεν έχουν φιλότιμο να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ όλοι οι πρωτεργάτες του ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ και να φύγουν και από την Ελλάδα??
    Κύριε Τσίπρα τι περιμένεις, να ανέβεις σε ‘’ κλεμμένες ’’ πολυθρόνες που δεν σου ανήκουν? Καλά δεν ντρέπεσαι που ‘’ΑΜΟΛΥΣΕΣ’’ τους Λαφαζάνηδες να μας πείσουν ότι είσαστε …μεγάλο κόμμα. Αρουραίοι και τυφλοπόντικες ήταν πάντα η ‘’κομματική σας ράτσα’’ απολειφάδια του βρώμικου 89.
    Θα επιτρέψουμε και πάλι στον κάθε …Πάνο να παράγει και να αναπαράγει επικίνδυνους πολιτικούς ιούς προσωπικής αποβλάκωσης και περιβαλλοντικής μόλυνσης?
    Ξέρουμε άραγε ποιοι είμαστε, τι είμαστε και τι ζητάμε; Ποιος θα μας απαντήσει , αν όχι η ιστορική μας διαδρομή; Κάνουμε λάθη και τα διορθώνουμε, ή, πάντα κάνουν λάθη οι..άλλοι, κι εμείς τους τα ’’αναγνωρίζουμε’’… ανακουφισμένοι ;
    Ποιος άραγε θα ζητήσει ΠΡΩΤΟΣ συγγνώμη από τον Γιώργο Παπανδρέου που έδωσε τα πάντα για τη σωτηρία της πατρίδας μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΡΑΣΟΣ, ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΝΑΙΔΕΙΑ…
    ΑΚΡΟΔΕΞΙΕ ΤΟΥ…ΠΑΝΟΥ, ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ …ΛΑΦΑΖΑΝΗ??
    ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΟΥ …ΠΑΝΟΥ??
    Η δίψα των κακομαθημένων και ανίσκιωτων ‘’εραστών’’ της εξουσίας τους τρέλανε. Έτσι δεν μπορούμε ,λογικά, να εξηγήσουμε, οποιαδήποτε απόπειρα –σκέψη, για μια πολιτική συνεργασία δύο ανθρώπων, που εκτός του χρήματος που έχουν από τους ‘’μπαμπάδες τους’’, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ μα κανένα άλλο σημείο που να επιτρέπει, ή που να δίνει την παραμικρή υποψία μιας ευρύτερης κομματικής συνεργασίας, ή τουλάχιστον μιας προσπάθειας για ‘’άμβλυνση των διαφορών’’, εκτός ΑΝ(;), έχουν εμποτιστεί και γαλουχηθεί από την προδοσία του βρώμικου 89.
    Πως τόλμησε ο ‘’άκαπνος’’ νεανίας Άλεξις , να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με το πολιτικό πυρότουβλο της αεικίνητης παραρολογίας και να μιλήσουν…σοβαρά ?
    Τι θα μπορούσε να συμβεί και κάτω από ποιους οιωνούς, ο Τσίπρας θα μπορούσε να συνεννοηθεί με τον διεθνή πολιτικό μπουρδολόγο και να συμφωνήσουν?
    Σε ποια κοινά σημεία θα μπορούσαν να συμφωνήσουν οι δύο ‘’ανειδίκευτοι εργάτες’’ της πολιτικής, ώστε όταν ο ένας ζητά λάσπη , ο άλλος να μην του πηγαίνει ..τούβλα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Τσίπρας -Καμμένος συμφώνησαν στη δημιουργία «κοινού μετώπου για την αποκάλυψη της αλήθειας».
    Είναι η αλήθεια των δανείων από τη Ρωσία, την Κίνα, το Αμπού Ντάμπι.
    Είναι η αλήθεια της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Αργεντινής, της Κορέας.
    Είναι η αλήθεια του μαγειρέματος των ελλειμμάτων από τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα.
    Είναι η αλήθεια ενός μυστικού χρηματικού αποθέματος που θα επέτρεπε την Ελλάδα ή την Κύπρο να μην αποδεχθούν τις μπλόφες της τρόικας.
    Είναι η αλήθεια κάθε διεθνούς συνομωσίας κατά της Ελλάδας.
    Ευτυχώς δεν έκαναν μέτωπο παραπλάνησης του ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ?
    Τρία χρόνια, ζούμε όλοι σαν πειραματόζωα του Σαμαρά, του Τσίπρα του όνομα και πράμα ’’καμένου’’ και των πρωταγωνιστών του εγκλήματος της νύχτας και της πρέζας.
    *Περιμένεις λαέ να σε σώσει ο Αντώνης με το Βαγγέλη?
    *Ή, ο Αλέξης με το Πάνο του Τέρενς;
    *Περιμένεις να σε σώσει ο ..Λαγός, ο Μανάβης, ή, ο Παπαδιάς ???
    *Μα αυτοί ΔΙΕΛΥΣΑΝ την Ελλάδα και υπονόμευσαν τα πάντα.
    *Λαέ τον Οκτώβριο του 2009, αποφασίσαμε να αλλάξουμε την πατρίδα μας και να θεμελιώσουμε ένα καλλίτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Όμως οι ’’αιρετοί φασίστες’’ της Ευρώπης μαζί με τους ντόπιους νταβατζήδες, αντελήφθησαν ότι οι νόμοι Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση και η αποφασιστικότητα Παπανδρέου, θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για τα βρόμικα συμφέροντά τους. Έτσι αποφάσισαν να διαλύσουν την Ελλάδα μας.
    *Το ίδιο γινόταν κάθε μερικά χρόνια από το 1821
    *Το ίδιο έγινε και το 41 με το δικό μας ξέσπασμα και την αγωνιστική μας πορεία της τιμημένης ιστορίας μας.
    *Η αλήθεια φάνηκε καθαρή το 1981, τότε που η δημοκρατία συνέτριψε τον οργανωμένο εγκληματικό φασισμό, του Αβέρωφ, των Σαμαράδων και των ‘’Μιχαλολιάκων’’ της νύχτας, και του μεσονυκτίου. Αυτούς τότε, αποφασιστικά , Ελληνικά και οργανωμένα τους απομακρύναμε και τους περιορίσαμε.

    *Σήμερα, ο Καραμανλής του Παυλόπουλου, του Ρουσόπουλου, του Παπαθανασίου, του Βουλγαράκη, του Μεϊμαράκη, του Προβόπουλου και ο Σαμαράς του τότε και πρωθυπουργός του σήμερα, μαζί με το πολιτικό συνονθύλευμα του χθες επιχειρούν τα ίδια.
    *Η ηγεσία της αριστεράς, διαρκώς εγκλωβισμένη και ανελεύθερη, χορεύει στους ρυθμούς της ‘’ξένης μουσικής’’ των αφεντικών και των αναμνήσεων του βρόμικου ‘’89’’ Ζητούν αφορμή, ζητούν ευκαιρία να ‘’ξαναδοκιμάσουν τη δύναμή τους’’.

    Μόνο μονιασμένοι και με λογική θα αντιμετωπίσουμε τους αιώνιους εχθρούς μας μέσα και έξω .
    ΜΗ ντρέπεσαι που τους άκουσες και σε πρόδωσαν. Μη ντρέπεσαι που ΑΔΙΚΗΣΕΣ τόσο παράφορα το Γιώργο Παπανδρέου και έγινες αιτία μιας τόσο μεγάλης δυστυχίας που ‘’κτύπησε’’ όλους μας.
    Τιμώρησέ τους σήμερα, φέρνοντας στην εξουσία, αυτούς που αποδειγμένα μας ΕΣΩΣΑΝ και δεν μας πρόδωσαν. Αυτούς που θυσίασαν τα πάντα για να μας σώσουν και όχι αυτούς ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ!!
    Σήμερα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις …

    ΑπάντησηΔιαγραφή