Γιατί δεν τα έλεγες τόσα χρόνια ρε παλιάρχιδο ; Τι έκανες όταν ήσουν στα πράγματα ;



Ομολογία του πρώην υφυπουργού Πέτρου Δούκα: Το χρέος είναι τόκοι και επιτόκια!...

Πρίν λίγες μέρες στον Λόγιο Ερμή αποκαλύψαμε πως τα τοκοχρεολύσια για την περίοδο 1991-2030 θα ξεπεράσουν το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ! Και μιλάμε μόνο για τους τόκους! Το κόλπο είναι τόσο απλό που φαντάζει εξωπραγματικό... Το μόνο που χρειάζεται είναι πρόθυμοι πολιτικοί έτοιμοι να πουλήσουν και τη μάνα τους, ώστε να χρεώσουν την χώρα με δάνεια που θα καταλήξουν πάλι στους πιστωτές. Το κράτος πνίγεται στα πανωτόκια και οι πολίτες στους φόρους. Το πως προέκυψαν οι συγκεκριμένοι τόκοι (διαβάστε εδώ)....

Το να επιβεβαιώνει όμως τα παραπάνω και ένας πρώην υφυπουργός οικονομικών... Αξία ανεκτίμητη.......



Όπως καταλαβαίνετε, λεφτά όντως υπάρχουν! Το θέμα είναι που τα δίνουμε! Αν κάνει το κράτος πάυση πληρωμών ΜΟΝΟ σε τόκους και χρεολύσια απο σήμερα μέχρι το 2030 εξασφαλίζει άμεσα 333 δισεκατομύρια ευρώ.... Πόσα είπαμε οτι είναι το χρέος της Ελλάδας;;

www.logiosermis.net...

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ ΄Η ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΑ???

    Προς κάποιους «έξυπνους» και «παντογνώστες» οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι ΑΣΧΕΤΟΙ ή έχουν ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ :

    α)Η κυβέρνηση Καραμανλή «παρέλαβε» το Δημόσιο Χρέος στα 178 Δις ( 2003) και το έφτασε στα 300 Δις ΕΥΡΩ (2009).
    β)ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ Δημόσιες Δαπάνες: Ήταν 30,46 Δις στο τέλος του 2003 και η κυβέρνηση Καραμανλή τις είχε φτάσει στο τέλος του 2009 στα 57,98 !!! Δηλαδή τις ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ μέσα σε ΕΞΗ χρόνια !!! Καταλαβαίνετε τι όργια ΣΠΑΤΑΛΗΣ και ΡΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ έγιναν αυτή την περίοδο, stage κλπ.
    Προειδοποιώ τους διαφόρους «εξυπνάκηδες» να μην ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να ισχυριστούν ότι οι Δαπάνες ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ επειδή τάχα επιβαρύνθηκαν από τους τόκους που πληρώθηκαν για δάνεια που είχε πάρει τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, δηλ. να επαναλάβουν τα γνωστά ΨΕΜΑΤΑ της ΝΔ, γιατί αναφερόμαστε σε ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, δηλ. σε Δαπάνες χωρίς ΤΟΚΟΥΣ και ΧΡΕΟΛΥΣΙΑ.
    γ)Ετήσιο Έλλειμμα: Το 2003 ήταν 3,2% του ΑΕΠ και η κυβέρνηση Καραμανλή το εκτόξευσε το 2009 στο 15,6% !!! (Η κυβέρνηση Σημίτη είχε ανακοινώσει για το 2009 Έλλειμμα 1,7% , αλλά ο Αλογοσκούφης με την περίφημη «απογραφή» του το «ανέβασε» σε 3,2%).
    Οπότε : 1.Ακόμη και έτσι, το 2003 είχαμε ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, γιατί αν αφαιρέσουμε τους τόκους που είναι περίπου 5% ετησίως, έχουμε: 5% μείον 3,2%=1,8% ΠΡΩΤ. ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ. Δηλ. αυτό που προσπαθούνε τώρα να επιτύχουν ΦΤΩΧΟΠΟΙΩΝΤΑΣ τους Έλληνες ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΣ μισθούς και συντάξεις, το ΕΙΧΑΜΕ το 2003 και πληρώνουμε τώρα την ΑΛΟΓΙΣΤΗ πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.
    2.Το ΘΗΡΙΩΔΕΣ Έλλειμμα του 2009 κατά 15,6% του ΑΕΠ δηλ. 36 Δις ΕΥΡΩ, εκ των οποίων τα 24,5 Δις ήταν ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, πληρώσαμε και πληρώνουμε μέχρι σήμερα.
    3.Η κυβέρνηση Καραμανλή (σαν κοινοί ΜΠΑΓΑΠΟΝΤΗΔΕΣ) έδινε ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ στη EUROSTAT και στην Ε.Ε, με αποτέλεσμα, μόλις αποκαλύφθηκαν τα ΑΛΗΘΙΝΑ στοιχεία, η αξιοπιστία της χώρας να πέσει στο ΝΑΔΙΡ.
    4.Τα ΟΙΚΤΡΑ οικονομικά στοιχεία μαζί με την ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ήταν οι αιτίες που οι αγορές ανέβασαν τα επιτόκια σε απαγορευτικά επίπεδα, δηλαδή ουσιαστικά η χώρα δεν μπορούσε να δανειστεί από πουθενά και έτσι ο ΓΑΠ την Άνοιξη του 2010 είχε να επιλέξει ανάμεσα στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. Αυτά τα στοιχεία είναι ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ και όλα τα άλλα που λέγονται είναι ιστορίες για ΑΓΡΙΟΥΣ.
    Τελικά ποιος δικαιούται να μιλάει : Ο Γιώργος Παπανδρέου ή ο Καραμανλής ο ΜΠΡΙΤΖΟΛΟΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ
    Όλοι οι γνωστοί ρουφιανοχαφιέδες της δεξιάς, το γνωστό ‘’χαφιεδοότσουρμο’’, οι δήθεν χρυσαλήτες και όλοι οι υπόλοιποι παρακρατικοί χαφιέδες, βρίζοντας τον Παπανδρέου , στην ουσία υπερασπίζονται του ουσιαστικό αρχηγό τους , Αντώνη Σαμαρά.
    Μήπως οι ρουφιανοχαφιέδες, χωρίζονται ανάλογα με την περίπτωση, σε Καμένους , βλαμμένους, λερωμένους πληρωμένους, πουλημένους ενώ στην ουσία είναι όλοι οι κρυφοχαφιέδες του Αντώνη , παλιοί και νέοι, οι γνωστοί ΚΡΥΦΟΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ????
    Κατηγορούν ΜΟΝΟ τον Παπανδρέου και δεν ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για τα τόσα εγκλήματα που πέρασε ο Αντώνης και τώρα μας αποτελειώνει με το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ???
    Δηλαδή μας λένε έμμεσα ότι συμφωνούν με τον Σαμαρά και όσα έχει κάνει εις βάρος των Ελλήνων, αφού οι ίδιοι, έτσι κι αλλιώς πληρώνονται από τα μυστικά κονδύλια του υπουργεία Δημοσίας Τάξης που προορίζονται για ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΡΦΙΑ, και ‘’ας καεί’’ ο κόσμος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα μόνο σχεδόν, ο αποτυχημένος Καραμανλής
    Γράφει ο Ν βράχος
    απουσιάζει από την προηγούμενη ’’επιτυχημένη’’ ΔΙΚΗ ΤΟΥ(;) κυβέρνηση που διέλυσε την Ελλάδα και οδήγησε πολλούς Έλληνες στη νέα ‘’ εξορία’’, στη δυστυχία και στο θάνατο.
    {{ Αβραμόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Στυλιανίδης, Χατζηδάκης, Παιδείας, Δημόσιας Τάξης, και τόσοι ακόμη… δημιουργούν την εντύπωση ότι από την κυβέρνηση Καραμανλή , την κυβέρνηση του εθνικού εγκλήματος της οικονομικής χρεοκοπίας, ο μόνος απών … αποτυχημένος ήταν ο Καραμανλής???]]]
    Δηλαδή σήμερα μας κυβερνούν οι πρώην ‘’επιτυχημένοι’’ υπουργοί του Καραμανλή, του ανθρώπου που κουβαλάει μια ζωή μαζί του την αναισθησία, του πολιτικού που θα έπρεπε οι τύψεις να τον είχαν ,τουλάχιστον τρελάνει, ή να έχει εξαφανισθεί από το πολιτικό προσκήνιο, αφού η αυτοκτονία προκαλείται από αγανάκτηση, κατάθλιψη και απόγνωση.
    Μας απέκρυψαν επί δύο χρόνια την ΑΘΛΙΑ οικονομική κατάσταση που παρέδωσε λιποτακτώντας, ο ευτραφής και ατάλαντος μεγαλοκληρονόμος της δεξιάς και των ..συνεπακόλουθων. Δεν ξέρουν τι ‘’έχουν’’ και το πρόστυχο είναι ότι παρουσιάζονται σαν να συμπάσχουν ,συνυποφέρουν και αυτοί μαζί μας.
    Μας δουλεύουν ψιλό γαζί, όπως γίνεται και με την συνεργασία Σαμαρά –Μιχαλολιάκου.
    Που να αντιληφθεί ο λαός μας το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του. Τον έχουν μπερδέψει τόσο πολύ, ώστε τον τύφλωσαν να ψηφίσει τους φασίστες της χρυσής αυλής , για να τον σώσουν!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΑΡΕΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ ΄Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ???
    Οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία, ύποπτα βρώμικα και με πολύ ανεξήγητο τρόπο και σχέδιο, αφού γνώριζαν από το 2007 με κάθε λεπτομέρεια ότι, το 2009 θα είχαμε χρεοκοπήσει επίσημα, και στην ουσία θα είμαστε και εκτός Ευρώ και Ευρώπης. Αλλά το πιο βρώμικο και άνανδρο της υπόθεσης, είναι αφού λιποτάχτησαν γνωρίζοντας τα χάλια τους και τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει, επιχείρησαν να τα ‘’φορτώσουν’’ στις πλάτες του Πασόκ, που βρισκόταν στην εξουσία …είκοσι ημέρες !!!! αφού εν τω μεταξύ , ΟΛΗ Η ΚΛΙΚΑ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ και τα χρήματα τους , μαύρα και άσπρα, ‘’ΠΕΤΟΥΣΑΝ’’ με κάθε τρόπο για τις ξένες τράπεζες του κόσμου.
    Αν όμως , το 2009 τον Οκτώβριο, δεν γίνονταν εκλογές και παρέμενε η κυβέρνηση Καραμανλή στην εξουσία, ποιος θα μας πει τι θα συνέβαινε?
    1. Θα μπορούσε να δανείζεται αφού ήδη το έλλειμμα ήταν 35 δις για να επιβιώσουμε, και για τα χρέη πάνω από 60 δις. ευρώ, χωρίς τα νέα έξοδα που κάθε μέρα δημιουργούνταν?
    2. Θα προσέφευγε στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ για να πάει δάνειο με όλες τις συνέπειες περί εφαρμογής μέτρων μειώσεως του ελλείμματος , ή ,
    3. Θα άφηνε τη χώρα να χρεοκοπήσει και να γίνουμε μία νέα Αργεντινή?
    Τι ακριβώς θα συνέβαινε ποιος καλόπιστος γνώστης του θέματος θα μπορούσε να μας δώσει μερικές απαντήσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ 180 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΝΕΟ-ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ
    Σήμερα την Ελλάδα ‘’διαχειρίζεται ’’ η δεξιά και η αδέξια πανσπερμία.
    Η δεξιά του Αντώνη, του Βαγγέλη, της Ντόρας, του Πάκη, του Καμμένου, του Κουίκ, του Μιχαλολιάκου, του Λαγού, του Γερμενή, του Λιάπη, του Ανδριανού , του Βουλγαράκη, του Μεϊμαράκη, του Στυλιανίδη, του Νικολόπουλου, του Βορίδη , του Γιωργιάδη, του Ψωμιάδη , του Παπαγεωργόπουλου, των εθνικοφρόνων και των συνοδοιπόρων διαμόρφωσαν την Ελλάδα της σημερινής δυστυχίας.
    Οι άνθρωποι αυτοί ή, οι άμεσοι πρόγονοι, ΄η, οι απώτεροι, συγκυβέρνησαν στην Ελλάδα σχεδόν 170 χρόνια. Είναι η ΙΔΙΑ κατάρα που κουβαλάμε σαν προπατορικό αμάρτημα. Κοντά σε αυτούς και όλοι οι ..ανανήψαντες Κύρτσοι , Βουλτέψηδες , Τσίμες , και τόσοι άλλοι παρθενοραμμένοι ‘’εθνικόφρονες’’ εξ αγχιστείας .Ένα ‘’πατριωτικό πολιτικό’’ συνονθύλευμα, που αναγάγει τον πατριωτισμό και την πατριδοκαπηλία σε ύψιστη ‘’ιδεολογική’’ αφετηρία νεοελληνικής αναγέννησης.
    Αυτοί οι γονυπετείς ‘’ηγέτες’’ ηγετίσκοι και λοιπό χαφιεδότσουρμο, αποτελούσαν και αποτελούν τον ‘’Εθνικό κορμό’’ ! Αυτοί χειρίστηκαν τις κρατικές και εθνικές υποθέσεις και διαχειρίστηκαν τις τύχες μας και την πορεία μας. Αυτοί σε τακτά και έκτακτα χρονικά διαστήματα, ‘’ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΠΟΥΣΑΝ’’ για να πλουτίζουν ακόμη περισσότερο, οι νεοκοτζαμπάσηδες. Αυτοί μας οδήγησαν και το 2009 στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση, αφού κατάκλεψαν το αίμα μας και ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝ το χρέος μας σε ..πέντε χρόνια.
    Και εμείς, πέφτουμε στην παγίδα των κομμουνιστοεμπόρων των ΜΜΕ και αντί να ρωτάμε πως φθάσαμε στη χρεοκοπία του 2009, ..ρωτάμε τι έκανε ο Παπανδρέου και αν διαχειρίστηκε στον ελάχιστο χρόνο που είχε, σωστά ή όχι το χρέος της ΗΔΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗΣ πατρίδας μας. ΑΣ γίνει μία ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ έρευνα παράλληλα με τα στοιχεία που φέρνουν στο φως οι ΞΕΝΟΙ αρμόδιοι, να μάθουμε ακριβώς ΓΙΑΤΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ την Ελλάδα στη χρεοκοπία μέχρι το 2009 και ΠΟΙΟ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ??? ΑΣ γίνει έστω μια εξεταστική επιτροπή να κατατεθούν όλα τα στοιχεία και μετά βλέπουμε ποιοι μας ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ !
    Και καλά οι πατριδοκάπηλοι , οι έμποροι της εθνικοφροσύνης, αγωνίζονται για τα αφεντικά τους. Εσύ όμως Έλληνα πολίτη, δεν θέλεις να μάθεις ποιοι και γιατί μας οδήγησαν στην ΠΤΩΧΕΥΣΗ από το 2004-2009 ?? Δεν θέλεις να μάθεις ποιοι ΣΕ ΕΚΛΕΨΑΝ και ποιοι μας οδήγησαν στην καταστροφή και στις αυτοκτονίες? Τι επί πλέον στοιχεία ζητάς από αυτά που ΑΦΘΟΝΑ ΤΩΡΑ!!! μας παρέχουν οι ξένοι ειδικοί μέσω των επισήμων εγγράφων, αλλά και παραδέχονται δημόσια πόσες φορές πίεσαν , ενημέρωσαν, απαίτησαν τους ‘’ευλύγιστους ‘’ Παπαθανασίου να πάρουν μέτρα για να σωθούμε και να μη χρεοκοπήσουμε?
    Σήμερα ξέρουν να κάνουν ΜΟΝΟ κριτική στα έργα και στο χρόνο διακυβέρνησης των υπολοίπων αγωνιστών της πληγωμένης και καταπατημένης δημοκρατίας μας. Σήμερα θέλουν πάλι να ‘’σε υπνωτίσουν’’ ότι δεν φταίνε αυτοί και ότι μόνο ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ‘’μπορούν να σε σώσουν’’ πάλι, όπως κάνουν τα τελευταία 200 χρόνια.
    Θα αποδεχτούμε την προσβολή και την κοροϊδία ,ή, θα ανοίξουμε τα μάτια μας και θα προστατέψουμε την πατρίδα μας και τα παιδιά μας, ώστε ΠΟΤΕ ΠΙΑ να μη πέσουμε θύματα του φασισμού των συνειδήσεων, των απογόνων εκείνων που έβαλαν και ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΦΥΛΑΚΗ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή