Η “ΑΝΑΠΤΥΞΗ” ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ: ΣΕ ΟΦΣΟΡ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ” ΧΡΥΣΟΣ




22 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΦΥΓΑΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΜΕ ΔΑΙΔΑΛΩΔΕΣ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΟΦΣΟΡ

Με απλά λόγια, ο Παπανδρέου έδωσε στον Μπόμπολα τον Ελληνικό χρυσό για 11 εκ (και δώρο τα πρόστιμα).

Ο Μπόμπολας τα 11 εκ. τα πούλησε για 700 εκ. στους ισλαμοφασίστες του Κατάρ, με συμφωνία που έγινε εντός του Μαξίμου και ντήλερ τον Παπανδρέου.
Και η Ελλάδα κύριε;

Η Ελλάδα το αρσενικό στο νερό, το κατεστραμμένο ιστορικό δάσος και τα φράγκα για τους δημοσιορουφιάνους και τα φασισταριά “υπερασπιστές των ιδιωτικοποιήσεων”. Και ο Πάχτας, “θύμα”.
olympia.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/10/blog-post_544.html

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Απορία ψάλτου βηξ
    Η εντολή από τη Συγγρού δόθηκε και ο Μάκαρος με τον Μπουμπούκο ανέλαβαν δουλειά. Στόχος ο Καμμένος και όπως αποδεικνύεται δεν ήταν και τόσο δύσκολος. Ο Γιακουμάτος «θυμήθηκε», δώδεκα χρόνια μετά, το σκάνδαλο του χρηματιστήριου, καταγγέλλοντας ότι ο Καμμένος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτό (τόσα χρόνια που εκλέγονταν με το ίδιο κόμμα δεν είχε πρόβλημα).
    «Καταγγέλλουμε το χρηματιστήριο –είπε– καταγγέλλουμε τα CDS, κάνουμε μηνύσεις και από την άλλη δεν κοιτάμε την καμπούρα μας», για να προσθέσει: «Ας κοιτάξουν, λοιπόν, τα χρηματιστηριακά του 2000 και θα καταλάβουμε γιατί και ποιος είναι υπεύθυνος. Είναι πενήντα βουλευτές που το ξέρουν, δεν το ξέρω μόνο εγώ. Αν δει κανείς το πόθεν έσχες του κ. Καμμένου την περίοδο 2000-2002 θα καταλάβετε. Τα κέρδη του ήταν 280 εκατομμύρια δραχμές. Εγώ ξέρω ότι έχασα τα λεφτά μου, όπως και άλλοι συνάδελφοι».

    Ο Μπουμπούκος, από την άλλη, στο σύντομο πέρασμά του από το υπουργείο Ναυτιλίας φαίνεται πως ασχολήθηκε με το ξεσκόνισμα των παλιών φακέλων για να μαζέψει στοιχεία. Είπε, λοιπόν, ότι:’’ ο Καμμένος νοίκιαζε ελικόπτερα και έκανε βόλτες στα νησιά με δαπάνες του υπουργείου’’. Τον κατηγόρησε, δε, ως… δημαγωγό.

    «Οσο η συγκυβέρνηση αποκαλύπτεται, με ελεύθερους σκοπευτές και δημόσιους υβριστές, τόσο πλησιάζει η τιμωρία τους και λευτεριά μας», ήταν η απάντηση του Καμμένου.
    Για την ταμπακέρα, όμως, δεν είπε κουβέντα. Δηλαδή, κονόμησε λεφτά από το
    ============================
    χρηματιστήριο και πόσα; Νοίκιασε ελικόπτερα για να κάνει περιοδείες σε νησιά; Αν ναι, πόσες φορές νοίκιασε και ποια νησιά επισκέφτηκε;

    ΥΓ: Το Μάρτη του 2010, ο Καμμένος είχε υποβάλει ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Επικρατείας με θέμα «Χρήση του Προεδρικού Αεροσκάφους από Κυβερνητικά στελέχη και πολίτες εν καιρό εθνικής λιτότητας» (διατηρούμε την ορθογραφία του πρωτότυπου). Η ερώτηση αφορούσε τη χρήση του προεδρικού Embraeer για να ταξιδέψουν στο Αμπουντάμπι η Κατσέλη, ο Παμπούκης και ο Νίκος Παπανδρέου. Ο Καμμένος εξανέστη, διότι (διατηρούμε την ορθογραφία και τη σύνταξη) «την ώρα που καλείται ο ελληνικός λαός σε θυσίες από τον Πρωθυπουργό τα μέλη της Κυβέρνησής του και της οικογένειας του, αρνούνται στη χρήση των αεροπλάνων που επιβαίνουν οι κοινοί θνητοί και μετακινούνται με το Προεδρικό Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας». Βάσει των όσων δήλωσε ο Μπουμπούκος, στον Καμμένο ταιριάζει το «δάσκαλε που δίδασκες».
    Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταξιδάκια με ελικόπτερο, ακόμη και στη Μύκονο, έκανε ο Καμμένος...

    ...χρεώνοντας το Ελληνικό δημόσιο με τεράστια ποσά...
    Τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης μετακινούνται με τα υπουργικά αυτοκίνητα ή, για μακρινές αποστάσεις, με αεροπλάνο. Οχι όμως ο Πάνος Καμμένος! Ο ίδιος προφανώς θεωρούσε ότι ... δεν είναι ένας απλός υφυπουργός, αλλά ένας πολιτικός παράγοντας που έπρεπε να μετακινείται με ελικόπτερο και να χρεώνει τεράστια ποσά το ελληνικό Δημόσιο για τα ταξίδια του αυτά. Ετσι στο διάστημα (2007-2009) που διατέλεσε υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής χρησιμοποιούσε αφειδώς ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας για να πηγαίνει όχι μόνο στα απομακρυσμένα νησιά, αλλά και στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, στη Σύρο και φυσικά την Ικαρία, όπου διατηρεί εξοχική κατοικία. Οπως φαίνεται από τα τιμολόγια που φέρνει σήμερα στο φως η «κυριακάτικη δημοκρατία», οι πτήσεις με την... Καμμένος Τours έβαλαν μέσα τον προϋπολογισμό του κράτους κατά 248.757 ευρώ, καθότι -ως γνωστόν- το ελικόπτερο δεν καίει... αμόλυβδη.

    Φυσικά, δεν είναι διόλου παράλογο ένας υφυπουργός με αρμοδιότητα τη νησιωτική πολιτική να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ορισμένες φορές ένα ελικόπτερο για να μεταβεί σε κάποιο νησί της άγονης γραμμής. Είναι όμως απόλυτα παράλογο να το κάνει αυτό τακτικά, να χρεώνει με σχεδόν 250.000 ευρώ τα δημόσια ταμεία μόνο γι' αυτό τον λόγο και μάλιστα για μετακινήσεις σε νησιά όπως η Μύκονος. Ο ίδιος άνθρωπος που σήμερα, από το πόστο αρχηγού κόμματος πλέον, ευαγγελίζεται μια άλλη Ελλάδα, την τελευταία φορά που είχε εξουσία στα χέρια του την «αξιοποίησε» για να κάνει βόλτες στα νησιά του Αιγαίου με ελικόπτερα, στην υγεία φυσικά των κορόιδων (βλ. Ελληνα φορολογούμενου).

    Για παράδειγμα, στις 6 Αυγούστου του 2008 το υπουργείο πλήρωσε 12.768 ευρώ ώστε ο κ. Καμμένος να πάει στον Πόρο, στη Μύκονο και τη Σάμο. Τον Δεκαπενταύγουστο του ίδιου έτους, σε μία πρωτοφανή επίδειξη εργασιομανίας, ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας πήρε πάλι το ελικόπτερο (κόστος 13.542 ευρώ) για να πάει στη Μυτιλήνη, στην Ικαρία και τη Μύκονο.

    Εδώ δεν είναι... Καναδάς

    Μόλις πριν από λίγους μήνες, στον Καναδά, είχε ξεσπάσει σάλος όταν ο υπουργός Αμυνας χρησιμοποίησε ελικόπτερο που του διέθεσε η κυβέρνηση για να πραγματοποιήσει μια πτήση διάρκειας δέκα λεπτών. Στην Ελλάδα, ο κ. Καμμένος, όχι μόνο δεν αναμένεται να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που κατασπαταλούσε με αυτό τον τρόπο το υστέρημά του, αλλά θα αξιώσει με τον ίδιο ζήλο την ψήφο του, προκειμένου να τον «σώσει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ‘’ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ΄΄ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ….ΧΑ! ΧΑ! ?????
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…ΣΧΟΛΙΑ ???
    Γράφει ο Ν βράχος

    [[Έμμισθος μεσάζων των διεθνών τοκογλύφων ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τον Πάνο Καμμένο!]]
    Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011
    Σάλος προκλήθηκε στη βουλή από τις καταγγελίες που ακούστηκαν από τον βουλευτή της ΝΔ, Πάνο Καμμένο που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε για τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι ‘’λειτουργεί ως έμμισθος broker των διεθνών τοκογλύφων’’.
    (...) «Στη διάρκεια της συζητήσεως για την υπόθεση της Προκαταρκτικής για τη Siemens, σε σχόλιο του Υπουργού Επικρατείας κ. Παμπούκη που είπε «εγώ δεν παίζω πολιτικά CDS», απήντησα ότι κάποιοι παίζουν οικονομικά CDS. Κι επειδή αναφέρθηκα πράγματι στο ότι ο Πρωθυπουργός λειτουργεί ως «έμμισθος broker» των διεθνών τοκογλύφων, οφείλω να δώσω δημόσια εξήγηση.
    Αναφέρομαι στο ασφάλιστρο κινδύνου, στο CDS, το οποίο αγόρασε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2009 και το οποίο πουλήθηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το Δεκέμβριο του 2009, αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όταν τα spreads ήταν στις 305 μονάδες, με κέρδος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της τάξεως των 40 εκατομμυρίων.
    Καταδίκη 100 000 ευρώ στον Καμμένο για τα CDS
    ============================
    Το δικαστήριο έκρινε (Αρ. Απ. 2284/2014) ότι δεν προέκυψε καμία τέτοια συναλλαγή της εταιρείας της κ. Ξαφά JJ Partners η οποία είχε προσφύγει εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων , αποκαλούμενου και ως «Ανέμου απελευθέρωσης από τα δεσμά του Μνημονίου» από φίλια σε αυτόν ΜΜΕ καταδικάζοντάς τον σε χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.
    Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει ο Πάνος Καμμένος αφού σήμερα εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση εις βάρος του από το Πολυμελές Πρωτοδικείο για τα όσα υποστήριζε περί εμπλοκής της Μ. Ξαφά σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα CDS εις βάρος του Δημοσίου την περίοδο ένταξης της Ελλάδας στο Μνημόνιο.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ''ΛΥΣΣΑΞΕ'' ....!!
    Καταδίκη 30. 000 ευρώ στον Καμμένο για τα CDS
    για συκοφαντική δυσφήμηση του Ανδρέα Α.Παπανδρέου.
    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 30.000 ευρώ. Επίσης, του απαγορεύτηκε να αναφέρεται στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, και κάθε φορά που θα παραβιάζει την εντολή και θα αναφέρεται σε αυτό θα πληρώνει 500 ευρώ πρόστιμο. Υπενθυμίζεται πως η κόντρα του Πάνου Καμμένου με τον Ανδρεα Παπανδρέου έφτασε στα δικαστήρια, μετά την αγωγή που υπέβαλε ο τελευταίος σε βάρος του προέδρου των ΑΝΕΛ, με αφορμή τις καταγγελίες του για δήθεν εμπλοκή του Ανδρέα Παπανδρέου σε αγοραπωλησίες CDS.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σκάφος «Iliatoras of London», οι offshore και ο Π. Καμμένος
    «Περίεργη», όπως τη χαρακτηρίζει η εφημερίδα «Τα Νέα», είναι η διαδρομή του σκάφους «Iliatoras of London» της οικογένειας Καμμένου, το οποίο έως πρόσφατα ανήκε σε offshore εταιρείες με έδρες φορολογικούς παραδείσους ανά τον κόσμο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

    Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για «συντονισμένη προσπάθεια να αποκρυβεί ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του σκάφους όχι μόνο για πολιτικούς, αλλά και για φορολογικούς λόγους» και επισημαίνει πως η έρευνα αφήνει έκθετους τόσο τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο όσο και τον πατέρα του Ηλία.

    Σύμφωνα πάντα με «Τα Νέα», από τη διασταύρωση των φορολογικών στοιχείων των εμπλεκομένων προκύπτει τεκμήριο για το 18μετρο σκάφος που δηλώθηκε για πρώτη φορά το 2010. Στοιχείο που καταρρίπτει τη δήλωση του Π. Καμμένου πως ο πατέρας του κατέχει το σκάφος από το 1993 και πως είναι δηλωμένο και φορολογημένο στις ελληνικές Αρχές.

    Η εφημερίδα επισημαίνει πως από την έρευνά της προκύπτουν δύο σοβαρά στοιχεία:

    -σε επίσημη έκθεση εταιρείας εκτιμητών που κλήθηκε το 2007 να αποτιμήσει το σκάφος, για πρώτη φορά αναφέρεται ως ιδιοκτήτης ο Π. Καμμένος

    -ένα χρόνο αργότερα εξοφλείται από την υπεράκτια εταιρεία που φερόταν ως ιδιοκτήτρια του σκάφους δάνειο που είχε χορηγηθεί για το «Iliatoras of London». Το ίδιο διάστημα η offshore παρουσίαζε μηδενική οικονομική δραστηριότητα. «Ποιος πλήρωνε τις δόσεις του δανείου;», διερωτάται η εφημερίδα.

    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εφημερίδας, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του σκάφους είχε ως διευθυντές τέσσερα πρόσωπα που διαχειρίζονται 10.000 offshore, τουλάχιστον στα χαρτιά.

    «Το βασικό και έυλογο ερώτημα που προκύπτει», σημειώνεται στο άρθρο, «είναι τι συνέβαινε επί 17 χρόνια, από το 1993 έως το 2010, οπότε φέρεται να δηλώνεται από τον Ηλία Καμμένο τεκμήριο για το εν λόγω σκάφος, με το ιδιοκτησιακό και φορολογικό καθεστώς του 'Iliatoras of London';»

    Η διαδρομή του σκάφους

    1996: Ιδρύεται στη Νήσο Μαν η Cass Corporation ιδιοκτήτρια εταιρεία του σκάφους. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους μπαίνουν διευθυντές ο Φίλιπ Κρόσοου και ο Τζέιμς Γκάρσικ που συνδέονταν με 8.100 υπεράκτιες.

    1998: Αναλαμβάνουν δύο νέοι διευθυντές που συνδέονται με 1.600 υπεράκτιες.

    2000: Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η Cass αναγγέλλει πως ο Ηλίας Καμμένος είναι διευθυντής του σκάφους και ο Πάνος Καμμένος, καπετάνιος.

    2007: Οι μετοχές της Cass μεταβιβάζονται στη Fiden Nominees μία εταιρία παροχής υπηρεσιών οφσορ. Ένα μήνα μετά εκτιμητής σε έκεθση του χαρακτηρίζει τον Π. Καμμένο ως ιδιοκτήτη. Η αξία εκτιμάται σε 600.000 ευρώ.

    2008: Η Cass εμφανίζεται να εξοφλεί ενυπόθηκο δάνειο επί του σκάφους, ενώ δεν είχε καμία δραστηριότητα. Την ίδια χρονιά ο Ηλίας Καμμένος εμφανίζεται να δηλώνει αγορά σκάφους.

    2009: Η οφσορ διαγράφεται και ο Ηλίας Καμμένος αρχίζει να καταβάλλει τέλη ελλιμενισμού.

    Σε βίντεο που χρονολογείται από το 2010 και αποτελεί μέρος DVD που διανεμήθηκε με μηνιαίο περιοδικό και το οποίο επαναφέρει μέσω φωτογραφιών η εφημερίδα, ο Π. Καμμένος αποβιβάζεται από το σκάφος σε λιμανάκι της Κύθνου με λευκό παντελόνι και μαύρη μπλούζα. Μετά την αποβίβαση ετοιμάζει με χαλαρή διάθεση σούσι με αστακό και μαγιάτικο για τους φίλους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΟΥ ‘’ΙΛΙΑΤΟΡΑ’’
    ‘’ΡΕ ΠΑΤΕΡΑ, ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΤΕΡΟ ΜΑΣ?’’ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΄Η ΤΗΣ ΟΦΣΟΡ?
    Παιχνίδι φοροφυγάδων και υποκριτών
    Αποδείχθηκε ότι η off shore εταιρεία ανήκει στον πατέρα του Πάνου Καμμένου
    Δικαιωμένος από την αντιδικία του με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο βγήκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, για τις δηλώσεις του σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σκάφους «Iliatoras of London».
    Σύμφωνα με όσα δέχονται οι δικαστές στην αγωγή Καμμένου κατά Γεωργιάδη:
    Το επίδικο σκάφος ήταν μέχρι το 2009 στην ιδιοκτησία εξωχώριας εταιρείας με την επωνυμία Cass Corporation Limited, με έδρα στη νήσο Μαν, που χαρακτηρίζεται ως «φορολογικός παράδεισος».
    Αποδείχθηκε ότι το σκάφος ανήκε στην εξωχώρια εταιρεία, με εκπρόσωπό της τον πατέρα του ενάγοντος, προέδρου των ΑΝΕΛ, Ηλία Καμμένο.
    Ο Πάνος Καμμένος αποδείχθηκε ότι ήταν πλοίαρχος – κυβερνήτης του σκάφους και όχι κύριος αυτού σύμφωνα με δελτίο κίνησης πλοίου αναψυχής. Το δε σκάφος δηλώθηκε από τον πατέρα του, πρώτη φορά το 2010 (για την οικονομική χρήση του 2009), ο οποίος κατέβαλε και την έκτακτη εισφορά, που είχε θεσπιστεί εκείνη τη χρονική περίοδο.
    Το δικαστήριο ωστόσο, αποτίμησε διαφορετικά χαρακτηρισμούς που απέδωσε ο υπουργός Υγείας στον αντίδικό του, υποχρεώνοντάς τον να του καταβάλει ως αποζημίωση το ποσό των 15.000 ευρώ, ενώ η πρόεδρος είχε τη γνώμη ότι η αποζημίωση πρέπει να είναι 100.000 ευρώ.
    Νέος πόλεμος στο twitter
    «Η απόφαση αποδέχεται ότι: α) το σκάφος ήταν σε off shore ιδιοκτησίας του πατέρα του για φορολογικούς λόγους β) ο ίδιος ήταν πλοίαρχος και αντί για 300.000€ με καταδικάζει σε 15.000€ μόνον για τους χαρακτηρισμούς “ψεύτης”, “κλέφτης”, “Τσοχατζόπουλος”. Εντάξει δεν είναι…», έγραψε ο Αδωνις Γεωργιάδης στο Twitter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή