1821-2021.Η επιστροφή στην Πύλη. Το Ιστορικό μας τέλος.










Οταν έγραφα το 2009 λίγο μετά τις εκλογές, ότι ο Παπανδρέου θα είναι ο τελευταίος Ελληνας Πρωθυπουργός, ένοιωθα κι εγώ ακόμη…υπερβολικός, δεν φανταζόμουν ότι πραγματικότητα θα ήταν χειρότερη.

Σήμερα πλέον έχουμε Πρωθυπουργό, μόνον για τυπικούς λόγους, μιας κι είναι υπό τον έλεγχο του Γερμανού επικεφαλή της ” Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα” Χόρστ Ράιχενμπαχ (Horst Reichenbach).

Η τελευταία απειλή “να μην τολμήσετε να ανακηρύξετε ΑΟΖ ” του Αχμέτ Νταβούτογλου (Ahmet Davutoğlu) επιβεβαιώνει κι άλλη, δυστυχώς, “προφητική” διαπίστωση, αυτή του Κώστα Καββαθα (kavvathas.com) ο οποίος εδώ και χρόνια γράφει ότι επιστρέφουμε ολοταχώς στην Αγκαλιά της Πύλης.

Τα Ιμια, ο Σημιτικός Μεσαιώνας, ο Χριστοφοράκος, Μπετατζίδες, Εργολάβοι όλα δένουν γύρω από την Γερμανία, Τουρκία, Σκόπια και τον Ελεγχο που έχουν στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας.

Τελικά ήταν καλύτερα που δεν έγινε Πρωθυπουργός το Ακης, για λίγες μόνο ψήφους; Ο Σημίτης σαν βουλευτής, για ιδεολογικούς λόγους βεβαίως, δεν είχε ψηφίσει ΠΟΤΕ αμυντικό προϋπολογισμό με την ανοχή του Ανδρέα. Επι Σημίτη λοιπόν έγινε το μεγαλύτερο πάρτυ στις Αμυντικές Δαπάνες (Υποβρύχια, HMMWV, αοπλα LEO-2HEL, C4I κτλ.).

Η Γερμανία κρατούσε, με το αζημείωτο, Ελληνες Πολιτικούς που πέρασαν από τις κρίσιμες θέσεις την προηγούμενη δεκαετία. Στην ατζέντα του Χριστοφοράκου φιγουράρουν πλείστα ονόματα, άλλα για βαλίτσες άλλα απλώς φιλικά, αλλά που ποτέ δεν θα μάθουμε όσο κυκλοφορεί ελεύθερος. Οσο κυκλοφορεί ελεύθερος εμείς θα υποθέτουμε κι οι Γερμανοί με τους Τούρκους θα εκβιάζουν τους λεκέδες τους κάτω από το τραπέζι.

Οι σχέσεις κρατών δεν είναι “φιλικές” είναι σχέσεις συμφέροντος, η Γερμανία κι η κάθε Υπερδύναμη δεν σέβεται την καλοσύνη ή το δίκαιο ενός κράτους, αλλά, αυτό που θα λέγαμε για κάποιον άνθρωπο, τον αυτο-σεβασμό του.

Η Τουρκία θέλει κι επιβάλει τη θέση του ισότιμου συνομιλητή, η Ελλάδα υποχωρεί διαρκώς από θέση αδυναμίας.

O Σαμαράς προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός, έκλεισε το σκάνδαλο της Siemens, κωλυσιεργεί στην είσπραξη των χρεών τη Hochtief, κατάπιε το σκάνδαλο των Υποβρυχίων, “ξέχασε” το c4i, εδωσε το σύνολο σχεδόν της καλλιεργήσιμης έκτασης της χώρας στον Σάλλα, έβαλε στο σφυρί τα λιμάνια (ήδη μαρίνα Φλοίσβου, μαρίνα Μανδράκι, λιμάνι Λέσβου είναι Τουρκικά) και τώρα υπογράφει την χάραξη της ΑΟΖ, με γκρίζες ζώνες, εντός Μνημονίου και σε Αγγλικό δίκαιο και μούγκα για το όνομα της Μακεδονίας !

Εχτιζε το προφίλ του “πατριώτη” δέκα χρόνια, απλώς για να κυβερνήσει με το σύστημα του Σημίτη και των Εργολάβων. H “πανστρατιά” ήταν απλώς μια πιο ευηχη λέξη από την κωλοτούμπα του, για να επιστρέψουν στη ΝΔ τα αποτυχημένα ρετάλια του παρελθόντος.

Που μπαίνει τώρα η Τουρκία; Η σύζυγος του Χριστοφοράκου, είναι κόρη του Νο.2 της Siemens στον κόσμο, η Nükhet Demiren-Χριστοφοράκου (πλέον διαζευγμένη).

Δηλαδή ακόμη κι αν η ίδια δεν είχε γνώση, παρά του ότι η ίδια είναι επιχειρηματίας κι εμφανίζεται σε όλα τα ΕλληνοΤουρκικά φόρουμ, ο πάτερας όλο και κάτι θα είχε πάρει το αυτί του για τις βαλίτσες.

Ειναι δυνατόν η ΜΙΤ (τουρκική ΕΥΠ) να μην είδε ή άκουσε κάτι; Κι αν άκουσε, δεν νομίζω οι Τούρκοι να πηγαίνουν “με το σταυρό στο χέρι” γιατί είναι…μουσουλμάνοι.

Οπότε το “ονειρο” του οικονομικής ισχυρής Ελλάδας των Βαλκανίων, που θα “αγόραζε” την Τουρκία στα χρόνια τις αποχαύνωσης, απλώς όπως φάνηκε, εκ του αποτελέσματος ήταν χρηματοδότηση της Τουρκικής Οικονομιας, όπως η “εξαγορα” της Finans Bank από την ΕτΕ.

Ενώ η Ιστορική συμφωνία της Μαδρίτης, για την οποία υπερηφανεύεται ο “μαζί τα φάγαμε” Πάγκαλος, έδωσε στην Τουρκία λαβές ωστε να επιχειρηματολογεί για

* Σεβασμό στα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους.
* Δέσμευση αποφυγής μονομερών ενεργειών στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας, ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις οφειλόμενες σε παρεξήγηση, και
* δέσμευση διευθέτησης των διαφορών τους με ειρηνικά μέσα, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης και χωρίς τη χρήση βίας ή την απειλή βίας. (παράγραφος 3 της Συμφωνίας)

Τελευταία η τουρκική τράπεζα ΖIRAAT μετά τα υποκαταστήματα σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αθήνα ανοίγει και στην Ρόδο ενώ μάλιστα έκανε πρόταση για παροχή δανείων, σε πρώτη φάση συνολικού ύψους 40-50 εκ.€ Έλληνες αγρότες και επιχειρηματίες που προφανώς θα παίρνουν σαν υποθήκη Ελληνική Γη !

Την ίδια ώρα λοιπόν που βρέθηκαν όλοι οι κατάλληλοι άνθρωποι της ΕλληνοΤουρκικής φιλίας, στα κατάλληλα πόστα, ακόμη κι ως Δήμαρχοι που θέλουν να στήσουν αγάλματα του Κεμάλ, την ίδια ώρα που οι Ελληνες τρώνε Τουρκικά σήριαλ και εξοικειώνονται με την Τουρκική κουλτούρα,

αυτή την ώρα λοιπόν η Τροϊκα αποψιλώνει οικονομικά τον Ελληνικό Στρατό, ζητάει κατάργηση της θητείας κι οι Τούρκοι εκβιάζουν με απειλές “φιλίας” μέσω του Νταβούτογλου, σε πολιτικούς ανεπαρκείς όπως ο Μειμαράκης που του είπε ότι : «Εύχομαι το καραβάκι αυτό να κυκλοφορεί ελεύθερο στο Αιγαίο».

Ο κύκλος και των τετελεσμένων της Επανάστασης του 1821 κλείνει το 2021 με το χειρότερο τρόπο για τους Ιθαγενείς Ελληνες.

Τα 400 χρόνια σκλαβιάς αμφισβητούνται Ιστορικά από κυβερνητικούς βουλευτές, δεν υπάρχει η ορθόδοξη Εκκλησία που κράτησε την Ελληνικότητα όλους τους αιώνες, απλώς καρικατούρες με ράσα, ο νόμος Ιθαγένεια θα δίνει σε ανελλήνιστους a-la-carte ιθαγένεια, η επίθεση στην Ελληνική Οικογένεια εκμηδένισε τις γεννήσεις ώστε η ΕλΣτατ εκτιμά ότι το 2025, ο πληθυσμός της Ελλάδος θα φθάνει τα 12 εκ., εκ των οποίων οι Έλληνες θα είναι της τάξεως των 8 εκ. με δεδομένα του 2010 !

Οσοι Ελληνες θα υπάρχουν ακόμη, όπως οι Ινδιάνοι του Νέου Κόσμου, το 2021 θα χρωστάνε 500+ δις, θα ζουν με 300 € σε Οικονομικές Ζώνες ή θα έχουν μεταναστεύσει, όπως έγινε στη Λετονία όπου μετά το ΔΝΤ, ερημώθηκαν ολόκληρες πόλεις, ενώ το Νερό, ΔΕΗ, Αεριο, Χρυσός, ΟΠΑΠ, Γη, Σκουπίδια, λιμάνια, Αεροδρόμια θα είναι “ιδιωτικά”.

Και φυσικά θα μιλάνε Τούρκικα, Γερμανικά και ως ξένη γλώσσα Ελληνικά.

netakias στο Αιεν Αριστεύειν

http://aienaristeyein.com/2013/01/09/1821-2021/

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Ελλάδα, η χιλιοπροδομένη πατρίδα.

    Γράφει ο Ν Βράχος
    Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί, ότι η κυβέρνηση του δικτάτορα Μεταξά, λίγους μήνες πριν την 28η Οκτωβρίου 1940, θα επιχειρούσε στις 17.2.40 να ξεπουλήσει τη χώρα και να υποθηκεύσει ΟΛΟ τον ορυκτό της πλούτο???
    Κι όμως, ο ψευτοπατριώτης, ο πρακτορίσκος των Αγγλικών μυστικών υπηρεσιών, χωρίς αιδώ και με απόλυτη ‘’εχεμύθεια’’ ξεπούλησε και υποθήκευσε το μέλλον της πατρίδας μας, σε εκείνους που έβαλαν τον τρελό Χίτλερ, να αιματοκυλήσει τον κόσμο και την Ευρώπη, για να έλθουν εκείνοι ως υποκατάστατοι και κληρονόμοι των Άγγλων.
    Λίγα λόγια από τον τύπο της εποχής.
    Το εξωτερικό χρέος της χώρας το 1932 έφτανε τα 1,022 δισεκατομμύρια χρυσά φράγκα, ενώ το εσωτερικό χρέος ήταν 144 εκατομμύρια χρυσά φράγκα. Βασικοί δανειστές της χώρας και κάτοχοι των ελληνικών χρεογράφων ήταν ο οίκος «Hambro» του Λονδίνου, το συγκρότημα «Speyer and Co» της Ν. Υόρκης και η Εθνική Τράπεζα Αθηνών. Το 67,42% του εξωτερικού χρέους ήταν αγγλικά κεφάλαια, το 9,88% ήταν κεφάλαια των ΗΠΑ, το 7,52% ήταν γαλλικά κεφάλαια, το 5,40% σουηδικά, το 3,44% βελγικά. Μόλις το 1,7% ήταν γερμανικά και μόλις το 1,65% ήταν ιταλικά (2).

    Έλληνα, θέλεις να μάθεις γιατί δεν μπορούμε να βγάλουμε τα πετρέλαια που υπάρχουν στο υπέδαφός μας;
    Γιατί ‘’φρόντισε’’ ο μεγάλος ..πατριώτης ο Μεταξάς να τα ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ για 70 και πλέον χρόνια.
    Όσο για τον Μεταξά, τον Μάη του 1940, λίγους μήνες πριν την κήρυξη του πολέμου, έλεγε στην «Ντέιλι Τέλεγκραφ»:«Είμεθα ουδέτεροι εφ' όσον χρόνον η Αγγλία θέλει να είμεθα ουδέτεροι. Τίποτα δεν κάνομε χωρίς συνεννόησιν με την Αγγλία και, τις περισσότερες φορές ό,τι κάνομε γίνεται κατά σύστασιν ή παράκλησιν της Αγγλίας. Η Ελλάς είναι ζωτικό τμήμα της αγγλικής αυτοκρατορικής αμύνης» (4)

    Η ΣΥΜΒΑΣΗ ‘’ΚΟΥΠΕΡ’’ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ !

    Με την σύμβαση ΚΟΥΠΕΡ που υπεγράφη το 1940 από την κυβέρνηση Μεταξά , όπως φαίνεται καθαρά και στο ΦΕΚ που παρατίθεται, απαγορεύτηκε στην Ελλάδα να ‘’σκέπτεται’’ πως έχει πετρέλαιο.
    Για ποιο λόγο οι κυβερνήσεις της Ελλάδας δεν αποδέχονταν ότι υπάρχει υπόγειος και υποθαλάσσιος πλούτος στην ελληνική επικράτεια και γιατί αυτό γίνεται τώρα; Υπάρχουν απαντήσεις;
    Μια απάντηση είναι ότι η Ελλάδα είχε συνυπογράψει με τις ΗΠΑ την λεγόμενη Σύμβαση Cooper.
    Η "Σύμβαση Cooper" επικυρώθηκε με τον Α.Ν. 2220/1940 (ΦΕΚ 65/Α'/17.02.1940) Περί κυρώσεως συμβάσεως διά την παραχώρησιν υδραυλικής δυνάμεως Αχελώου ποταμού.
    Με την σύμβαση αυτήν που υπεγράφη στις 17.2.1940 , όλος ο υδάτινος αλλά και ο υπόγειος και υποθαλάσσιος πλούτος της Χώρας (όπως τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά», σίδηρος, χρώμιο, νικέλιο, αλουμίνιο, άλλα μεταλλεύματα, πετρέλαιο, αέριο κλπ), τέθηκαν υπό την αιγίδα ενός Αμερικάνικου consortium εταιρειών!
    Την ίδια εποχή, στις 6/5/1940, παραμονές του πολέμου, ο Μεταξάς επαναλάμβανε: «Είναι φυσικό, κράτη παραθαλάσσια σαν εμάς να είμεθα φιλικά με τους Άγγλους και κράτη μεσόγεια σαν τη Βουλγαρία, με τους Γερμανούς. Η διαφορά των πολιτευμάτων δεν παίζει ρόλο (…). Και η Ιταλία στο βάθος, τη φιλία προς την Αγγλία ζητά. Μόνο που αυτή ακολουθεί το δρόμο του μεγάλου, ενώ εμείς είμαστε μικροί»
    Λίγους μήνες αργότερα, ‘’κάποιοι ‘’ θεώρησαν σκόπιμο να θανατώσουν στις 28.12.40 τον Ιωάννη Μεταξά.
    Ο Μεταξάς, μία αμφιλεγόμενη ιδεολογικά και πολιτικά προσωπικότητα, είχε ήδη «συμπληρώσει τον κύκλο της» και φυσικό ήταν, να πάρει μαζί του πολλά μυστικά, που έπρεπε να σφραγισθούν για το καλό των δημιουργών τους.
    Ο Δημήτρης Μπάτσης στο βιβλίο που είχε γράψει το 1947 με τίτλο "Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα", αποκάλυψε την ύπαρξη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ‘’ΟΧΙ’’ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ!

    Η Ελλάδα του σήμερα ζει στη διαχρονική σκιά ‘’της δεξιάς του χθες, της λερναίας δεξιάς’’
    Ο Έλληνας του σήμερα βρίσκεται περίπου στην ίδια θέση που βρισκόταν ο Έλληνας του 1940 μέσα στο ίδιο κλίμα φασιστικής νοοτροπίας, καταπίεσης και ανθελληνικής πραγματικότητας .Ο Έλληνας του σήμερα και ειδικά ο νέος, ’’μαθαίνει’’ τι σημαίνει φασισμός με όλες τις συνιστώσες του και τις παγίδες του. Μαθαίνει τι σημαίνει μίσος, διχόνοια, ρουφιανιά , φτώχεια, ξεπούλημα, ηθική και εθνική κατάντια Μαθαίνει , τι σημαίνει το διαχρονικό σύνθημα όλων των νέων και γερόντων της πατρίδας μας: {{ Ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά }}.
    Με απλά λόγια, ας κοιτάξουμε πρώτα από όλα τον Αντώνη του χθές , Πρωθυπουργό και αρχηγό της δεξιάς σήμερα. Ναι σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς είναι πρωθυπουργός της εθνικής μας ντροπής και της ηθικής κατάπτωσης. Κάθε του πράξη, κάθε του νόμος, κάθε του ενέργεια συμβάλλει στην φτωχοποίηση και στην υποδούλωση των Ελλήνων στα συμφέροντα εκείνων, που τον ‘’έκαναν’’ πρωθυπουργό. Η πίεση και η εξαθλίωση του λαού μας, είναι στα ίδια επίπεδα καταπίεσης του λαού την εποχή του 1940.
    Ο λαός μας σήμερα, προδομένος από πολλές πλευρές είναι έτοιμος να εκραγεί και να συντρίψει τη φασιστική βία των ανδρείκελων που κυβερνούν, που συγκυβερνούν, των δεξιών και υπερδεξιών συνιστωσών και παραφυάδων της εσωκομματικής δεξιάς, που αγωνίζονται για αλλαγή ηγεσίας, προσδοκώντας μεγαλύτερη μερίδιο από την ΠΙΤΑ της διαπλοκής.
    Ο λαός μας σήμερα είναι έτοιμος να τιμωρήσει τους ‘’ολίγιστους’’ που προ του εθνικού κινδύνου του 2010, πρόδωσαν την Ελλάδα, ανέτρεψαν την νόμιμη κυβέρνηση του 43% συκοφάντησαν προσέβαλαν, τον Γιώργο Παπανδρέου και επιχειρούν το ξεπούλημα της Ελλάδας, γεγονός που ήξεραν ότι ΔΕΝ ! θα συνέβαινε με μία δημοκρατική κυβέρνηση και με πρωθυπουργό, το Γιώργο Παπανδρέου.
    Ο λαός μας σήμερα είναι έτοιμος να τιμωρήσει τους ψευδεπίγραφους αριστερο -α-δέξιους συνασπισμούς ιδιοτελών προσωπικών συμφερόντων του Αλέξη και του Πάνου. Αν είναι δυνατόν, να βρεθούν στο ΙΔΙΟ τραπέζι , ο Αλέξης και ο Πάνος για να συζητήσουν ΤΙΙΙΙ????
    Φανταστείτε την ηθική και εθνική μας κατάντια. Αναβιώνουν το βρώμικο 89!
    Να μιλήσουν για ποιο θέμα ο υποτιθέμενος, άκαπνος ηγετίσκος –νεανίσκος, της ΝΕΟ-ψευτοκουλτουριάρικης αριστεράς και ο πνευματικά ακαλλιέργητος και πολιτικά επικίνδυνος ‘’ Νέο Καντάφι’’ λουφαδοφαντάρος της ‘’έγχορδης’’ δεξιούλας του περιπτέρου της γωνίας.
    Τι θα πει και τι θα κάνει μωρέ ή ΑΚΑΠΝΗ ομάδα των παρεπιδημούντων ψηφοφόρων του κουμουνιστή Αλέξη και του φασίστα Πάνου; Η εξωμήτριος αυτή ’’συνεργασία’’ λέγεται κοροϊδία και ξεπούλημα του λαού μας.
    Αν ο λαός μας, θέλει και μπορεί, καλόν είναι να μη ξεχνάμε τόσο εύκολα τι σημαίνει δεξιά, τις σημαίνει φασισμός, τι σημαίνει βία, τι σημαίνει εκμετάλλευση , τι σημαίνει ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ !!!
    Περιμένεις λαέ να σε σώσει ο Αντώνης με τα Βαγγέλη? Ή, ο Αλέξης με το Πάνο;
    Περιμένεις να σε σώσει ο ..Λαγός, ή ο Παπαδιάς???
    Λαέ τον Οκτώβριο του 2009, αποφασίσαμε να αλλάξουμε την πατρίδα μας και να θεμελιώσουμε ένα καλλίτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.Όμως οι ’’αιρετοί φασίστες’’ της Ευρώπης αποφάσισαν να διαλύσουν την Ελλάδα μας.
    Το ίδιο γινόταν και το 1981 και τότε η δημοκρατία συνέτριψε τον οργανωμένο εγκληματικό φασισμό του Αβέρωφ και των ‘’Μιχαλολιάκων’’ της νύχτας, και του μεσονυκτίου. Αυτούς τότε, αποφασιστικά , Ελληνικά και οργανωμένα τους απομακρύναμε.
    Το ίδιο έγινε και το 41 με το δικό μας ξέσπασμα και την αγωνιστική μας πορεία της τιμημένης ιστορίας μας.
    Σήμερα, ο Σαμαράς του τότε και πρωθυπουργός του σήμερα, μαζί με το πολιτικό συνονθύλευμα του χθες επιχειρούν τα ίδια.
    Η ηγεσία της αριστεράς, διαρκώς εγκλωβισμένη και ανελεύθερη, χορεύει στους ρυθμούς της ‘’ξένης μουσικής’’ των αφεντικών.
    Μόνο μονιασμένοι και με λογική θα αντιμετωπίσουμε τους αιώνιους εχθρούς μας μέσα και έξω .
    ΜΗ ντρέπεσαι που τους άκουσες και σε πρόδωσαν. Τιμώρησέ τους σήμερα φέρνοντας στην εξουσία, αυτούς που αποδειγμένα μας ΕΣΩΣΑΝ και δεν μας πρόδωσαν
    Σήμερα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΕΜΟ??????

    Το 1947 στην Αρκτικό Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μία υποθαλάσσια οροσειρά πού έφτανε μέχρι την Γροιλανδία και την ονόμασαν Λομονοσοφ .

    Αυτὴ ἡ οροσειρά γεωλογικὰ είναι συνέχεια της Σιβηρίας.

    Το 1982 υπογράφτηκε στην ΟΗΕ το διεθνὲς δίκαιο της θάλασσας πού καθορίζει τα θέματα της υφαλοκρηπίδας στα 12 ναυτικὰ μίλια απὸ τις ακτές.

    Με το διεθνὲς δίκαιο της θάλασσας δεν έχουν συμφωνήσει και δεν το έχουν υπογράψει δύο χώρες οι ΗΠΑ (λόγω αρκτικής) και ἡ Τουρκία (λόγω Αιγαίου).

    Σύμφωνα με το δίκαιό του ΟΗΕ αν μία χώρα χει υποθαλάσσια οροσειρά ἡ οποία είναι γεωλογική συνέχεια μίας εξωτερικής γεωλογικής διαμόρφωσης τότε ἡ υφαλοκρηπίδα της επεκτείνεται μέχρι 12 ναυτικά μίλια απὸ το τέλος της υποθαλάσσιας οροσειράς.

    Επομένως ἡ υφαλοκρηπίδα της Ρωσίας με βάση το δίκαιο φτάνει μέχρι την Γροιλανδία και έτσι όλη ἡ Αρκτική της ανήκει. Στον βόρειο πόλο όμως είναι το 25% των υδρογονανθράκων και άρα ἡ Ρωσία έχει την δυνατότητα να γίνει ἡ μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου.

    Αυτὸς είναι ὁ λόγος πού δεν υπόγραψαν το δίκαιο οι ΗΠΑ. Απ την άλλη ἡ Τουρκία γνωρίζοντας ότι αν εφαρμοστεί το δίκαιο δεν έχει υφαλοκρηπίδα πού να έχει κοιτάσματα δεν το υπόγραψε και έθεσε ως αιτία πολέμου την εφαρμογή του στο Αιγαίο.

    Επομένως ἡ Ελλάδα αν τολμήσει να το εφαρμόσει θα οδηγηθεί σε σύγκρουση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΩΝ ΧΑΦΙΕΔΩΝ
    Ο Γιάννος Κρανιδιώτης έχει την άποψη, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της Αθήνας να αποσύρει τα ελληνικά στρατεύματα από την Κύπρο δυσαρέστησε την Κυπριακή ηγεσία και τον κυπριακό λαό, που έβλεπε έμπρακτα πια την Ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείπει την Ένωση και την υποχρέωση που είχε αναλάβει παλαιότερα για αμυντική προστασία της Κύπρου.

    Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΩΝ ΧΑΦΙΕΔΩΝ
    Η ιστορία κατέγραψε, ότι η Χούντα μέσα σε διάστημα 45 ημερών -όπως ακριβώς αξίωνε η Τουρκία – ολοκλήρωσε πλήρως την απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας προς απογοήτευση όλων των Ελλήνων Πατριωτών και με τον τρόπο αυτό εξάλειψε τελειωτικώς τον διττό ρόλο της, που ήταν η αποτροπή τουρκικής εισβολής και η δυναμική παρουσία της Ελλάδος στην Κύπρο με ότι αυτή συνεπάγεται. Η κυβέρνηση των συνταγματαρχών κατατρόμαξε από το ιταμό τελεσίγραφο της Άγκυρας, ταπεινώθηκε και εξευτελίσθηκε.
    Η δικαιολογία την οποία πρόβαλε ο Γ. Παπαδόπουλος για την ανάκληση της Μεραρχίας ήταν ότι η Τουρκία μας απείλησε με πόλεμο. Πολύ φθηνή δικαιολογία για ανθρώπους οι οποίοι έδωσαν όρκο να υπερασπισθούν μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος τους την πατρίδα.
    Στο πόρισμα της Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων η οποία ασχολήθηκε με τον φάκελο της Κύπρου καταγράφονται και τα εξής ενδιαφέροντα:
    «Για την ανάκληση αυτής της δύναμης δεν ζητήθηκε η έγκριση, ούτε καν η γνώμη της κυπριακής κυβερνήσεως, η οποία πιστεύοντας ότι η παρουσία της ελληνικής Μεραρχίας στην Κύπρο ήταν αναγκαία για την άμυνα της … προσπάθησε να πείσει την Αθήνα να απορρίψει το τουρκικό αίτημα για ανάκληση της Μεραρχίας και να προχωρήσει σε ενίσχυση αυτής με πρόσθετες δυνάμεις και οπλικά μέσα.
    Η ανάκληση της Μεραρχίας επέφερε μεγάλη αποδυνάμωση των αμυντικών δυνατοτήτων της Κύπρου. Ενσαρκώνει πράξη εθνικής ντροπής… Το αναμφισβήτητο γεγονός ότι υπήρξε και πίεση από τις Η.Π.Α. δεν αίρει τον χαρακτήρα της πράξης αυτής ως εθνικά απαράδεκτης. Αντίθετα επιβεβαιώνει τον εθελοδουλισμό και την υποταγή της τότε ελληνικής ηγεσίας στις επιδιώξεις και επιθυμίες των Η.Π.Α.
 Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» έγραψε για το θέμα της Μεραρχίας: «Είναι απίστευτη η ταχύτητα με την οποία η Ελλάδα έσπευσε να αποδεχθεί τους τουρκικούς όρους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή